Gabriel Obertan klar!

Gabriel Obertan är nu klar för United enligt Manutd.com.

Yttermittfältaren är fransman och 20 år gammal, kommer från franska mästarna Bordeaux spelare, även om han den senaste säsongen var utlånad till Lorient. Obertan är ordinarie i det franska U21-landslaget. Övergångssumman är inte känd ännu men tros ligga kring £3milj. För tillfället är fransmannen skadad och kommer därför inte att följa med laget till Asien.

Sir Alex om Obertan:
”Gabriel is a player we have tracked for a few years now, but because of his educational programme our efforts to get him here have always been delayed.”
”We are delighted to get him now as he is an exciting prospect. We like to get young players and develop them, and we will see that in Gabriel over the next two years.”

Obertan själv:
“I am very happy to join Manchester United,” he told us. ”This is a big opportunity for me to play at such a great club. I am very excited to be here and I look forward to proving what I can do.”


MANCHESTERGUIDE
 • Jinxen

  Herregud vad är det som håller på att hända. Köpa en spelare som inte utvecklats de senaste tre åren och som inte platsar i Bordeaux. Säsongen var i Lorient var även den ett fiasko då han endast fick spela 15 matcher. Detta bådar inte gott.

 • Mr.ManU

  ja fast United är bättre vad det gäller utveckling precis som med Ronaldo han blev stor.

 • Jerry

  Jinxen: du tror inte sir alex har bättre koll än dig? han brukar ju ha lite känsla för de där .. men vad vet jag.

 • Guttman

  Nä,det börjar verkligen bli skrämmande, vi måste ha ett stabilt nyförvärv nu!!

 • jinxen

  Jerry, gå och lägg dig och försök hänga med lite. Bara för att sir Alex köper en spelare betyder inte att han är bra. Djemba Djemba? Kleberson? Detta är inget bra köp, och detta är skrämmande vilka nyförvärv vi ser hitills. Vart är alla ”världsspelare” som vi lovats? Valencia är bra, men ingen kan säga att han är en världsspelare.

 • Coach

  Ingen kunde säga det om Ronaldo heller när han kom….

 • Perra

  3 ny förvärv klara. Men Sir Alex vågar du inte slösa lite av pengarna vi fick för Ronaldo? Valencia är ju den enda nya spelaren som kostat något i princip, men finns gott om pengar kvar. Vi vill ha in en stjärnspelare när vi tappat en sådan. En som kan prestera redan från början utan att behöva utvecklas. Kommer nog bli tufft att vänta tills några av våra unga spelare ”kanske” bli stjärnspelare känns det som. Men Sir Alex vill väl skapa fram sina stjärnor på egen hand.

  Owen hur skall det gå för han? Han har alltid varit en målgörare och kommer nu förhoppningsvis fortsätta med det. Men hoppas verkligen Sir Alex inte nöjer sig med han som ersättare för Tevez! Antingen blir Owen en riktig flopp eller så kommer han bli en överraskning. Får ju hoppas på det bästa. Jag hoppas på att Sir Alex knyter till sig Huntelaar, han skulle nog passa perfekt i den röda tröjan tror jag!

 • Man[i]United

  Jinxen: vad var cristiano ronaldo innan han kom till oss? han var en vanlig talang precis som Obertan och Valencia. Det man måste älska med vårt united är att vi inte är som andra lag som bara köper in färdigutvecklade bra spelare som håller i 1-2 år, som Real. Jag tycker Ferguson gör helt rätt i att satsa på unga talanger som ser ut att ha en lovande framtid!

 • jinxen

  Klart som fan man ska satsa på unga talanger, det är verkligen inte det jag menar. Det är en av de bästa sakerna united gör. Men det betyder fortfarande inte att man ska köpa in vad som helst. Obertan fick vara med när han var 17 och utmålades som en stor talang, United var intresserade redan då. Sedan dess har det inte gått frammåt för han, vad tror du en prislapp på 3 miljoner pund signalerar ifrån gamla klubben? Hade det varit en världstalang hade de tagit ut mycket mer än så, och det vet alla. Valencia och Obertan är inte i närheten av vad Ronaldo var när han kom, så det var den sämsta jämförelsen som gjorts. Är det faktiskt någon av er som har sett Obertan spela? Eller är det bara som vanligt att folk inte kan ta kritik om en spelare bara för att han har skrivit på för United? Om, ni nu verkligen har sett honom spela så skulle ni inte ha uttalat er som ni gjort. Det är ingen bra värvning helt enkelt, deal with it.

 • Man[i]United

  Du säger att man inte kan jämföra dem med ronaldo,, vad hade ronaldo uppnått innan han skrev på för oss? lika mycket som dem 2 ungefär. Du måste också tänka på att en spelare blir bättre när han spelar i bättre lag. Jag har sett obertan spela för u-21 laget och han var duktig, visst finns det bättre men som sagt Ferguson har tidigare blivit ifrågasatt och visat att folk haft fel och jag tror han kommer göra detsamma denna gång. och jag har inte sagt att dem 2 kommer bli nästa ronaldo men jag säger att dem med tiden kommer att bli stora även dem.

 • boom99

  Ronaldo var en exeptionell talang redan i Sporting. Vilket ju SAF och Uniteds spelare uppmärksammade i den träningsmatch United hade mot Sporting sommaren 2003.
  Vad gäller Obertan så uttalade sig Laurent Blanc i Bordeaux på följande sätt:
  *********
  Blanc admitted his surprise that a club of United’s stature had come in for Obertan and added that the youngster needed to improve in a number of areas if he is to be a success at the Theatre of Dreams.

  ”I was surprised too, but it is an unexpected chance for him to play with one of the best clubs in the world,” he told Europe1.

  ”Manchester United have been tracking him for a long time. They certainly hope to advance him, something that Bordeaux and Lorient have failed to do.

  ”He has the potential, but he must overcome psychological and mental challenges so he can express his true value.”
  ********
  Av de 3 spelare vi köpt hittills så ser jag egentligen bara Valencia som en kandidat till att vara med i en första-uppställning och han är inget större namn inom fotbollen.

 • Jinxen

  Tack, boom99.

 • Martin

  hej allihopa! jag ar i usa och skriver sa jag har inga aao ja ni fattar nog.

  Vem f*n ar denne obertan????????

  battre att kopa mesut ozil

  http://www.youtube.com/watch?v=8E6sWiJotUU&feature=related

  KOLLA IN DET!!!!!!!!!

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se