Ingen Tosic i CL-truppen

Zoran Tosic och Owen Hargreaves är 2 enda seniorspelarna som lämnats utanför United’s Champions League-trupp. Truppen skall bestå av max 25 spelare på ”A-listan” och ett obegränsat antal på ”B-listan”.
På A-listan måste det finnas 8 ”lokala” spelare som antingen är egna produkter eller som varit baserade i England i 3 säsonger. Av dessa 8 får max 4 vara spelare som inte är egna produkter, d.v.s spelare som kommer från ett annat lag i England.
På B-listan får det finnas spelare som är födda 1/1 1987 eller yngre och som spelat i klubben (utan avbrott) i 2 säsonger. Tvillingarna Da Silva, och Possebon uppfyller inte dessa krav ännu och får därför placeras på den ”ordinarie” A-listan, det samma gäller för Anderson.

Jämfört med höstens trupp så utgår målvakten Ron-Robert Zieler, backen David Gray samt. mittfältarna Sam Hewson och Tom Cleverley (samtliga är utlånade) från B-listan och ersätts inte. På A-listan så försvinner Owen Hargreaves (skadad) och Manucho (utlånad), de ersätts av ynglingarna Davide Petrucci och Federico Macheda. Ingen av dom kvalificerar sig till B-listan.
Nyförvärvet Zoran Tosic är inte med, det beror på att han redan representerat Partizan i europa och således inte får deltaga i en turnering sanktionerad av UEFA med något annat lag.

Målvakter:
1 Edwin van der Sar
12 Ben Foster (fostrad i England)
29 Tomasz Kuszczak
40 Ben Amos *

Försvarsspelare:
2 Gary Neville (egen produkt)
3 Patrice Evra
5 Rio Ferdinand (fostrad i England)
6 Wes Brown (egen produkt)
15 Nemanja Vidić
20 Fabio Da Silva
21 Rafael Da Silva
22 John O’Shea (egen produkt)
23 Jonny Evans *
39 James Chester *
42 Richard Eckersley *

Mittfältare:
4 Owen Hargreaves
8 Anderson
11 Ryan Giggs (egen produkt)
13 Ji-Sung Park
16 Michael Carrick (fostrad i England)
17 Nani
18 Paul Scholes (egen produkt)
19 Daniel Welbeck *
24 Darren Fletcher (egen produkt)
28 Darron Gibson *
34 Rodrigo Possebon
43 Davide Petrucci

Anfallare:
7 Cristiano Ronaldo
9 Dimitar Berbatov
10 Wayne Rooney (fostrad i England)
32 Carlos Tévez
41 Federico Macheda

* Spelare på B-listan


MANCHESTERGUIDE
 • SteniS

  Ser lite tunnt ut med riktigt bra egna produkter under 30.

 • Hasse Backe

  Stark trupp från United även i år. Vi får hoppas att vi kan hålla oss skadefria så har vi en riktigt fin chans att gå hela vägen. Nu ska Inter få käka gräs!!

 • Tolfte spelaren

  Hej, vi är Unitedfans och har en blogg som heter http://www.stopptid.blogg.se

 • Sundhen

  I dagens läge ja, men samtidigt är de egna produkterna som spelar och ligger kring 30 bast och över, jävligt bra. Sen om man kollar på Uniteds ungdomssektion så ser det ju bra ut inför framtiden :) Men du har helt rätt, det är väldigt viktigt med bra egna produkter.

 • SteniS

  Ja jag hoppas verkligen vi kan få fram några egenodlade toppspelare. Welbeck verkar vara på god väg i alla fall, hoppas på mer ifrån honom :)

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se