Giggsy borta fyra veckor

I slutskedet av onsdagens 1-1 match på Villa Park tvingades Ryan Giggs lämna planen med smärtor i höger underarm. Efter att ha genomgått en röntgen har det nu konstaterats att det rör som om en fraktur, och att walesaren sannolikt missar spel de närmaste fyra veckorna.

Först låg han bakom kvitteringen till 1-1 med ett volleyskott som vallades i mål av Mr. Självmål, men sedan var turen slut. Det var en kvart kvar på bortamatchen mot Aston Villa när Giggs ådrog sig en fraktur i höger arm. I en duell krockade han med inhopparen Steve Sidwell och tvingades bryta matchen.

Nu missar Giggs alla matcher de närmaste fyra veckorna. Bland annat den första kvartsfinalen mot AC Milan i Champions League och Carling Cup-finalen, mot just Aston Villa, som spelas 28 februari. Dessutom spelar United svåra matcher mot Everton och West Ham inom kort.

Olyckligtvis riskerar Giggs även att missa returen mot Milan som spelas 10 mars. Ett stort avbräck för United, som behöver hans erfarenhet i dessa säsongsavgörande matcher.

Sir Alex Fergusons valmöjligheter på kanterna har minskat drastiskt när dessutom Nani fick rött kort i matchen, och nu kommer att missa tre matcher i ligan.


MANCHESTERGUIDE
 • Snake-Hips 1956

  Typiskt m Giggs att vi skulle åka på nåt inför CL och slutspurten.

  En annan sak som jag reagerat på: vi har fördel inför Milan genom att slippa spela match i helgen (då vi åkte ur FAcupen). Men döm om min förvåning när Italien/Berlosconi lyckats se till så att Milan får spela sin helgmatch redan i kväll fredag för att få en xtra vilodag! Varken United, eller nåt annat engelskt lag, skulle/har nånsin fått flytta sin helgmatch till fredagkväll inför en tisdagsmatch i Europa.
  Men med lite hjälp av premiärministern som äger de flesta TV-kanaler går det tydligen att flytta matcher lite hit och dit.

  Sålunda är vår lilla ”tursamma” fördel med matchfri helg i det närmaste utraderad! Bara att gilla läget och trycka dit berlosconis boys ordentligt, trots deras trixanden med matchprogrammet….

 • reddevil4life

  Är det någon som är förvånad?

 • manutd74

  varför i hela världen Nani borta 3 matcher

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.

Senaste artiklarna

Muss.se