Efter: Swansea – United

Chicharitos mål var tillräckligt för att United skulle inkassera tre poäng mot Swansea City. Matchen var ingalunda någon klassiker men tre poäng är alltid tre poäng och till skillnad från förra säsongen vinner United den här typen av matcher även på bortaplan. Här får vi reaktioner från de båda lagens managers samt Michael Carrick.

Sir Alex Ferguson
Uniteds manager var nöjd med sitt lags försvarsspel och koncentration och berömde Michael Carrick.

”Att hÃ¥lla nollan har varit en väsentlig del av vÃ¥r framgÃ¥ng och vi har varit slarviga i vÃ¥rt försvarsspel. För nÃ¥gra veckor sedan var det genuin kritik mot vÃ¥rt försvarsspel och de chanser motstÃ¥ndarna fick. Swansea skapade egentligen ingenting bortsett frÃ¥n missen de hade i första halvlek.

”Det var en solid insats och vi sÃ¥g aldrig ut att förlora matchen. Vi var bekväma och hade bra bollinnehav. Och när du vinner de här matcherna med 1-0 tar det koncentrationen till en bra nivÃ¥ som har saknats. Koncentrationen vi visade idag är exakt den koncentration vi behöver fÃ¥ tillbaka i laget.

”Vi har knipit ihop [försvarsspelet] och det var nÃ¥gra bra insatser av vÃ¥ra försvarare. Och Michael Carrick var enastÃ¥ende. Jag tycker att han gjorde det riktigt bra – det var en stor insats frÃ¥n honom. Att fÃ¥ Michael tillbaka till den formen och att ha spelare som Ryan tillgängliga ger oss alternativ. Vi bytte ocksÃ¥ in Fabio, Fletcher och Valencia vilket visar styrkan pÃ¥ truppen – det var bra förändringar vid viktiga lägen i matchen.”

Michael Carrick
Michael Carrick talade om vikten av tålamod och att vinna även när spelet inte är på topp. Han är inte oroad över att United för närvarande har svårt att göra mål men är lite frustrerad över inte spela varje match även om han är noga med att påpeka att han förstår läget.

”De hade massor av bollinnehav men det är deras spel. De spelar med bollen och hÃ¥ller den i lÃ¥nga perioder. Vi visste det före matchen. Det handlade om att ha tÃ¥lamod egentligen. Med deras chanser i Ã¥tanke tycker jag att vi var rätt bekväma i form av mÃ¥lhot.

”Du vill alltid göra fler mÃ¥l, givetvis, men jag tycker inte att det är ett problem. Det handlar om att vinna matcher och det är ett bra tecken att vi kan vinna matcher pÃ¥ det sättet. Vi har inte spelat pÃ¥ topp men det kommer en tid pÃ¥ säsongen när allting kommer enkelt. Vi kommer att göra mer mÃ¥l med den talang vi har i vÃ¥rt lag men just nu handlar det om att jobba, hÃ¥lla ihop och att visa karaktär.

”Vi är glada. Vi gjorde inte vÃ¥r bästa match men tre poäng är härligt. Fotbollen var inte så¨flytande eller trevlig att se pÃ¥ som den kunde ha varit men 1-0 är en seger och vi tar det. I den här delen av säsongen handlar det om att plocka poäng och segrar, kolla vart vi är vid jul och vi startar frÃ¥n där.

Jag vill spela i varje match, precis som alla andra. Men jag förstÃ¥r situationen. Det är en lÃ¥ng säsong och jag har varit där förut när jag inte har spelat speciellt mycket i början men slutat med en bra säsong. Jag har tÃ¥lamod och det är frustrerande men jag kan bara göra mig redo och jag hade kul idag.”

Brendan Rodgers
Swanseas manager, Brendan Rodgers var stolt över sitt lags insats trots förlusten.

”Jag är mycket stolt över spelarna. VÃ¥r insats i andra halvlek mot ett lag av den kvaliteten var utmärkt. I första halvlek tycker jag att vi inte pressade motstÃ¥ndet sÃ¥ mycket som vi hade önskat och i halvtid sa vi att vÃ¥r mentalitet behövde förändras. Sedan i andra halvlek spelade vi som vi har gjort för majoriteten av säsongen och sättet som spelarna har presterat pÃ¥ den här nivÃ¥n hittills är magnifikt.”

Backen med det härliga namnet Angel Rangel gav bort bollen innan Uniteds mål men hans manager vägrade att kritisera honom. Rodgers menade istället att det beror på Swanseas sätt att spela och om någon ska kritiseras är det managern.

”Ska man skylla pÃ¥ nÃ¥gon är det mig, för jag säger Ã¥t spelarna att spela. Vi försöker passa bollen och Angel var lite ur balans när han försökte slÃ¥ passningen och vi straffades. Men det är vad som händer pÃ¥ den här nivÃ¥n men vi lägger absolut inte skulden pÃ¥ honom.

”Jag tycker dock att vi förtjänade nÃ¥got frÃ¥n matchen och den insats vi stod för.”

Övrigt
* Chicharitos mÃ¥l var Uniteds 1800:e ligamÃ¥l under Sir Alex Ferguson. Och den här gÃ¥ngen är det faktiskt ett riktigt ligarekord vi pratar om, inte nÃ¥got historielöst Premier League-rekord – totalen pÃ¥ 1800 mÃ¥l inkluderar de ligamÃ¥l Fergusons lag gjorde i Football League Division 1 1986-1992.
* Matchen mot Swansea var för övrigt Fergusons 971:a ligamatch som Unitedmanager. På lördag gör han således sin 972:a och tangerar därmed Sir Matt Busbys rekord. Som kuriosa kan nämnas att United gjorde 1942 ligamål under Busby. Ferguson har dock 578 segrar mot Busbys 480.
* Patrice Evra utgick tidigt i andra halvlek och sÃ¥g ut att vara skadad – men ytterligare detaljer är än sÃ¥ länge okända.

Källor: Manutd.com, ESPN Soccernet, Stretfordend.co.uk, Swanseacity.net