Linjeman bestal United på seger

En assisterande domare förstörde dagen för United, som planenligt gjorde 1-0 genom Javier Hernandez men fick se Newcastle kvittera efter en skandalöst feldömd straff.

Pigg start från United. Nani petade bollen förbi och grundlurade ett par Newcastlespelare, drog ut på en offensiv räd redan efter en minut. Högt tempo och rolig fotboll men utan många chanser – i första halvlek.

Efter pausen haglade chanserna. Båda lagen gjorde varsitt mål innan United prickade stolpen och tvingades se ett givet mål räddas på mållinjen av en före detta Unitedspelare. Chanserna radades upp mot Newcastles mål när United jagade segern.

Närmast i första halvlek var Ryan Giggs, med en klack som Tim Krul räddade utmärkt. Javier Hernandez såg het ut och fick några chanser, men avsluten höll inte den kvalitet vi blivit vana att se.

Sedan bytte Nani och Ashley Young kant och den senare syntes knappast till under resten av halvleken. 5-0 i hörnor talade för ett grepp om matchen för United, även om Newcastle inte var rädda för att anfalla med flera man.

Newcastle verkade chockade av Uniteds offensiv till en början men jobbade in sig vart efter och skapade ett par farligheter genom Demba Ba, som höll både Rio Ferdinand och Nemanja Vidic ordentligt på tårna.

Hemvändande Gabriel Obertan var vassare än Patrice Evra och kom runt på kanten flera gånger. Vidic tvingades till en viktig rensning framför Ba på ett Obertan-inspel.

Wayne Rooney, som återvände från en vecka på skadelistan, visade temperament men var ovanligt osynlig. Kanske genom att Newcastles försvar liksom Uniteds spelade lysande.

Hernandez sjätte mål
När Hernandez i början av andra halvlek sparkades ned några meter utanför Newcastles straffområde satte jag upp high-five handen och sa till min sambo att vara beredd för ”nu blir det mål”.

Utan att skryta brukar jag ofta gissa rätt och därför blev jag lite besviken när Rooneys frispark gick i muren. Han plockade dock upp returen med vänsterfoten och fick iväg ett skott mot mål.

Mittbacken Steven Taylor rensade undan, men inte bättre än att bollen träffade Hernandez och rullade i mål bakom Krul, som liggande försökte nå bollen. 1-0 och ännu ett konstigt mål av ”Chicharito”.

Fabricio Coloccini kom extremt nära ett kvitteringsmål när klockan närmade sig 60 minuter. David de Gea fick göra en reflexräddning av klass när Coloccinis volley gick rakt på spanjoren.

Skandaldomare
Ett par minuter senare fick Newcastle en totalt feldömd straff, då idioten till linjedomare fick för sig att lägga sig i och vinka efter en klockren glidtackling av Ferdinand på Hatem Ben Arfa.

Ba rullade enkelt in 1-1.

Fult spel
Matchen hårdnade till och både Jonas Gutierrez och Danny Guthrie varnades efter bryska tacklingar. Sir Alex Ferguson tände till ordentligt och skällde ut den andre assisterande domaren efter en tveksam vinkning för inkast när både Hernandez och Rooney fanns i bra offensiva positioner.

72 minuter. Vidic går upp i en nickduell och lämnar 189 centimeter och 83 kilo tunge Ba liggande, gråtandes som en unge. Frustrationen är stor, när alla domslut går emot United.

Nani kommer förbi sin försvarare, löper till kortlinjen och spelar snett bakåt till Young. En Newcastle hinner dock före och petar bollen en meter utanför Kruls stolpe. Domslut? Inspark.

78 minuter. Applåder till domaren. Gutierrez kapar Nani på kanten och får marschorder efter sitt andra gula kort.

Chanskavalkad
Minuten senare kastar sig Vidic fram och nickar från nära håll rakt på Krul som får bollen på axeln. Unitedpressen är enorm. Evra drar på en yttersida som skruver sig mot krysset mesn Krul tar med en tv-räddning.

United trycker på och Young får läge – i stolpen! Skotten haglar mot målet och Danny Simpson räddar Hernandez nick på mållinjen!

Federico Macheda kastades in i 88:e minuten när United övergav sin fyrbackslinje och gick framåt med allt som fanns. Hernandez tryckte in bollen från nära håll i 94:e men vinkades av för offside. Det blev det sista som hände på Old Trafford.

Vilken jävla domarinsats. Ett sjukt domslut avgör och får kostbara konsekvenser för United som jagar Manchester City i toppen av Premier League.


MANCHESTERGUIDE
 • dane

  hernandez var katastrof yong med.

 • Pär

  Tycker det är synd att du inte kan se mer nyanserat på matchen, visst jag tycker också att domaren gör en horribel insats men han har inte möjligheten att se situationen ett flertal gånger som vi har. Domaren ska göra en situationsbedömning på 1/10 dels sekund, kanske en hundradels sekund. Sedan har Newcastle en helt annan taktik mot oss i Man Utd än vad dom hade dom hade mot Man City och Newcastle lyckas med den. Sedan har dom en målvakt som har varit helt otrolig hela hösten.

  Sedan skulle vi ha avgjort matchen efter Chicharitos 1-0 mål då vi har extremt många chanser..

  • reddevil4life

   Han avgjorde ju matchen. Newcastle skapade knappt en målchans förutom Coloccinis volley rakt på De Gea, medan United kunde gjort 4-5 mål. Det hade knappast blivit mål om de inte fått gåvan av linjemannen.

   Domaren Mike Jones gjorde rätt som blåste för hörna.

   Att han sedan viker sig för assisterande domaren John Flynn är väldigt beklagligt. Som assisterande domare ska man vara 200 procent säker på saken innan man trampar över sina egentliga arbetsuppgifter och vinkar för straff efter att huvuddomaren har friat.

   Du missar ju poängen med flera meter. Det är huvuddomaren som ska göra ett avgörande på 1/10 sekund. Linjedomaren ska hjälpa till om det är osäkert, vilket det inte var i detta fall då huvuddomaren först hade tolkat situationen korrekt.

   Så se ”nyanserat” på det och skriv din egen matchrapport om mina skitrapporter inte duger för dig.

   //Mathias

 • Cantona

  Kan hålla med om att straffen var feldömd, men uniteds problem är man inte har några kreativa spelare på¨inre mittfält, Carrick har enligt min åsikt aldrig varit en värdig unitedspelare,jag vet att många är av en annan åsikt, men Giggs och Carrick var idag en fullständig katastrof, Man kan tycka mycket om SAF men han har inte varit klockren, när det gäller att värva nya spelare till klubben, tyvärr tror jag att ”Shitty” med sina miljarder kommer att köra över ManUtd dom närmsta åren.

 • becktona

  Har sagt det förut och säger det igen. Gör alltid mål nummer två. Vi lät skatorna ta över efter vårt mål och ett par dåliga rensningar gör att de får läget som ger straffen. Juniorlagsmisstag som vi senast såg mot Benfica. Och flera ggr i år.

  Tar emot att säga det. Idag håller jag på Liverpool…

 • Andreas

  Hur fan kan du säga att du tror shitty kommer köra över united de närmsta åren. Har du ingen tro på din egna klubb, har du ingen kärlek till united. För ifs tror man inte rivalen kommer köra över oss och det kommer dom inte!

 • Cantona

  Andreas det är inte det att jag inte tycker om min klubb , jag har varit supporter sedan 1958, och kan du uniteds historia vet du säkert att det varit en hel del upps and downs,men man måste trots alla framgångar dom senaste 25 åren få ha en åsikt och är du så fullständigt blåst i pallet att du inte förstår att shitty har en spelartrupp som är världsklass p.g.a. alla sina miljarder. Tror inte jag är ensam om att tycka att united inte har ett mittfält som man måste ha för att vara ett topplag i världen, personligen tycker jag att Fletcher, Carrick är typiska vattenbärare tyvärr måste även Giggs räknas in i den kategorin för tillfälet.. Angående de närmsta åren hoppas jag att du har rätt och att jag har fel

 • Andreas

  Klart jag förstår att shitty har en spelartrupp i världsklass, det bör dom ha tack vare alla sina miljader. Det är inte det att jag försöker blunda för den trupp dom har. Men som sagt vårt mittfällt är inte så bra det bör vara. Men det hoppas jag och tror kommer ändra sig fram till säsongen 2012/2013.
  Det hoppas jag och vet att vi kommer! :)

 • Neville

  Usel domarinsats i vanlig ordning men kanske lite väl bitter rubrik?

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.

Senaste artiklarna

Muss.se