Krönika: Det här fick bara inte hända

Jag är helt tom. Stum. Jag har inga ord. Skäms något fruktansvärt. Det här fick bara inte hända. Måhända att Basel är duktiga och förtjänade det här. Men vi får inte missa Champions League-slutspel. Vi har en trupp som inte skall missa slutspel oavsett vilken grupp vi blir lottade i. Ännu mindre komma trea i en grupp bestående av Basel, Benfica och Otelul Galati.

Om man skalar bort allt i form av historia, rutin, fans och förväntningar och bara tittar på spelarmaterialet. Då skall vi vinna den här gruppen alla dagar i veckan. Visst det finns individuell talang i alla tre övriga lag, men vi skall vara orubbliga över två matcher mot dessa. Om man sedan lägger på alla faktorer igen och tittar på dagens match mot Basel. Då skall detta vara en säker seger (t.o.m. oavgjort hade räckt). Vi är Manchester United, Englands mest framgångsrikaste klubb någonsin. Med all den rutin vi har i ledarstaben och i spelarna så skall man inte falla platt mot schweizarna som vi gjorde i dag.

Jag är så obeskrivligt besviken och ledsen. Det här ett av de största fiaskon på väldigt, väldigt länge i fotbollsvärlden. Detta är mycket värre än gruppvåldtäkten vi fick genomlida när City körde över oss. Då var jag arg och galen. Ikväll är jag bara ledsen och tom. Helt tom.

Europa League?! Jag kan absolut ingenting om Europa League. Det intresserar mig inte överhuvudtaget. Har aldrig gjort och kommer inte att göra i framtiden heller. Vet inte ens hur turneringen fungerar, men vi är på något sätt ”kvalificerade” dit. Enormt pinsamt. Måste man ställa upp? Om vi mot alla odds skulle vinna, hur firar man då? Firar man överhuvudtaget? Jag vet inte ens om någon svensk tv-kanal sänder turneringen? Kanske Eurosport 2. Suck. Jag ser hellre att Ferguson skickar dit ett lag bestående av ungtuppar och spelare som behöver matchfitness (Berbatovs chans att få glänsa).

Hela andra halvlek satt jag som på nålar, även om jag försökte intala mig om att det var ”lugnt”. Så tyvärr kan jag inte riktigt uttala mig om vilka spelade som höll måttet och vilka som inte gjorde det. Överlag kan man säga att vi underpresterade. Basel gjorde en fantastisk insats. Men, men, men… det hjälper inte.

Det ryktas om att vi är det första finallaget att åka ur gruppspelet året därpå? Smickrande.

Vår säsong började så bra redan på försäsongen. Visade upp ett härligt klapp-klapp spel med en härlig offensiv. Även i ligan spelade vi bra och krönte säsongsupptakten med utskåpningen av Arsenal. Under hösten började vi spela sämre och sämre. Vann, men utan att imponera. Bra, tänkte jag. En dipp i spelet på hösten och vi kommer vara starka lagom till december när det verkligen gäller. Bara det att den där höjningen inte har kommit. Efter City-matchen så skrek jag efter lite jävla anamma och att det var dags att trycka gasen i botten. Men icke. Uttåget ur Champions League, fotbollens finrum, är ett faktum. Vi kan inte beskylla någon annan än oss själva. Precis som Evra sade efter kvällens match så spelade vi aldrig bra i årets upplaga av CL. Dåliga laguttagningar? Njäe, jag vet inte riktigt. Oflyt med skador? Jo jo, men vafan!
Jag återkommer med en mer nyanserad återkoppling till matchen på måndag. Känner på mig att det blir en tung dag i morgon när vi får besked om hur länge Vidic blir borta. Jag befarar det värsta.

We shall not, we shall not be moved!


MANCHESTERGUIDE
 • becktona

  Finns ett lag som vunnit CL ett år o inte ens kvalificerat sig t CL året efter. Det är värre.

  Vinner man inte sina hemmamatcher så är detta konsekvensen.

  EL, loosers lounge…torsdagar. Lär väl bli nåra matchflyttar i PL för oss. Som kaiwayne twittrade…nu får pappa chansen att vinna en buckla som vi aldrig vunnit. Och vi lär väl dra skräniga grannen rätt tidigt även i denna turnering.

  Tv4 bolaget sänder väl EL tillsammans m C+, om inte minnet spelar mig ett spratt nu….(?)

 • perra

  Skriver här då jag inte kan skriva i forum trots registrering. Kanske bara ännu en exkluderande arg hemsida om United av United-fans?
  Vill förklara varför Birro menar att vi och City-fans är dåliga förlorare för jag skrev till Herr Birro efter hans blogginlägg och menade att han påminde mig om polare i grundskolan som hade flera favoritlag för att de var dåliga förlorare.
  Birro håller som ungrare på alla lag i Italien och det måste vara väldigt lätt att ha så många att hålla på. Lite som om jag skulle hålla på alla engelska lag och lyfta fram att Chelsea och Arsenal minsann gick vidare.
  Tänk att Birro än en gång skriver av Ferguson och United vilket han gjort många gånger förr. Sedan han gjorde det sist vann United CL en gång och spelade final ytterligare två gånger samt slog nytt rekord i ligatitlar och lite till.
  Jag trodde ett tag att Birro kommit ur sitt skov men nu drar han på än mer och bevisar vem han alltid varit och det är underhållande men också sorgligt att se en offentlig person bete sig så illa. Plötsligt känner man ingen sympati alls för att hans barn dog och den där 7-1 matchen när vi slog hans Roma kommer han aldrig komma över och det märktes i hans inlägg.
  En era tar inte slut bara för att man gör en miss en säsong och många eror har varat i många år men med en mellansäsong här och där. Detta är en sån mellansäsong och svaret till det kan hittas i skador och gamla spelare och det faktum att framgång alltid måste ersättas en tid av mindre tur och motgång.
  Jag påminde Birro om att han missat det faktum att City och United slåss i ligatoppen och att ett avancemang i CL plötsligt kunde bli en belastning mer än en framgång. City och United väljer bort CL och går för PL nu och klarar inte City detta med tanke på våra skador och annat så är det riktigt dåligt och ett bevis för att de inte har vad som krävs trots enorma summor pengar.

 • Cantona

  Man kan ha olika åsikter ang. Birro, personligen tycker jag att han är ganska okey, upptäcker man inte att han mellan raderna, med en glimt i ögat, vill provocera oss Man.Utd. supporters + övriga PL supporters.Till perra måste jag säga att dra in Birros sorg ang. sitt barn, tycker jag är jävligt dålig stil.

  • perra

   Jag tror inte du hängt med tilräckligt i allt han sagt och skrivit för att uttala dig men du kan läsa på mer om det på nätet. Då han själv sätter nivån så lågt kan vi andra göra det också för han förtjänar ingens respekt.

 • Cantona

  Ber om ursäkt ”perra”du verkar vara en människa som helt saknar humor,jag har visserligen haft Man.Utd som favoritlag sen 1958, men det har väl ingen större betydelse för dej antar jag du är väl en typisk medgångssupperter, som inte varit med när det var tuffa tider,överhuvtagit tycker jag att du har en attityd som inte är värdikt en Man.Utd-supporter.

 • perra

  Jag föddes 1968 och hade många år i skolan där alla höll på Liverpool och några större titlar för United bara vara en fantasi. Jag förstår att folk i din ålder gillar Birro genom hans program framför allt på radio men Birro är en person som kastar skit och sen inte kan ta att han får tillbaka lika mycket skit.
  Det värsta är att han inte står för det han säger och också frammålar saker och ting som om han alltid har rätt eller aldrig blir drabbad. Han vinner alltid oavsett resultat och är oerhört dryg och jag föraktar honom högaktningsfullt men efter hans senaste traverklamp där han åter igen skriver historia som ännu inte ens skapats så har jag bestämt mig för att undvika honom som pesten.
  Vik ner kragen, Cantona, annars tror jag att du är Herr Birro själv.
  Nu vet jag att denna sida är ännu en United-sida där åsikter inte välkomnas och där hatet mellan folk som håller på samma lag dominerar. Det är så det ser ut över hela internet gällande United-forum.
  Det där med medgångssupporter har det gått troll i speciellt bland United-fans och det är både komiskt och tragiskt men jag förringar inte din historia och dina upplevelser men det gör du med mina och du känner mig inte ens.
  Birro gnager ännu på sina döda barns ben för att han är en sjuk själ.

 • Erik

  Vilken otroligt låg nivå.
  Att krönikören jämför gruppvåldtäkt med att förlora en fotbollsmatch är kanske bara smaklöst, men när en ‘vuxen’ människa ger sig på någon som förlorat ett barn på det sättet blir det äckligt.
  Hoppas någon ansvarig på MUSS tar tag i det!

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.

Senaste artiklarna

Muss.se