Linjeman bestal United på seger

En assisterande domare förstörde dagen för United, som planenligt gjorde 1-0 genom Javier Hernandez men fick se Newcastle kvittera efter en skandalöst feldömd straff.

Pigg start frÃ¥n United. Nani petade bollen förbi och grundlurade ett par Newcastlespelare, drog ut pÃ¥ en offensiv räd redan efter en minut. Högt tempo och rolig fotboll men utan mÃ¥nga chanser – i första halvlek.

Efter pausen haglade chanserna. Båda lagen gjorde varsitt mål innan United prickade stolpen och tvingades se ett givet mål räddas på mållinjen av en före detta Unitedspelare. Chanserna radades upp mot Newcastles mål när United jagade segern.

Närmast i första halvlek var Ryan Giggs, med en klack som Tim Krul räddade utmärkt. Javier Hernandez såg het ut och fick några chanser, men avsluten höll inte den kvalitet vi blivit vana att se.

Sedan bytte Nani och Ashley Young kant och den senare syntes knappast till under resten av halvleken. 5-0 i hörnor talade för ett grepp om matchen för United, även om Newcastle inte var rädda för att anfalla med flera man.

Newcastle verkade chockade av Uniteds offensiv till en början men jobbade in sig vart efter och skapade ett par farligheter genom Demba Ba, som höll både Rio Ferdinand och Nemanja Vidic ordentligt på tårna.

Hemvändande Gabriel Obertan var vassare än Patrice Evra och kom runt på kanten flera gånger. Vidic tvingades till en viktig rensning framför Ba på ett Obertan-inspel.

Wayne Rooney, som återvände från en vecka på skadelistan, visade temperament men var ovanligt osynlig. Kanske genom att Newcastles försvar liksom Uniteds spelade lysande.

Hernandez sjätte mål
När Hernandez i början av andra halvlek sparkades ned nÃ¥gra meter utanför Newcastles straffomrÃ¥de satte jag upp high-five handen och sa till min sambo att vara beredd för ”nu blir det mÃ¥l”.

Utan att skryta brukar jag ofta gissa rätt och därför blev jag lite besviken när Rooneys frispark gick i muren. Han plockade dock upp returen med vänsterfoten och fick iväg ett skott mot mål.

Mittbacken Steven Taylor rensade undan, men inte bättre än att bollen träffade Hernandez och rullade i mÃ¥l bakom Krul, som liggande försökte nÃ¥ bollen. 1-0 och ännu ett konstigt mÃ¥l av ”Chicharito”.

Fabricio Coloccini kom extremt nära ett kvitteringsmål när klockan närmade sig 60 minuter. David de Gea fick göra en reflexräddning av klass när Coloccinis volley gick rakt på spanjoren.

Skandaldomare
Ett par minuter senare fick Newcastle en totalt feldömd straff, då idioten till linjedomare fick för sig att lägga sig i och vinka efter en klockren glidtackling av Ferdinand på Hatem Ben Arfa.

Ba rullade enkelt in 1-1.

Fult spel
Matchen hårdnade till och både Jonas Gutierrez och Danny Guthrie varnades efter bryska tacklingar. Sir Alex Ferguson tände till ordentligt och skällde ut den andre assisterande domaren efter en tveksam vinkning för inkast när både Hernandez och Rooney fanns i bra offensiva positioner.

72 minuter. Vidic går upp i en nickduell och lämnar 189 centimeter och 83 kilo tunge Ba liggande, gråtandes som en unge. Frustrationen är stor, när alla domslut går emot United.

Nani kommer förbi sin försvarare, löper till kortlinjen och spelar snett bakåt till Young. En Newcastle hinner dock före och petar bollen en meter utanför Kruls stolpe. Domslut? Inspark.

78 minuter. Applåder till domaren. Gutierrez kapar Nani på kanten och får marschorder efter sitt andra gula kort.

Chanskavalkad
Minuten senare kastar sig Vidic fram och nickar från nära håll rakt på Krul som får bollen på axeln. Unitedpressen är enorm. Evra drar på en yttersida som skruver sig mot krysset mesn Krul tar med en tv-räddning.

United trycker pÃ¥ och Young fÃ¥r läge – i stolpen! Skotten haglar mot mÃ¥let och Danny Simpson räddar Hernandez nick pÃ¥ mÃ¥llinjen!

Federico Macheda kastades in i 88:e minuten när United övergav sin fyrbackslinje och gick framåt med allt som fanns. Hernandez tryckte in bollen från nära håll i 94:e men vinkades av för offside. Det blev det sista som hände på Old Trafford.

Vilken jävla domarinsats. Ett sjukt domslut avgör och får kostbara konsekvenser för United som jagar Manchester City i toppen av Premier League.