Rooney straffas hårt

Wayne Rooney stängs av i tre matcher efter det röda kortet mot Montenegro och missar hela gruppspelet för England i nästa sommars EM-turnering.

Europamästerskapen i Ukraina/Polen 2012 ser ut att bli en profil fattigare, åtminstone under gruppspelet.

Efter sin utvisning mot Montenegro i fredags stängs Wayne Rooney av i tre matcher, vilket innebär att han kommer att missa samtliga av Englands gruppspelsmatcher. Han sparkade ned ett motspelare bakifrån, synade det röda kortet direkt och kan nu spela tidigast om England går vidare från sin grupp.

UEFA höll möte
Det var väntat att UEFA skulle stänga av honom minst en match, men de beslutade på ett möte på fredagen att ge ytterligare två matchers avstängning.

Engelsk press lär rasa. Helt säkert mot Rooney men även mot UEFA. Återstår att se om beslutet sänker Rooney mentalt inför ”derbyt” mot Liverpool på lördag, eller om det gör honom extra taggad.


MANCHESTERGUIDE
  • fredde

    Perfekt. Bra med en fysiskt pigg Rooney inför säsong 12/13. Frågan är hur psyket mår, för han vill ju säkert lira slutspelet.
    Men allt för United å SAF.

  • Andreas

    Känner rent spontant att det är en häxjakt på Rooney. Jag funderar på om Messi eller Iniesta skulle få samma straff som Rooney. FA är ju inte nå bättre. J*vla hyckleri att försöka hjälpa Rooney nu när det gäller landslaget men i ligan får han flera matcher för att svära lite i kameran…

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se