Matchrapport: United-Tottenham 2-0 (2-0)

Om United var dominanta men ineffektiva mot Besiktas i Champions League förra veckan, så var det fulla motsatsen i tisdagskvällens möte med Tottenham, där gästerna hade spelet, men hemmalaget som gjorde målen.

Lagen presenterade följande startelvor inför kvällens möte på Old Trafford.

Defoe – Keane

United inleder piggt och redan efter en minut kommer Anderson framrusande, men hans skott är dåligt och går ett par meter förbi målet. Så småningom tog dock gästerna över spelet, och skapade ett hyfsat läge via Keane som spelade fram Defoe, men anfallarens skott räddades säkert av Tomasz Kuszczak.

När klockan visade pÃ¥ 16 minuter var det ”äntligen” dags för hemmalaget att ta ledningen. Anderson och Park spelade bra ihop innan brassen körde in i banan, gav bollen i sidled Ã¥t Darron Gibson, som drog iväg ett hÃ¥rt, lÃ¥gt skott smekte stolproten och Heurelho Gomes var chanslös. 1-0.

Efter målet hade gästerna två fina lägen att kvittera. Först serverade Bentley Defoe på silverbricka, men Ritchie De Laet blockade skottet, och sedan var det Keane som var nära att komma till ett bra läge, men Nemanja Vidic (matchens lirare) hann emellan med en superb glidtackning.

Det sägs i fotbollen att om det ena laget pressar på men misslyckas att göra mål, så tar det andra laget chansen till vara. Och det var exakt vad som hände på Old Trafford. Dimitar Berbatov spelade bollen fram till Gibson, som väggade med Welbeck och placerade sedan snyggt in kvällens andra mål i krysset. 2-0. Härligt spel av hemmalaget, som samtidigt visade upp en härlig effektivitet, som klart saknades mot Besiktas förra veckan.

Tottenham fortsatte var man blev i första halvlek, och dominerade stort inledningen på andra halvlek, dock utan att skapa några riktigt farliga lägen. I den 58:e minuten fick man dock ett av kvällens bästa lägen när Bale tog sig förbi Neville på högerkanten och serverade Bentley, men engelsmannens skott gick rakt på Kuszczak i målet som kunde styra undan.

Spurs duo var strax senare nära att göra mål, men Bentleys nick på Bales inlägg var för dålig och bollen gick utanför. Trots att Michael Carrick och Kiko Macheda byttes in efter dryga timmen spelad, fortsatte gästerna att pressa på, och United att backa ner.

Bortsett från några halvchanser höll försvaret, med Vidic i spetsen undan, och man var även nära att göra kvällens trea på stopptid, men Machedas låga skott gick tätt utanför det främre stolpen. Slutligen lyckades dock hemmalaget att hålla undan, och med tanke på att Ferguson ställde upp med en ung och reservbetonad uppställning, var det en tämligen komfortabel seger för United på tisdagskvällen.