Reflektioner: Stor omsättning av spelare

United genomför just nu sin kanske största omsättning av spelare under min tid (80-talets mitt) som supporter till klubben. Gary Neville, Edvin van der Sar och Paul Scholes har alla slutat, Owen Hargreaves får inte nytt kontrakt efter sina skadebekymmer. Neville spelade 602 matcher för klubben, Van der Sar 266 och Scholes 676. Det är 1544 matcher tillsammans bara där.

Det har nu rapporterats att United fått ett bud (och accepterat enligt flera källor) från Sunderland på £12milj. för Wes Brown, John O’Shea och Darron Gibson. Dessa har 813 matcher ihop i den röda tröjan. Ryan Giggs har sagt att han skall fortsätta men nu spekuleras det i att han trots allt lägger av efter alla turer om påstådda kärleksaffärer, Giggs har 876 matcher i klubben.
Skulle United tappa dessa 4 spelare också så är det rutin på ytterliggare 1689 matcher och då sammanlagt (med de 3 som redan slutat) 3233 matcher. Det är en otrolig siffra och är det bra att tappa all rutin egentligen?

Phil Jones och Ashley Young rapporteras nu vara i princip klara för klubben och spanske målvakten David de Gea har placerats i United. Det bör inte vara slut där då United är i desperat behov av en ”stjärna” centralt på mitten. I dagsläget finns det bara Carrick, Anderson och Fletcher som definitivt verka stanna i klubben, Scholes och Hargreaves är definitivt borta, Gibson verkar spela i Sunderland kommande säsong och Giggs är ett frågetecken. Phil Jones lär spela på mittfältet, det känns i nuläget ganska givet, helt enkelt för att konkurrensen där är mindre.

Försvaret och anfallet känns inte som man behöver oroa sig för, oavsett om O’Shea och Brown försvinner. Jones täcker upp flera positioner, Evans kan spela på båda ytterbacksplatserna vid behov och tvillingarna Da Silva blir äldre och förhoppningsvis mindre skadebenägna. Anfallet är redan på plats, det kan t.o.m bli så att Welbeck och / eller Macheda återigen lånas ut, Biram Diouf lär försvinna.

Tittar man på truppen hur den kan komma att se ut om Jones, Young och De Gea kommer (för det gör dom väl) och Brown, O’Shea, Gibson försvinner (för de gör dom väl), så ser det ut så här om man går efter 25-mannaregeln:

Home grown samt. 22 år eller äldre (måste registreras):
Ferdinand, Smalling, Evans, Giggs, Carrick, Fletcher, Cleverley, Young, Owen och Rooney

Home grown samt. 21 år eller yngre (behöver ej registreras):
Amos, Rafael, Fabio, Jones, Welbeck och Macheda

21 år eller yngre (behöver ej registreras):
De Gea och Bebe

Utländska spelare 22 år eller äldre och ej ”home grown” (måste registreras):
Kuszczak, Lindegaard, Evra, Vidic, De Laet, Anderson, Park, Nani, Valencia, Obertan, Berbatov, Hernandez och Biram Diouf

En klubb måste ha minst 8 spelare i 25-mannatruppen som är ”home grown”, alla spelare i denna kategori måste registreras. United har i ovanstående trupp 10 stycken ”home grown”, 13 spelare är vare sig ”home grown” eller under 21. Detta ger 23 spelare som måste registreras.

Fortsättning följer…


MANCHESTERGUIDE
 • Jonas

  Förlåt, men det här var en ganska onödig krönika kändes det som. Det är mycket ”om” och ”det sägs” om allting, men ingenting av det du säger är klart. Kunde du inte väntat lite och då gått in lite mer på vad som hänt?

 • Coach

  Kunde tagit bort Krönika, var i valet och kvalet om det från början…

 • Kungen

  de kommer inte bli något liga guld nästa säsong eller CL final tyvärr.. Finns inga pengar för att köpa in de stora stjärnor som vi behöver för att utmanna Barca o Real.. Och sen värkar inga vilja gå till united längre!! Kill the Glazers..

 • Giggsy

  Tja, det som är viktigt att poängtera här är ju det att vi värvat Phil Jones, och att Bebe och De Laet är klara för utlån, det är fakta. Sen resten är ju spekulationer, men jag håller med om att det är innermittfältet som behöver förstärkas, både med en defensiv kung och en offensiv speldirigent, men man undrar lite om det är så Fergie ser det, men vi ska inte gråta över Barca matchen, vi är bäst nu med våra 19 titlar! Det trodde man inte när säsongen började, vi är förbannat starka, glöm inte det. Sen kanske Anderson kan lyfta och där finns det enorm potential, Fletcher är ju en kille som kan gå framåt ytterligare, hans gräns vet man inte, Carrick är bra men frågan är hur mycket bättre kan han bli..tveksamt om det håller, men bra är han. Scholes långbollar, känsla för killerballs och målskytte, svårt att hitta den spelaren men Sneijder..vore något och en defensiv mittfältare som är stor stark och teknisk finns det?

 • Kungen

  skiter i hur mycket de kostar vi behöver sneijder o sanchez

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se