Rooney vill lämna United *uppdaterat*

Rooney har släppt sin officiella version av dramat kring hans framtid. Anledningen? United framtid. Läs hela hans uttalande här.

Rooneys uttalande

“I met with David Gill last week and he did not give me any of the assurances I was seeking about the future squad,” said Rooney.
“I then told him that I would not be signing a new contract.”
“I was interested to hear what Sir Alex had to say yesterday and surprised by some of it,” continued Rooney.
“It is absolutely true, as he said, that my agent and I have had a number of meetings with the club about a new contract. During those meetings in August I asked for assurances about the continued ability of the club to attract the top players in the world.
“I have never had anything but complete respect for MUFC. How could I not have done given its fantastic history and especially the last six years in which I have been lucky to play a part?
“For me it’s all about winning trophies – as the club has always done under Sir Alex. Because of that I think the questions I was asking were justified.
“Despite recent difficulties, I know I will always owe Sir Alex Ferguson a huge debt. He is a great manager and mentor who has helped and supported me from the day he signed me from Everton when I was only 18.
“For Manchester United’s sake I wish he could go on forever because he’s a one-off and a genius.”

Fergusons presskonferens.
Ferguson confirms that Rooney won’t play tomorrow night due to ankle injury.

”I want to present facts, discussions were to continue after World Cup. His agent intimated that he wanted to move. I couldn’t believe it.”

”I’ve met with Wayne and he intimated to me that he wanted to leave.”

Ferguson says Rooney’s injured. ‘Ankle,’ he said, stifled smile.

”I’ve asked him to be professional. Chief exec has mass offer. It’s still there.”

”This is one of the most successful clubs in the world, we don’t understand it. We can speculate. It won’t matter… Player is adamant …that he wants to leave.”

”I’ve not had an argument with him. He got injured v Rangers. I spoke before Sunderland game, give him rest sIo he could play For England, rediscover his form and kick on. After England he said he wasn’t injured. I was disappointed as I know he was injured. We’e got to keep door open for him as he’s such a good player.”

”We’ve done nothing but help him since he came to this club so it’s another mystery for us.”

”This is one of the most successful clubs in the world, we don’t understand it. We can speculate. It won’t matter… Player is adamant that he wants to leave.

Följ diskussonen här på forumet


MANCHESTERGUIDE
 • martin

  Om han säljs för en världsrekordsumma kanske det är dags att shoppa upp sig lite och sparka city och rooney på smalbenen!

 • Jocke

  Tungt för oss, svårt att ersätta någon som Rooney.

 • Jordanskog

  Om han lämnar smärtar det lika mycket som när Beckham lämnade…. någonting är fel hos United… rutna ägare bla.

 • reddevil4life

  Man får påminna sig själv med mantrat om att United aldrig stått eller fallit med en spelare. Inte med Cantona, Beckham, Stam, Keane eller Ronaldo och Tevez, men visst känns det tungt att förlora både Ronaldo och Rooney på två säsonger. De stora artisterna gör det ju mer intressant att följa matcherna.

  Det krävs att nya spelare kommer in, och just nu känns Macheda, Welbeck och ”Ärtan” rätt långt ifrån yppersta världsklass. Har vi inte pengar heller känns det som man kan få vänta på nästa titel..

 • magnus

  Kanske bara jag som hoppas på något positivt efter dagens presskonferens. Detta innebär ju automatiskt att våra ”kära” ägare kommer sättas under ännu mer press utifrån. Glazers inser ju själva att det kommer bli svårare att driva United på ett framgångsrikt sätt utan sportsliga framgångar, lånen försvinner ju inte för att det rullar in mindre pengar. Skulle det bli så illa att Rooney lämnar klubben så kommer tyvärr det inte vara lika attraktivt att skriva på United den närmsta framtiden.Sen kanske det dröjer tills nästa sommar innan Rooney är ersatt för alla vet ju svårigheterna att köpa spelare i januari. Tyvärr är det inte bara Rooney som ska ersättas inom en snar framtid. Behöver inte nämna spelarna men frågan är hur intresserade Glazers är att ersätta de äldre spelarna för det kommer kosta ett X antal miljoner för att United ska utmana de bästa lagen. Sorgligt men tyvärr sant.

  Så förhoppningsvis kanske detta är ett steg närmare försäljning. För skulle United inte vara lika framgångsrika framöver sjunker ju värdet på klubben och tror inte Glazers uppskattar det eftersom de inte är här för utöka vårt prisskåp utan enbart ta supportrarnas pengar.
  Jag skulle gärna ta några sämre år om det skulle innebära att Glazers lämnar klubben för gott.

 • utd

  fast… nu när jag lugnat ner mig, kan man inte hålla sitt privatliv utanför Old trafford utan presterar som en kråka för att han strulat till det i hemmet, så har man inget att göra i en så stor klubb som Manchester United. Kan man kyssa klubbmärket för att sedan gå till man shitty ( om de nu blir så) , så är inte det en personlighet som platsar i världens största klubb.
  Då platsar han i just city.

 • becktona

  Ägarna blir ju nöjda med att få in cash att betala räntan med.

 • Dewin Best

  Helt knäckt, vet inte vad jag ska ta mig till. Om en månad döps ungen efter han också… Blir till att ändra namn och hela baletten.
  Skulle han gå till city ser jag han hellre död.
  That´s a fact!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • sixten

  Man kan ta pengarna man får vid en försäljning till att köpa Gerrard och Torres. Oj Oj va grymt de skulle bli

 • Cantona

  Döp grabben till Roy,Eric,Duncan(RED)så kan du sova lugnt med gott samvete!

 • ädel

  Shrek Rooney är inget annat pengagirigt troll som kräver en omänsklig lön och säljer sin själ till den skattekista som betalar bäst. I januari får han nöta bänk hos City, Chelsea eller Real Madrid. Fram till dess vill jag inte så honom i Uniteds dress.

 • johacim

  Detta kom från mitt hjärta, har förövrigt precis övertalat min sambo till att vprt framtida barn skulle hetat wayne i andra namn (om det hade blivit en kille förståss)

  Sätt dig brevid Sir Bobby, sitt där och bara slappna av ett tag, sitt och lyssna på honom, låt honom berätta för dig hur man blir en ikon i en klubb, låt honom förklara för dig varför du begår ditt livs misstag.. Låt honom förklara för dig hur mycket Jag och alla andra Unitedsupportrar Älskar dig! Jag ber dig Wayne….

 • Christopher

  Ryan,gary eller Paul funkar också utomordentligt.

 • Lillmatte

  Tror bara det är tillfälliga känslor, tror han kommer skriva på ett nytt kontrakt om några veckor/månader. Tycker att Mourinho har en poäng i det han säger (även om aftonbladet inte är en säker källa)

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/spanien/article7985475.ab

 • Sibben

  Vet inte riktigt vad jag ska säga om detta, en katastrof? En konsekvens av felaktigt ledarskap?Kanske en bortskämd sexmissbrukare som överskattar sitt eget värde? Jag har aldrig sedan Cantona sett en spelare ha en sådan effekt på mitt United som Rooney, jag är inte tillräckligt gammal för att ha upplevt Robson eller Best, men de känslor jag fått när jag sett dessa två herrar spela för min klubb är ovärderliga. Jag friar hellre än fäller och hoppas att detta bara är en panikartad ångestattack ifrån Waynes sida. Att han tar sitt förnuft till fånga och inser att det inte finns något större privilegium än att spela för Manchester United. Hur mycket skit man än får.

 • christopher

  magnus// Skulle vara kul att se en ägare som inte driver klubben i vinstdrivande syfte.. Glazer skulle bara ersättas med någon liknande ,det är nackdelen när man börsnoterar en förening. Man skulle kunna fortsätta och låta detta spegla samhället i stort, privat ägande i för stor grad innerbär enbart problem.

 • Robban

  Förbannat ego att lämna bara för att vinna titlar

 • Norman

  Tror frugan har ställt ultimatum till honom och krävt en flytt från England för att slippa den ökända engelska pressen.Skulle han däremot skriva på för en annan engelsk klubb blir han ihågkommen som den största svikaren i Utd:s historia.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se