Inför: Man Utd – Stoke

Stoke kommer till Old Trafford för säsongens sista match innan ett längre uppehåll väntar för några och ett något kortare för de VM-klara spelarna. För första gången sedan 2007 så har United inte ligasegern i egna händer utan måste förlitat sig på att Wigan tar minst en poäng borta mot Chelsea, vilket känns tämligen långsökt.

Stoke
Bortalaget har ingenting att spela för överhuvudtaget mer än om man skall sluta 10:a eller halka nedåt i tabellen till kanske 13:e plats, alltså egentligen inget alls. Man har varit ganska stabil den här säsongen och en ny säsong i Premier League har aldrig varit hotad. Man har inte tagit poäng av något av topp-4 lagen hittills med ett undantag, vinsten på White Hart Lane i oktober månad. Vänsteryttern Matt Etherington är lagets bäste målskytt med sina 5 mål, vilket skvallrar en hel del om att laget har haft problem att göra mål. Laget har bara gjort 34 mål på 37 matcher, vilket tillsammans med Portsmouth och Hull är sämst efter Wolverhampton. Man har dock bara släppt 44 mål, vilket gör att man bara har 7 lag framför sig i den tabellen. Egentligen var det i bara i bortamatchen mot Chelsea som man riktigt fallit ihop då man lade sig ner och dö för motståndet, pinsam insats. På bortaplan har man bara vunnit 4 av 17 matcher och endast gjort 10 mål

Till dagens match så får man tillbaka lagkaptenen Abdoulaye Faye, men han får nöja mig en plats på bänken då Tony Pulis aviserat samma lag som senast. I övrigt är det bara målvakten Thomas Sörensen som saknas, han tacklades mycket fult (utan åtgård, istället 2-0 till Chelsea) av Salomon Kalou i matchen på Stamford Bridge och skadade armbågen allvarligt.

Preliminär trupp:
Begovic, Simonsen
Huth, Abdoulaye Faye, Shawcross, Collins, Higginbotham, Wilkinson
Lawrence, Whelan, Whitehead, Delap, Etherington, Pugh, Amdy Faye, Diao
Kitson, Fuller, Tuncay, Sidibe, Moult, Beattie

Troligt lag:
Begovic
Wilkinson, Huth, Shawcross, Higginbotham
Whelan, Delap, Whitehead, Etherington
Fuller, Sidibe

Bänk: Simonsen, Collins, Faye, Pugh, Diao, Lawrence, Tuncay

Man Utd
Som redan nämnts så måste United förlita sig på att Wigan tar poäng på Stamford Bridge, vilket knappast är troligt. Samtidigt så måste United vinna mot Stoke. Trots det prekära läget så har United gjort en mycket bra säsong med tanke på utvecklingen. Man förlorade världens bäste spelare inför säsongen och har haft enorma skadeproblem, framför allt i försvaret, som har inneburit en del tappade poäng. Vem trodde innan säsongen att Park skulle spela högerback och att Carrick skulle spela mittback exempelvis, ingen. Ferdinand har bara spelat 12 ligamatcher, Vidic bara 23 och Van der Sar endast 20. Världens bästa mittbackspar de senaste 3 säsongerna, Vidic / Ferdinand, har enbart spelat 9 ligamatcher ihop och någon konstant högerback har heller inte funnits. Med allt detta i åtanke är det snarare en smärre bragd att United enbart är 1 poäng efter Chelsea.

Till dagens match så saknas sedan länge Anderson och Owen, även Valencia missar matchen p.g.a en ankelskada. Jag tror att Sir Alex startar med bästa tänkbara lag med skador (Valencia) och extremt avvikande form (Carrick) i åtanke. O’Shea på högerbacken, Scholes centralt på mitten och Giggs till vänster, resten tar ut sig själv. Sen hoppas jag att Hargreaves får en del speltid, denne suveräne spelare har saknats enormt i United de senaste 19 månaderna.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuszczak, Foster
Neville, O’Shea, Rafael, De Laet, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra
Carrick, Hargreaves, Scholes, Fletcher, Park, Gibson, Obertan, Giggs, Nani
Berbatov, Rooney, Macheda, Diouf

Troligt lag:
Van der Sar
O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani, Scholes, Fletcher, Giggs
Berbatov, Rooney

Bänk: Kuszczak, Rafael, Evans, Carrick, Hargreaves, Park, Macheda

Historia
Lagen har mötts 73 gånger i ligan genom åren, United har vunnit 29 och Stoke 20. På Old Trafford har Stoke vunnit 5 gånger på 36 försök, senaste gången var 9/12 1972.

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med start 17.00 och döms av Mark Clattenburg. För övrigt den sista omgången på Canal+ på länge då rättigheterna som bekant sålts till Viasat istället.


MANCHESTERGUIDE
 • manutd74

  glory manutd, come one wigan make my day

 • kung_cantona

  Det sista som lämnar oss är hoppet…

  Glöm inte att ett visst Wigan vände 0-2 till 3-2 mot arsenal.
  Ser sjukt svårt ut att detta skall kunna gå vägen,
  men än har inte den feta kvinnan sjungit!!!

  Om inte annat så kommer vi alltid tillbaka starkare !

  Hur som helst får vi inte glömma att hylla våra hjältar när säsongen är slut vid sju i kväll.

  det som många kallar en ”dålig”säsong för oss är ligacup vinst, sämst 2:a i ligan och kvarten i CL (tänker inte nämna FA cupen).

  Tack för denna säsong !

 • United

  Living on prayer again… Please god let Wigan win or draw against Chelsea, and let us win against Stoke.

  Min troliga startelva:

  Van der sar

  Neville – Ferdinand – Vidic – Evra

  Valencia – Scholes – Fletcher – Park

  Rooney – Berbatov

 • David Andersson ”Unitedfan”

  Kanonmatch mot Stoke i sista matchen för säsongen. 4-0! Visserligen van Chelsea med 8-0(!?) hemma mot Wigan. Men vi avslutade iallafall snyggt med en storvinst. Vi får inte glömma hur mycket skadebekymmer vi haft säsongen 2009/2010. Och ändå lyckas vi komma 2:a i PL, en ynka poäng efter Chelsea, Carling Cup-vinst och CL-kvart. Det är grymmt starkt ändå. Men det var nog trots allt Rooneys skada i bortamatchen mot Bayern München då säsongen i stort sett avgjordes. Han var i detta då i en otrolig form och i världklass och gjorde mycket mål. Men tänk om (lätt att vara efterklok) Rooney inte hade åkt på den skadan och vart tillgänglig säsongen ut? Då hade han troligtvis gjort fler mål och gjort så vi vann mot Chelsea (ligan) och tagit oss vidare till semin i CL. Men i stora drag gör v en kanonsäsong med tanke på skadorna. Nu blickar vi fram imot fotbolls-VM i sommar där vi kommer se många av Uniteds stjärnor. Och efter det en ny och troligtvis än en underbara säsong med Manchester United Football Club. Observera att Viasat tar över PL frn Canal+ till säsongen 2010/2011 och 3 år framåt. Då blir det till att höra på bl. a Henrik Strömblad och Glenn Strömberg från Old Trafford på Uniteds matcher :) Men en kul säsong. Säsongen där Wayne Rooney tog det sista steget till världsnivå och kom 2:a (efter Drobgba) i skytteligan på 26 mål.

  GLORY, GLORY MAN UNITED! ALWAYS RED DEVILS AND THE BEST TEAM

  ———-

  TH ONLY CLUB IN OUR HEARTS!

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se