U18: Man Utd – Arsenal 1-1 (4-5)

United var klara seriesegrare i Akademi grupp C och mötte seriesegrarna från grupp A i play-off semifinal, nämligen Arsenal. Det blev 0-0 efter full tid, 1-1 efter förlängningen och United förlorade sedan snöpligt på den efterföljande straffläggningen.

Det syntes att det var två mycket bra lag som möttes. Två väldigt jämna lag, men det var Arsenal som var det bättre laget i första halvlek utan att få in bollen. United hade ganska svårt att få tag på mittfältet där Arsenal hade bra kontroll på matchen. 0-0 i paus får United vara mycket nöjda med.

Tidigt i andra halvlek byts Pogba in och United får genast bättre kontroll på matchen och man är nu också det bättre laget. King, Keane och Morrison försöker men förgäves – bollen vill inte in. Ska dock sägas att det var ganska svaga avslut från Unitedspelarna. Efter en mållös andra halvlek går matchen till förlängning. United är återigen det bättre laget och Arsenalspelarna ser mycket trötta ut. Brown får bollen långt upp på Arsenals planhalva men väntar för länge med inlägget och blir av med bollen, Arsenal kontrar bilixtsnabbt och Tunnicliffe hinner inte stoppa inlägget som inhopparen Ozyakup trycker in i den 98e minuten. United ger inte upp och tar över matchen ännu mer, och i den 111e minuten får inhopparen Cofie en briljant passning från Morrison och trots att Arsenalbacken stör honom ordentligt lyckas han få den stolpe in. En stark prestation av Cofie som bara varit på planen i 20 sekunder. United är efter målet fortfarande det bättre laget och Arsenal kommer inte över halva plan, men det slutar 1-1 och matchen går till straffar.
Arsenal satte alla sina straffar medan Tunnicliffe missade sin. Uniteds mål på straffarna gjorde; King, Wootton och Pogba.

Ett tungt nederlag för United som man får säga var det lite bättre laget överlag. Keane på topp såg oerhört trött ut och var i ärlighetens namn inte så bra som han brukar vara. Morrison och Ajose Uniteds två bästa spelare, där Morrison var lysande i sin nya roll på det centrala mittfältet. Backlinjen väldigt stabil tillsammans med Devlin i mål. Pogba och Cofie gör bra inhopp och visar god potential. Jag förväntade mig mer från King och Keane, särskilt den sistnämnda som var lite svagare, men man kan inte ha bra matcher varenda gång.

United: Devlin; Brown, Thorpe, Wootton, Fryers; Ajose, Morrison, Tunnicliffe, Brady (Pogba 52); King, Keane (Cofie 110)


MANCHESTERGUIDE
 • David Andersson ”Unitedfan”

  Jag tror på följande United-elva i ligaavslutningen mot Stoke:

  van der Sar
  Rafael – Evans – Vidic – Evra
  Valencia – Fletcher – Carrick – Nani
  Rooney – Berbatov

  Avbytare: Neville, Giggs, Park, Scholes, O’Shea, Macheda, Kuszczak.

  Avspark: kl 17.00
  Arena: Old Trafford (76 000)
  Datum: 9 maj, 2010
  TV: Canal+ Sport 2
  Mitt tips: 4-0! (Rooney 2, Berbatov, Nani)

  HOPE ON A MIRACEL FROM WIGAN!

 • Diouf

  Tror du på allvar att Carrick kommer peta Kung-Scholes?
  Det blir denna elva, tro mig.
  Van der Sar
  O’Shea – Vidic – Ferdinand – Evra

  Valencia – Fletcher – Scholes – Nani

  Berbaflop – Rooney

 • Newton Heath FC

  För det första förstår jag inte varför man måste rabbla upp eventuella startelvor i en artikel om U-18 laget.

  För det andra är Valencia skadad, så man kanske ska tagga ner och skaffa lite mer kött på benen innan man är spydig mot andra.

 • Diouf

  Skadan var inte officiell när jag skrev mitt inlägg, kanske är det du som ska skaffa kött på benen.. Angående U-18 matchen så tycker jag att Joshua King var en stor besvikelse, kan ha att göra med smällen han fick precis i början av matchen. Tom Thorpe och Reece Brown tycker jag däremot var strålande, Thorpe är vell en av flera engelska u-17 landslagsmän i laget? Om jag inte misstar mig alltför grovt så spelar Will Keane, Sam Johnstone, Ravel Morrison, Tom Thorpe, Ryan Tunnicliffe i U-17. Skulle tippa på att dom något äldre grabbarna (91), Reece Brown, Scott Wootton, Zeki Fryers, Nicky Ajose mfl spelar i U-19 ev. U-20, nån som har lite mer koll på dom?

 • Newton Heath FC

  Lite sandlåda här. Men tror du på fullaste allvar att Fergie kom ut med nyheten om Valencia efter du skrev ditt inlägg, men före jag skrev mitt? Det är 40 minuter emellan dem, kl 19 på kvällen håller Fergie inga presskonferenser…

 • Diouf

  Okej, jag håller med om att nivån är aningen låg. Hur du nu visste att Valencia var skadad har jag ingen aning om, jag såg dock nyheten först dagen efter 9:e (match-dagen) men du kanske tittar på alla presskonferenser via MUTV vad vet jag?

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.

Senaste artiklarna

Muss.se