United värvar Chicharito

United har idag värvat den mexikanska anfallaren Javier Hernandez, som spelar fotboll under artistnamnet Chicharito, från Chivas de Guadalajara, givet att mexikanen beviljas arbetstillstånd i England.

Chicharito är 21 år gammal och har under våren gjort fyra mål på sina första fyra landskamper för Mexico. Han spelar för närvarande i Chivas de Guadalajara som han har tillhört sedan han var nio år gammal. Den här säsongen har han gjort 21 mål på 28 matcher i den mexikanska ligan och totalt har han gjort 26 mål på 66 matcher sedan debuten i ligan 2006.

Född den 1 juni 1988 i Guadalajara beskrivs den 173 cm långa anfallaren som en kvick spelare med ett bra målsinne. Chicharito blir Uniteds första mexikanska spelare.

Han har under veckan klarat den obligatoriska läkarundersökningen i Manchester och, givet att han lyckas få ett arbetstillstånd, kommer, precis som Chris Smalling, att ansluta till United den 1 juli i år. Övergångssumman är inte offentlig. Som en del i övergången kommer United under sommaren att spela en träningsmatch i Guadalajara och då inviga den nya arenan Chivas Stadium, med plats för 45 000 åskådare.

Sir Alex Ferguson kommenterar: ”Jag är nöjd att nå en överenskommelse med Chivas om att värva en så spännande ung anfallare, som har varit i utmärkt form för både klubb och land. Han blir ett utmärkt tillskott till vår trupp och vi ser fram emot att välkomna vår första mexikanska spelare i sommar.”

Chicharito själv beskriver det hela som en drömövergång: ”Det är en dröm och jag känner mig så glad. Jag har verkligen tyckt om min vecka i Manchester. Arenan, atmosfären i klubben och historien är otroliga och jag vill göra fantastiska saker här.”


MANCHESTERGUIDE
 • Felix

  Mycket spännande helt klart, men man vet ju aldrig hur det funkar med hans fysik, han är rätt kort trots allt. Kan vara svårt för honom att klara sig om han inte är stabil ändå, finns ju sådana också. Om han nu kommer dvs. Överlag känns det nog ändå kul tycker jag.

 • Johan

  Känns som en spännande spelare. Av det jag såg i de två klippen så verkar han ha näsa för mål iallafall. Grym rörelse i straffområdet. Precis en sån grabb vi behöver? Om Rooney inte är på plan det vill säga.

 • Evro

  Han är 1,73. Vi har Park, Owen, Evra, Nani, The Da Silvas, Anderson och några till som är lika lång eller någon cm längre än Hernendez. Han ser rikigt vass ut både i luften o på marken. Nu får vi inte missa Mexicos matchar under VM i South Africa.

 • Lönnquist

  Messi 1,69, går ganska bra ändå…

 • clas heinesson

  helt rätt…..vi ”måste” få in tekniska spelare..inget snack om att de är teknik/snabbhet som gäller numera—–heja SAF

 • Felix

  Haha jo visst att Messi är dvärg, men han lirar ju också i princip bara emot spelare av liknande längd. Menade bara att det som 173 cm mexare inte alltid är givet att man är bäst i världen varje match när man spelar i Premier League. Som sagt dock, han kanske är sjukt stabil och stark i kroppen, jag är nöjd så länge han inte är någon klen filmare.

 • jinxen

  Ser helt ok ut, dock så behöver vi inte ytterligare en dvärg. Vi ska ha en ”zlatan” typ.

 • Crane

  hoppas du menar storlek och teknik när du skriver Zlatan typ… Jag tycker denna värvningen är extremt intressant. En teknisk och explosiv spelare är precis vad som behövs i spetsen. Någon som till skillnad från berbatov kan göra mål mot alla lag. Han har inte varit dålig, men absolut inte bra heller, och han kan behöva en spelare vid sin sida som har de kvaliteter som är lite svagare (framförallt explosiviteten)…

 • Swixx

  Hoppas innerligt att du med ”Zlatan typ” menar hans fysik och teknik… Zlatan skulle aldrig platsa i United, personligen anser jag att man inte behöver längden för att kunna sätta till i närkamperna. Tycker det här nyförvärvet är extremt intressant… en teknisk explosiv spelare med bra anfallare som kan användas som komplement till berba när han är skadad eller ta över hans plats i start elvan… Han har dessutom framtiden för sig.

 • Michael

  Ser intressant ut. Ser att han gör en del mål i slutet av matcherna, men en nackdel är att han behöver bra framspelningar för att göra mål, kan inte göra som t.ex. Messi att dribbla och komma fri, om man ser till dessa mål iaf.

  Men jag hoppas han får spela! :)

 • Kung_Cantona

  Han ser ut som en liten målspruta…
  4mål på 4 matcher i mexikanska landslaget och typ 26 på 28 i ligan eller något liknande….

  DAGS att bryta trenden när det gäller sydamerikanska spelare i våran kära klubb….vi har ju haft många succéer ifrån sydamerika, så som:
  Diego Forlan, Kleberson, Juan Veron etc.

  Dock Heinze var ju bra…

  Min önskelista innehåller för tillfället: Lloris, Milner, kanske en liten Arteta bakom forwards vore fint.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se