Dagens lag + införrapport: Man Utd – W.B.A

Här är dagens laguppställningar, Man Utd – W.B.A

Van der Sar
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani, Anderson, Carrick, Giggs
Berbatov, Chicharito
Avbytare: Kuszczak, O’Shea, Smalling, Gibson, Scholes, Rooney, Macheda
W.B.A (Trolig, 4-4-1-1): Carson (c) – Jara, Tamas, Olsson, Shorey – Brunt, Scharner, Mulumbu, Thomas – Dorrans – Odemwingie
Avbytare: Myhill, Ibanez, Cech, Morrison, Barnes, Bednar, Fortune

Äntligen dags för lite riktig fotboll igen efter 2 veckors uppehåll för landslagsspel. United tar emot West Bromwich Albion på Old Trafford i en match där United verkligen måste börja få igång både målskytte och spel, en bättre målskillnad skulle inte sitta fel. Samtidigt så är W.B.A inte ett lag man enkelt avfärdar, det fick Arsenal erfara för 3 veckor sedan.

W.B.A
Nykomlingen ligger bäst till av samtliga 3 nykomlingar på en stark 6:e plats efter 7 omgångar, det säger kanske inte så mycket när serien inte är särskilt gammal, men ändå. Man har vunnit 3 och förlorat 2 av de 7 matcherna, båda förlusterna på bortaplan. I premiären öppnade man upp sig totalt och presterade ett försvarsspel på korpennivå och bjöd Chelsea på de flesta av målen i 6-0-förlusten. Mot Arsenal i slutet på september spelade man dock ett mycket bra försvarsspel och tillät inte alls lika mycket, dessutom gjorde man 3 mål och vann matchen på Emirates, mycket starkt.
Managern Roberto Di Matteo har frågetecken på lagets hittills 2 bästa spelare, vänsteryttern Jerome Thomas och anfallaren Peter Odemwingie har vad- respektive knäproblem. Thomas ligger bäst till för spel men jag tippar att båda startar.

Preliminär trupp (enligt Teamtalk):
Carson, Myhill, Kiely
Olsson, Ibanez, Zuiverloon, Meite, Shorey, Jara, Downing, Tamas
Morrison, Barnes, Brunt, Reid, Tchoyi, Scharner, Sawyers, Dorrans, Thomas, Mulumbu
Odemwingie, Fortune, Cox, Bednar

Troligt lag (4-4-1-1):
Carson (c)
Jara, Tamas, Olsson, Shorey
Brunt, Scharner, Mulumbu, Thomas
Dorrans
Odemwingie

Bänk: Myhill, Ibanez, Cech, Morrison, Barnes, Bednar, Fortune

Man Utd
United har enligt ”experterna” öppnat dåligt. Och visst, 3:a i tabellen kanske kan vara dåligt, men öppningen har varit tuff mot erkänt bra hemmalag där United tappat viktiga poäng. Hemma har man dock gått bra och imponerat. Senast borta mot Sunderland var det dock allt annat än bra, framför allt den första halvleken var en katastrof milt sagt. Det var dock mest p.g.a en mycket märklig laguttagning där anfallsspelet var obefintligt utan vare sig Berbatov eller Rooney. Just Rooney har varit helt ur slag hela säsongen, han har dock dementerat att han har problem med sin gamla fotskada, alla som har sett honom spela vet dock att han definitivt har problem då hans rörelseschema inte alls är som vanligt och hans uppoffrande spel är helt bortblåst, han verkar inte våga helt enkelt.
Det spekulerades i att Owen Hargreaves skulle göra comeback i den här matchen, det dementardes dock idag av Sir Alex, Hargo är inte redo för spel tyvärr. Antonio Valencia saknas förstås också, i övrigt skall det inte vara några skadeproblem, vilket gör att Sir Alex har mängder med alternativ att välja mellan. Jag tippar att det blir ett så ordinarie lag som möjligt i Valencia och Hargo’s frånvaro, det är väl egentligen bara högerbackspositionen som det kan bli vem som helst på. Jag hoppas att Brown får chansen, det är en gåta varför han inte fått spela när det varit problem där.

Preliminär trupp (enligt Teamtalk):
Van der Sar, Kuszczak
O’Shea, Brown, Rafael, Neville, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evans, Evra, Fabio
Nani, Obertan, Scholes, Fletcher, Carrick, Gibson, Anderson, Park, Giggs
Rooney, Berbatov, Owen, Macheda, Hernandez

Troligt lag:
Van der Sar
Rafael, Ferdinand, Vidic (c), Evra
Nani, Scholes, Fletcher, Giggs
Berbatov, Rooney

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Smalling, Anderson, Park, Chicharito, Macheda

Matchen spelas kl. 16.00 och sänds på Viasat Sport samt. Viasat Premier League HD.


MANCHESTERGUIDE
 • Yorkie

  Jag som sett fram emot Hargo..

 • reddevil4life

  Som jag har längtat! Ogilla landslagsuppehåll, jag har klättrat på väggarna i två veckor nu.

 • Jooey

  Hargo är väl en stor besvikels i mina ögon mest tackvare skadorna men också pga den stora prislappen.

  Vinner vi inte idag så blir jag sjukt besviken och jag hoppas verkligen att Rooney stänker in ett par så vi får igång han också!

  Ps Nani gör minst 1 assist idag

 • Man Utd

  Troligt lag mot W.B.A. idag:

  van der Sar
  Rafael – Ferdinand – Vidic – Evra
  Nani – Fletcher – Scholes – Giggs
  Berbatov – Rooney

  Avbytare: Brown, Owen, Anderson, Smalling, Hernández, Carrick, Kuszczak.

 • jonas

  Såg ej matchen eftersom jag tänkte att detta är en match som vi ska vinna med 3-4 mål, och det började bra…men vad händer sedan. Det är något som är fel i United. Vad har hänt med vårat försvar? Vad har hänt med vårat mittfält? Vad har hänt med vårat anfall? Vinner vi ligan?

 • Cantona

  Till Jonas!
  Vi vinner inte ligan, förmodligen kan vi problem med att komma top4,vill inte kommentera SAF´s uttalande att truppen är helt ok. har ingen aning om det är ett spel för galleriet eller att han inte har några pengar att handla för,han kanske är helt nöjd alla vattenbärare han har i truppen, men dagens trupp vinner vi inte någon tung titel ”möjligen Carling Cup”men vem vill vinna den, förutom Blue Shit,

 • Man Utd

  Riktigt dåligt av United att tappa in ledningen, på hemmaplan(!) mot West Bromwich!:( United startar matchen precis som väntat med mycket boll och press på WBA-målet. Hernández håller sig framme på returen från Nanis frispark och gör 1-0. I 25:e gör Nani själv 2-0 efter fint sammarbete med Berbatov. Och United hade mängder av chanser och borde ha satt 1-2 mål till innan paus. Tänker mest på Berbas läge där han står helt fri på Carricks låga inlägg och bara har att placera in bollen, men lyckas på nåt sätt skjuta utanför. The Albions hade en enda farlig chans i första halvlek, det var när Rafael rensade ut bollen till hörna farligt nära eget mål. United hade full koll på WBA och de får inte till nånting. Ferdinand/Vidic var mycket stabila. Värt att notera är att de senaste tre matcherna Ferdinand har varit på plan har laget han spelat för hållit nollan. Sunderland 0-0 (b), Valencia 0-1 (b) och Englands kval-match mot Montenegro 0-0 (h). Den sviten spräcktes dock idag, tråkigt nog. WBA’s första mål är ren tur, frisparken var billigt dömd och bollen letar sig igenom en mängd United-spelare till 2-1, målet dömdes som självmål av Evra. Det var redan i 50:e minuten och alla var riktigt förvånade över det, såklart. Vem hade trott att lilla West Bromwich skulle göra mål på United? 2-2 kommer bara 5 min senare då van der Sar gör sin hittills enda tavla i sin långa karriär. Han missbedömer bollen totalt och tappar den nonchalant där två WBA-spelare står fria och Tcohyi (stavas?) lägger bollen i ett öppet mål. Riktigt slarvigt av Utd att tappa sin så stabila ledning mot nykomlingen, och dessutom på hemmaplan. Innan 2-1-målet hade dock Vidic en nick i stolpen som hade kunna betytt 3-0. Och om vi hade fått 3-0 hade det som hände aldrig hänt. Men United ska ändå göra fler mål och missar på tok för många lägen. Ett rättvist resultat hade faktiskt kunnat vart 6-2 United med tanke på alla grova missar de röda gjorde. Tur att även Chelsea spelade lika mot Villa och leder alltjämnt ”bara” med 5 poäng. Nästa match är på onsdag hemma mot Bursapor i Champions League. Och om det inte blir seger där vet jag inte vad jag tar mig till. United måste få slut på sin otäcka kryss-svit nu. Och sluta att tappa ledningar…

 • becktona

  Vad har Anderson att göra på planen, eller på OT överhuvudtaget?
  Karln orsakar första målet i två steg tom. Först tappar han boll på mitten
  sen krigar han till sig en frispark emot.
  Låt han dra till Portugal som han vill, gratis.

  Positivt m gårdagen? Well vi är nu enda PL lag m en nolla i förlust
  Kolumnen. Tjoho…
  Och samarbetet i första mellan trion berba-ärtan-Nani. De hade riktigt kul. Då

  Tyvärr så är fyra av fem oavgjorda matcher poängtapp x2 i var av de
  Matcherna. Det blir åtta pinnar som snotts framför näsan på oss.
  22p skulle ett normalt United haft vid detta lag.

  Märkligt att inte två mål räcker för att stänga en match. Nu verkar
  Det krävas minst tre för att göra det.
  För ett par år sen satt jag och bet på naglarna för att vi skulle stänga matchen vid 1-0.

 • johan

  Vidhåller tyvärr att detta laget inte är tillräckligt bra för de viktiga titlarna.Anderson håller inte han missar ju 2 passningar utav tre.Vad gjorde Gibson när han kom in?I andra halvlek stod försvaret och väntade på att mittfält och anfall skulle komma och hämta boll men rörelsen var ju obefintlig.I ärlighetens namn var West Brom närmare 3-2 än vi men Fergie är nöjd med truppen säger han visst. Hade det funnits pengar så hade han förstärkt med ex Rafael Van der Vaart när det fanns möjlighet men det har girigbukarna från väst satt stopp för!

 • becktona

  Och nu drar Rooney också, då grinskallarna inte kommer överens.
  Hoppas verkligen han väljer bort paparazzi drevet i England mot något varmare ställe (Madrid/Barca), så han inte åker till London eller det värsta, drar till lilla klubben. De lär ju rycka in honom och ge honom 1miljard pund i lön och vi får lite kaffepengar till räntan.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se