Berbatov kvar till 2013

Dimitar Berbatov belönas med en kontraktsförlängning.

Delad vinst i skytteligan blev det säsongen 2010-11. Men sedan dess har det gått trögare. Men efter klackmålet mot Fulham och ett strålande hat-trick mot Wigan på Annandagen har det lossnat för bulgaren, och nu förlänger Manchester United hans kontrakt till och med nästa säsong.

Sir Alex Ferguson bekräftar att klubben utnyttjar optionen att kunna förlänga kontraktet med ett år. Detaljerna kommer att knytas samman under årets första månader.

– We’ll be exercising (the option to renew]. I think it kicks in in March, säger Ferguson till manutd.com.

Trollkarlen Berbatov gjorde, som många säkert minns, hela fem mål i en match mot Blackburn förra säsongen. Därför lär han vara sugen på att starta mot just Blackburn på lördag.

Sedan tidigare förhandlar även Ryan Giggs om att förlänga sitt kontrakt med ytterligare ett år.


MANCHESTERGUIDE
 • Stenis

  Perfekt! Det är inte många klubbar som kan visa upp en sådan stark uppsättning anfallare som United. Kul för Berba också om han vill stanna. Han har drabbats svårt av konkurrensen med unga Hernandez och Welbeck och fått nöta mycket bänk, men han ska ha all heder för att han inte gnällt utan bara fortsatt träna hårt. Och nu när han fått chansen ett par matcher har han tagit den i stor stil. Klass.

  • Simon Sani

   Jag var en av dem som tyckte att det kanske var dags att sälja Berba i somras, men idag tycker jag att det har båda positiva och negativa sidor med honom i laget.
   Berbatov har varit riktigt bra vissa matcher, men han är för ojämn vilket man märkte när han spelade ett flertal matcher i rad förra säsongen. Frågan är dock om han inte blir ännu mer hungrig på att göra mål nu när han är sidsteppad, eftersom man sett hungern i han ögon de senaste matcherna. Tror dock inte att han kan nå upp till samma standard när han spelar kontinuerligt.

   Kul att han stannar, ger otrolig bredd till truppen, men samtidigt så sitter han på ett väldigt lukrativt kontrakt, vilket har negativ effekt för ett skuldtyngt United.

   Är ändå imponerad att han inte gnällt något i media denna säsong, då han inte fått så mycket speltid.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.

Senaste artiklarna

Muss.se