Anfallsduon tillbaka mot Norwich

På fredag meddelade Sir Alex Ferguson att Wayne Rooney och Javier Hernandez är hela och redo för spel i lördagens match mot Norwich. Glädjande besked för alla som håller på Manchester United.

Det var på fredagens presskonferens på träningsanläggningen Carrington som Fergie kunde berätta att anfallsduon tränat bra på torsdagen och att även Jonny Evans är tillbaka, väldigt lägligt med tanke på den hårt stukade försvarslinjen.

Rooney missade ligamötet med Stoke (1-1) förra helgen och tisdagens hemmamatch i Champions League mot Basel (3-3) på grund av en lårskada. Hans senaste match var segern mot Chelsea den 18 september och med den har han gjort nio mål på fem matcher.

Hernandez tvingades kliva av tidigt mot Stoke efter en smäll, så kallat ”dead leg” (lårkaka?). Han har efter en skadedrabbad inledning av säsongen gjort två mål på fyra matcher, varav två varit som inhoppare.

Jagar rekord
Med andra ord goda nyheter så här dagarna efter att Uniteds 20 matcher långa vinstsvit, räknat i alla turneringar, fick ett abrupt slut mot Basel. Nu jagar vi ju faktiskt rekordet i antal raka hemmasegrar i ligan, vinst nummer 19.

Kvar på skadelistan men närmast comeback är nu Nemanja Vidic, Tom Cleverley och Chris Smalling, som borde kunna vara tillbaka lagom till matchen mot Liverpool den 15 obtober.


MANCHESTERGUIDE
 • Fredrik

  Kommer Rooney och Chica starta tro?

 • Mathias Asplund

  Det ser ut som att de har en stor chans att få starta. Sir Alex pratar som att de verkligen är tillbaka och säger att han förväntar sig fler mål än duon.

  Jämför dem med Cole/York som gjorde 52 mål under en och samma säsong.

 • United

  Trolig startelva idag:

  De Gea
  Jones, Ferdinand, Evans, Evra
  Valencia, Carrick, Ando, Nani
  Hernández, Rooney

  Tips: 3-0

 • Jimmy

  Tillbaka ja, men det var bara Danny W som scora från anfallssidan. Hyfsad form!

 • gött med vinst men de ser inge bra ut pa mitten.. Måste få in några där.. Kanske hamsik vore en lösning..

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se