23 man till Nordamerika

United annonserade idag den trupp som reser till Nordamerika för att spela och träna som en del i uppladdningen inför säsongen 2010/11. Truppen är 23 man stark och inkluderar de nya spelarna Hernandez (ansluter senare) och Smalling samt ungdomarna Corry Evans, Cleverley och Amos. Däremot saknas Neville som har skadat sig på träning.

Truppen reser på reser på måndag och ska på knappt tre veckor spela fem matcher. United börjar med ett träningsläger i Chicago och möter Celtic i Toronto i sin första match den 16 juli. Därefter väntar matcher mot Philadelphia Union (21/7), Kansas City Wizards (25/7) och MLS All-Stars (i Houston, 28/7) innan touren avslutas med en match mot Javier Hernandez gamla klubb Chivas i Guadalajara (30/7). (Notera att tidsskillnaden gör att matcherna kommer att börja sent på kvällen eller mitt i natten svensk tid, dvs. matchen mot Celtic spelas natten 16-17 juli.)

Saknas i den resande truppen gör de spelare som deltog i VM (undantaget Hernandez som ansluter i Houston) – Rooney, Carrick, Vidic, Evra och Park. Dessutom stannar Ferdinand, Hargreaves, Neville, Valencia, Owen och Anderson hemma för att kurera skador. Nani är dock frisk från den skada som stoppade honom från att delta i VM och han följer därmed med till USA.

Truppen i sin helhet: Edwin van der Sar, Tomasz Kuszczak, Ben Amos, John O’Shea, Wes Brown, Rafael da Silva, Jonny Evans, Chris Smalling, Fabio da Silva, Ritchie De Laet, Corry Evans, Gabriel Obertan, Paul Scholes, Ryan Giggs, Darren Fletcher, Darron Gibson, Nani, Tom Cleverley, Dimitar Berbatov, Federico Macheda, Danny Welbeck, Javier Hernandez (ansluter i Houston den 27 juli) och Mame Biram Diouf.

Det är i nuläget oklart om matcherna kommer att visas på teve i Sverige.

Tilläggas kan att reservlaget börjar sin försäsong med en bortamatch mot Curzon Ashton på måndag.


MANCHESTERGUIDE
 • David Andersson ”Unitedfan”

  Förståeligt att spelarna från VM får lite vila innan ligapremiären mot Newcastle den 14 augusti ;) Men truppen ser annars stabil ut, och jag kan tänka mig följande startelva mot Celtic på fredag (16/6):

  van der Sar
  Rafael – Brown – Evans – O’Shea
  Nani – Fletcher – Scholes – Obertan
  Giggs
  Berbatov

  Avbytare: Welbeck, Fábio, Gibson, Kuszczak (mv), Diouf, Macheda, Amos (mv), Smalling, De Laet, Cleverley, C. Evans.

  *Angående om man kan se Uniteds försäsong. Jag tror matcherna kommer att sändas på MUTV (som de gjordes
  försäsongen 2009). Men TV4 Sport blir det nog inte iår igen. Och eftersom MUTV sänds på Viasat Fotboll så kan man säkerligen se matcherna där via svensk TV. Jag är inte helt säker, men det lär bli så. Alla United-fans som har Viasat kan vara glada isåfall :D

 • Yorkie

  Ååå tack David Andersson! Förstår verkligen inte hur du orkar skriva dina ”startelvor” inför varenda jävla match, inte bara det utan du skriver även bänken, vart matchen spelas, vilken kanal, vilken tid och vem du ska se matchen med. Kom igen. Ingen bryr sig.

 • Mikael Österdahl

  1. Ligapremiären är den 16 augusti.
  2. MUTV har rätt att visa matchen i UK och på Irland. Teverättigheterna i resten av världen säljs separat. Viasat förhandlar om att sända matcherna, men inget är klart.

 • JA_

  Viktigt inför matchen är om Viasat Fotboll sänder matcherna. Hoppas.

  Ok, viktigt med elva mot Celtic.

  Så stark som möjlig.

  Kuzza

  Rafael-O’Shea-Evans-De Leat

  Fletcher

  Obertan-Cleverley

  Scholes

  Berbatov-Welbeck

  Nani, Macheda, Giggs och Fabio hoppar in i paus efter ledning.

  Hoppas såklart på en diamant på mittfältet. en formationen ar man saknat tidigare säsonger. Men äntligen kanske i år.

  Hoppas på seger med Viasat Fotboll första gången i mitt hem.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se