En framgång och fyra bedrövelser

Patrice Evra kan idag säga bonjour till EM 2012. Men för övriga Unitedspelare som var i aktion under tisdagen gick det sämre.

Patrice Evra spelade mot Bosnien/Herzegovina för sitt Frankrike och fick se två City-spelare göra mål i matchen. Samir Nasri slog in en straff och kvitterade Edin Dzekos ledningsmål, vilket innebar att Frankrike är klara för EM i Polen/Ukraina nästa sommar.

Nemanja Vidic gjorde sin första match på mycket länge. Men United-skippern blev syndabock när han missade en straff som blev avgörande mot Slovenien (0-1). Nu gick Estland vidare till EM på Serbiens bekostnad. Den goda nyheten: Vidic är tillbaka.

Ur svenska ögon var det skönt att se Nani och Portugal förlora mot Danmark med 2-1. Ett resultat som hade räckt till direktavancemang OM Sverige tappat poäng mot Holland. Däremot räcker Cristiano Ronaldos reduceringsmÃ¥l fram till play-off – pÃ¥ bekostnad av vÃ¥rt grannland Norge.

Skottland räckte som väntat inte till mot Spanien (1-3) men Darren Fletcher kunde spela matchen, fick 85 minuter, var nära ett mål och drog på sig ett gult kort.

Ynglingen Oliver Norwood fick 73 minuter landslagserfarenhet när Nordirland åkte på en klar förlust (0-3) mot Italien i Pescara.

Irland tog sig vidare till play-off men utan att Darron Gibson kunde medverka. Därmed är han fortfarande involverad i turneringen.

Chicharito vs Fabio
Tidigt pÃ¥ onsdagen ställdes Javier “Chicharito” Hernandez och Fabio da Silva emot varandra i Mexiko (Brasilien vann 2-1) medan Antonio Valencia vann mot USA med sitt Ecuador (1-0).

Det var träningsmatcher och spelarna förväntades få ganska kort om speltid med den långa hemresan till helgens uppgör med Liverpool i åtanke.