Inför: Manchester city – Manchester United

Vi tar bussen in till storstan för att möta folkets lag, Manchester city, under onsdagskvällen. Det är derbydags! Vi vet alla vad som skett de senaste åren hos de blå, det är inte mycket att orda om, förutom; City bygger korthus i hopp om att få vara med och leka och visst ser det onekligen bra ut på pränt men historielöst skräp indränkt i olja är fortfarande historielöst skräp, faktiskt. Det är bara fjädrarna som saknas.

Det är tveklöst så, att Manchesterderbyt betyder så oerhört mycket mer för City och deras fans än det gör för deras röda antagonister. Det ligger nämligen till så här; de behöver oss. De behöver oss mer än vi behöver dem. Vi är deras gemensamma syretank, deras halmstrå tillika gemensamma oas. United är navet i Citys vingliga hjul. Där det tomma troféskåpet gapar tomt tar hatet gentemot united över och enar dem till en enorm pöbelhög. De är litegrann som den stackars matadoren eller bandiljären eller vad det nu är som brukar synas till runt julafton:

– Stånga mig, se mig, respektera mig, gör nånting!

Ni vet säkert de flesta hur historien slutar. Matadoren dras iväg svårt sinnessjuk med dåligt självförtroende in till något bås medan tjuren pyser välmående bort till blommorna.

Det ska såklart inte stickas under stolen med att det vore oerhört tråkigt och onödigt med poängförlust imorgon, i det här skeendet, men det gör det å andra sidan en regnig tisdag borta mot Stoke också.

Nog om det, hur ser det ut i lagen månne?

Manchester United

United kryssar sig igenom ligan men kan stoltsera med att vara det enda obesegrade laget i ligan så här långt och djävlarna visar prov på lysande styrka och karaktär genom att vinna utan att övertyga eller ens spela bra. Truppen har gått igenom en period med både skador och sjukdomar men har ridit ut stormen hyffsat. Rooney är borta sedan en tid och så även Nani även fast det givetvis lika gärna kan vara en enorm rökridå av den fergusianska typen. Bortsett ifrån det så har vi ett flertal lirare som visat bra form och kommer att spela en viktig roll på onsdag i lala-land. Park, Evra och Hernandez är alla möjliga gamewinners med tanke på formen senast och lägg därtill på Scholes, Fletcher och Vidic så har vi en rejäl huvudrätt att dra i oss.
Rapporter om influensa har rapporterats ifrån Carrington men hur pass allvarligt det är kan vi bara spekulera i för tillfället.

Möjlig startelva:
Berbatov – Hernandez
Giggs – Scholes – Fletcher – Park
Evra – Vidic – Ferdinand – Rafael
Van Der Sar

Manchester City
City har en turbulent tid bakom sig med ett stökigt omklädningsrum, en tevez som rapporteras vilja åka hem till Argentina och nu senast Balotelli vars mentala balans knappast imponerar. Tre förluster på de fyra senaste ligger också i fatet och spökar Bortsett ifrån det så möter vi dock ett lag som har några spelare som på egen hand kan vinna matcher. Tidigare nämnde Tevez är givetvis en och Millner en annan men vi ska inte glömma bort Joe Hart som på en bra dag kan stoppa precis vad han vill och sedan se laget rulla in någon boll på andra sidan. Hart måste tveklöst vara Englands bästa målvakt så här långt. Den gamle token Adebayor då? Tveksamt.

Tips: Jag brasklappar mig med ett 1-1 utifall.

Möjlig startelva:
Ingen aning
Ointressant: Ja

Onsdag 10. november, 21:00
Viasat Fotboll


MANCHESTERGUIDE
 • Blerran

  Det är precis som du skriver nästan omöjligt att veta hur United ställer upp i morgon. Läs vad jag tror om matchen här http://blerran.blogg.se/2010/november/infor-manchester-city-manchester-united.html

 • Fredde

  Ja vi får se ikväll vilket lag Fergies tombola rullat fram.
  Håller inte med om formen på Evra, då jag fortfarande tycker att han har en bra bit kvar. Konstiga markeringar, rusher och insatser är ju inte det som står i hans normala CV. Men men det har blivit bättre varefter i höst.

  Dock så känner jag inget inför denna match och hur den slutar. En viss uppgivenhet kanske kan tydas i mina tankar. Kommer vi levande från Shittys gryta? Eller blir vi lemlästade av deras blå krigare (De Jong…?).

  Giggs ska ju enligt rapporter inte kunna vara med, men det är ju upp till tombolan att bestäma.

  Skulle inte förvåna mig om den rullar fram Rooney, Valencia, Giggs, Fletch, Scholes, Nani, Evra, VDS, Vidic, Rio, Rafael

 • reddevil4life

  Enligt Manchester Evening News är Scholes, Evra, Vidic, Fletcher, Carrick och Berbatov tveksamma ikväll p.g.a sjukdom – det låter helt sjukt!

  Enligt Fergie missar Giggs definitivt sitt första derby sedan -91 och det beslutas om Nani under dagen. Jävligt trist om han spelas om det betyder att han slår upp sin skada och missar en månad till.

  http://menmedia.co.uk/manchestereveningnews/sport/football/manchester_united/s/1370770_derby_day_ferguson_stokes_up_war_of_words?rss=yes

  Hoppas att snacket om skador och sjukdomar bara är en del av Fergies mindgames, men känns riktigt nervöst nu faktiskt. Tvingas vi ställa upp med ett lag likt det som mötte Wolves ihelg ligger vi pyrt till.

  För City saknas Balotelli p.g.a. avstängning och Adebayor är halvskadad.

 • reddevil4life

  Enligt united.no är Scholes, Vidic, Evra, Fletcher, Berbatov och Nani friskförklarade och klara för spel i derbyt!

  Rio har lidit av rännskita men är frisk nu även han..

 • viktor

  Gooo United!!!!!!! idag är det viktigt att få med sig 3 poäng mot city. Dagens Tips 1-2 Berbatov,Giggs

 • Manchester United

  Tänkbart lag mot City:

  van der Sar
  Rafael – Ferdinand – Vidic – Evra
  Park – Fletcher – Scholes – Giggs
  Berbatov – Hernández

  Bänk: Brown, Smalling, Carrick, Obertan, Macheda, Kuszczak, Bébé.

  Mitt tips: MAN CITY 1 – 2 MAN UTD
  Målskyttar: Tévez Berbatov, Scholes

 • pete

  Valencia? Här han på nagot mirakulöst sett blivit återställd från skadan?

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se