Inför: Manchester United – Bolton Wanderers

Ligaspel igen, bolton hemma Det har svajat både hit och dit på sistone. Ett tag seglade det mest bara runt, runt. Det är på tiden att någon greppar rodret och för skeppet säkert i hamn.

Hemmalaget

Form
Flismaskinen drog igång igen strax innan jul där Fulham och Wigan fick veta att de levde när de hämtade ut bollar ur nätet 5 gånger var. Där trodde man någonstans att Salfords stolthet skulle rida ur skadestormen med fanan i topp och ha rejäl medvind in i 2012. Det blev dock som att spotta eller pissa i motvind det där när de två nästkommande matcherna istället blev förluster. Man åkte till och med på en toktorsk mot ett riktigt bra Newcastle. Det kändes således rätt uppgivet inför Fa-cupmötet mot City med tanke på hur överjävliga de sett ut men där åkte man också på sig en näsknäpp när vi gick och vann med 2-3 till slut. Kontentan: man kan fan varken ut eller in längre, vart står vi någonstans? Pekar det uppåt, nedåt eller flatline? Det är som en gigantisk tombolla som har gått haywire och spottar ur sig resultat och form på eget bevåg.

Skador
Evans
Young
Vidic
Fletcher
Fabio
Owen
Cleverley

Övrigt
Scholes är som de flesta kanske är medvetna om, tillbaka. Själv tillhör jag den skaran som inte blir förblindad utav nostalgi utan snarare ser det som något tecken på, ja, något annat. Vem står i mål? Man kan lika gärna singla slant känns det som men det kan man iofs lika gärna göra över hela plan egentligen förutom kanske runt forwardspositionerna.

Bortalaget
Det går väl lite halvknackigt för Bolton, minst sagt. Jag kan inte påstå att jag har en särskilt stor insyn där men jag hade verkligen inte förväntat mig att de skulle spela hela säsongen med kniven mot strupen. För närvarande befinner man sig på en 18 plats men bara ett ynka poäng upp på ”säker” mark. De slåss alltså för sina liv och sådana lag kan man aldrig underskatta oavsett tabellplacering.
December månad gav 1 vinst och Cahill rycks det i som aldrig förr vilket kanske inte är något vidare för harmonin, men vad vet jag. De kommer senast ifrån en vinst i ligan mot Everton som möjligen injicerat lite självförtroende. 2-2 borta mot Macclesfield i FA-cupen kan kanske ha stört lite?

Skador
Jaaskalainen
Alonso
Gardner
Mears
Lee
Holden
Davis

Övrigt
De släppte in det 4e målet någonsin som gjorts utav en målvakt nu senast mot Everton. Alltid något!

Tidigare möten
10/09/11 Bolton Wanderers – Manchester United 0-5 PL
19/03/11 Manchester United – Bolton Wanderers 1-0 PL
26/09/10 Bolton Wanderers – Manchester United 2-2 PL
27/03/10 Bolton Wanderers – Manchester United 0-4 PL
17/10/09 Manchster United – Bolton Wanderers 2-1 PL

Domare
Peter Walton har dragit upp 3,18 gula kort per match hittills under säsongen. Sammanlagt 35 st fördelat på 16 för hemmalagen och 19 för bortalagen.

16:00 på Viasat och viasat extra 2

//DANIEL WOXLIN på Svenskafans.


MANCHESTERGUIDE
 • Göran

  Eftersom man aldrig vet vad som väntar när det gäller United denna säsong så är det omöjligt att tippa denna match. Det skulle förvåna om inte segern över City hat stärkt spelarna för ni vet alla vilken fantastisk fotboll som detta lag är kapabel till.

  Om United, City och Spurs vinner denna helg och United slår Arsenal nästa helg medan Spurs slår City står alla 3 lagen på samma poäng. Det skulle vara ett utgångsläge för resten av säsongen som heter duga.

 • Göran

  Bogdan the Ginger i storform så klart och United är som en gammal bil som man vintertid inte vet om den ska starta eller inte på morgonen. Otursdomaren Walton med sina bruna råttögon garanterar att vårt spöklag Bolton ställer till det.
  Byt straffläggare och plocka bort de svarta katterna och stegarna på Bolton-sektionen. Det är ju fan att Uniteds spelare ska lägga bilnycklarna på bordet.
  Grattis City!!!

 • Göran

  Welbeck är ok efter en mindre vridning säger Fergie efter matchen och nämner inte ens Rooney som verkade ha skadat handled eller ett finger.

 • Göran

  Hehe, 48 timmar mellan matchen borta mot Arsenal och Stoke hemma. Fan vad Mancini hade gnällt alltså.

 • Göran

  Sex pinnar efter City när vi kickar igång mot Arsenal på Söndag. Ska man göra det på det svåra sättet så är detta definitivt en sån gång.
  Jag säger bara lycka till!

 • Göran

  Sex pinnar efter City när vi kickar igång mot Arsenal på Söndag. Ska man göra det på det svåra sättet så är detta definitivt en sån gång.
  Jag säger bara lycka till!

 • Göran

  Jag har ikväll sammanställt en lista över hur jag tror resten av säsongen kommer att gå för United respektive City. Listan baseras på en rad med de poäng som jag tror det är troligt att lagen tar och en rad med poäng som kan ses som ett värsta scenario för oss som håller på United.

  United först:

  Arsenal (A) 0 poäng (1 poäng)
  Stoke City (H) 3 poäng (1 poäng)
  Chelsea (A) 0 poäng (1 poäng)
  Liverpool (H) 3 poäng (1 poäng)
  Norwich City (A) 3 poäng (1 poäng)
  Tottenham Hotspur (A) 1 poäng (0 poäng)
  West Bromwich Albion (H) 3 poäng (1 poäng)
  Wolves (A) 3 poäng (1 poäng)
  Fulham (H) 3 poäng (1 poäng)
  Blackburn Rovers (A) 3 poäng (1 poäng)
  QPR (H) 3 poäng (1 poäng)
  Wigan Athletic (A) 3 poäng (1 poäng)
  Aston Villa (H) 3 poäng (1 poäng)
  Everton (H) 3 poäng ( 1 poäng)
  Manchester City (A) 1 poäng (0 poäng)
  Swansea City (H) 3 poäng (1 poäng)
  Sunderland (A) 1 poäng (3 poäng)

  Summa rad 1: 39 poäng
  Summa rad 2: 17 poäng

  City:

  Tottenham H 1 poäng (3 poäng)
  Everton A 1 poäng (3 poäng)
  Fulham H 3 poäng (3 poäng)
  Aston Villa A 3 poäng (1 poäng)
  Blackburn H 3 poäng (3 poäng)
  Bolton H 3 poäng (3 poäng)
  Swansea A 1 poäng (3 poäng)
  Chelsea H 1 poäng (3 poäng)
  Stoke A 1 poäng (3 poäng)
  Sunderland H 3 poäng (3 poäng)
  Arsenal A 1 poäng (3 poäng)
  West Brom H 3 poäng (3 poäng)
  Norwich A 3 poäng (3 poäng)
  Wolverhampton A 3 poäng (1 poäng)
  Man Utd H 1 poäng (3 poäng)
  Newcastle A 1 poäng (3 poäng)
  QPR H 3 poäng (3 poäng)

  Summa rad 1: 35 poäng
  Summa rad 2: 47 poäng

  Summa United rad 1: 48 p. + 39 = 87 poäng
  Summa United rad 2: 48 p. + 17 = 65 poäng

  Summa City rad 1: 51 p. + 35 = 86 poäng
  Summa City rad 2: 51 p. + 47 = 98 poäng

  Rad 2 kan ses som en en utgång av matcherna om inte det jag tror mest på faller in. Nu har jag säkert jinxat mitt United tillräckligt mycket för denna säsong.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se