Inför: Man city – Man Utd (FA-cupen)

Semifinal i FA-cupen och samtidigt ett Manchester-derby. För laget från Manchester är detta troligen århundradets match, för laget från Stretford är det ”bara” ännu ett derby där hedern står på spel.

Manchester city’s säsong har för mig varit relativt väntad, man ligger på en fjärdeplats, vilket är i nivå med vad jag trodde inför säsongen. Truppen är bland de 2-3 bästa i ligan men innehåller många nya ansikten och det tar tid att spela ihop ett lag på så kort tid. Det saknas dessutom vissa spelartyper som gjort att man inte slåss om titeln – ännu. Carlos Tevez, Nigel De Jong och Vincent Kompany har varit lagets klart bästa spelare, Kompany t.o.m så bra att han varit topp-3 på sin position under säsongen.

United’s dåliga period i mars varade inte tillräckligt länge för att Arsenal och Chelsea skulle krypa förbi i tabellen. 7 poäng ner till Arsenal är det i skrivande stund, med 1 match mer spelad, så det ser onekligen bra ut. Truppen är relativt skadefri, bara Fletcher och Hargreaves saknas, förutom avstängda Rooney och Evans. Jag hoppas att Sir Alex vilar några spelare till ligaspelet, för mig är detta klart viktigare än FA-cupen, oavsett om det är city på andra sidan eller inte. Ferdinand, Carrick, Evra och Van der Sar hade jag gärna sett stå över i morgon.

Man city
Roberto Mancini har skador på Tevez, Boateng och Given, i övrigt skadefria. Detta innebär att Micah Richards är tillbaka efter skada. Nigel De Jong och David Silva vilades (hur dumt låter inte det med tanke på att laget inte har en säker CL-plats) i ligan mot Liverpool i helgen, det lär inte hända nu. Följande trupp är uttagen:

Hart, Taylor
Richards, Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov, Boyata, K Toure
Wright-Phillips, De Jong, Y Toure, Vieira, Barry, Silva, Milner, A Johnson
Dzeko, Balotelli, Razak, McGivern, Guidetti

Troligt lag:
Hart
Richards, Kompany, Lescott, Zabaleta
De Jong, Y Toure
Johnson, Silva, Balotelli
Dzeko

Bänk: Taylor, K Toure, Kolarov, Wright-Phillips, Vieira, Barry, Milner

Man Utd
Som sagt så är laget relativt skadefritt och frågan är hur mycket Sir Alex prioriterar matchen i förhållande till ligan, match redan på tisdag borta mot Newcastle nämligen. Jag tror att det blir ett par förändringar jämfört med Chelsea-matchen. Rooney kan ju inte spela och bör ersättas med Berbatov, sen tror jag att Scholes kommer in på bekostnad av Giggs centralt i banan samt. att Valencia ersätter Park och Rafael ersätter O’Shea. Följande trupp tar Sir Alex med sig till London:

Van der Sar, Kuszczak
Rafael, O’Shea, Brown, Ferdinand, Smalling, Vidic, Evra, Fabio
Valencia, Gibson, Anderson, Scholes, Park, Carrick, Giggs, Nani
Berbatov, Hernandez, Owen

Troligt lag:
Van der Sar
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Valencia, Scholes, Carrick, Nani
Berbatov, Hernandez

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Smalling, Park, Anderson, Giggs, Owen

Matchen sänds på Viasat Fotboll med start 18.15. Mike Dean dömer tyvärr matchen.


MANCHESTERGUIDE
 • rooooney

  hoppas att mike dean dömmer bra!:D

 • Mikael Österdahl

  Nej, nej, nej. Det är inte bara ett derby i mängden. Det är säsongens viktigaste match.
  Och för att förtydliga det hela: Fick jag här och nu välja mellan att vinna Champions League 2011 och FA-cupen 2011 hade jag utan att tveka valt FA-cupen. Men… Vinner vi mot city idag kommer ordningen att ändras.

 • Man(i)United

  Hur tänker du när du säger att du hellre vinner FA än CL? Så du ser hellre United vinna englands viktigaste cup än att vinna Europas viktigaste Cup?

 • Markus Rydkvist

  Bara ett derby där hedern står på spel kan ja nog inte hålla med om!!! jag rankar ligan före Fa-cupen men nu står våra högljudda grannar för motståndet, att få vinna mot dom i en Fa-cupsemifinal på Wembley och få tyst på dom en gång för alla, vore ren njutning och lite skadeglädje!

 • United

  Trolig start-elva:

  Kuszczak
  Rafael ,Ferdinand ,Vidic ,Evra
  Valencia ,Carrick ,Anderson ,Nani
  Hernández ,Berbatov

  Avb: Van der Sar ,Brown ,Owen ,Giggs ,Smalling ,Park ,Scholes.

  Tips MAN CITY 1 – 2 MAN UTD

  C’MON UNITED!

 • United

  Omg… ASSÅ RAFAEL ÄR SKADAD! Hur kan man inte veta, gå in på Physioroom och se alla premier leagues skador.

  Min Troliga Startelva:

  Van Der Sar

  O’Shea, Ferdinand , Vidic, Evra

  Valencia – Scholes – Carrick – Park – Nani

  Hernandez

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se