Matchrapport: At. Bilbao – Manchester United 2-1

United åkte ner till Spanien för att stå och titta på när spanjorerna spelade ut dem, jag fick faktiskt lite vibbar från då vi brukar möta Barca. Vi hade knappt en målchans och fick knappt röra bollen, det såg ut som att Unitedspelarna mest ville därifrån.

Park, Cleverley, Carrick, Giggs, Young
Rooney

Bänk: Amos, Smalling(63), Hernandez, Fabio, Scholes, Pogba(63), Welbeck(68)

1:a halvlek
Matchen började ungefär som den skulle se ut under hela matchen förutom att vi hade någon chans men den var rätt så ofarlig, det var Ashley Young som sköt men Iraizoz räddade ganska enkelt. Bilbao hade hög press hela tiden på våra spelare och vi hade svårt att ens komma över mitten av planen för det mesta, det resulterade även i att Iker Muniain fick ett läge efter fint spel av Bilbao men det tog i stolpen. Oscar De Marcos hade även en chans efter det som tog i ribban, det talar kanske om hur matchen såg ut och vad som skulle ske. I den 23:e minuten gjorde Llorente ett Van Basten-mål på en volley efter en fin passning från Amorebieta så det stod 1-0. United såg ut som att de försökte efter det och young hade ett fint inlägg mot Giggs som nickade den mot mål, men det tog på en back och gick ut till en hörna som resulterade i noll, som dem flesta av våra hörnor i år. I den 40:e minuten bytte Bilbao ut målgöraren Llorente(som man nog ville spara på) mot Gaizka. Efter det hände inte så mycket mer och Unitedspelarna såg ut mest som att dem ville därifrån.

2:a halvlek
Andra började ungefär som första slutade, det vill säga totalt Bilbao övertag och spanjorerna hade en hel del chanser. I den 63:e minuten bytte United ut Carrick och Ferdinand mot Pogba och Smalling. Ungefär dÃ¥ kände man väl att United gett upp hoppet och ville vila dessa spelare inför Wolves pÃ¥ söndag. Strax efter det bytet gjorde De Marcos 2-0 efter fint spel av Bilbao. United testade därefter att byta ut Giggs mot Welbeck men det gjorde inte direkt nÃ¥gon skillnad. Rooney gjorde nÃ¥got i den 79:e minuten som han skulle ha gjort i början av matchen, han drog pÃ¥ en riktig kanon utanför straffomrÃ¥det som gick in i mÃ¥l sÃ¥ det i alla fall stod 1-2. Efter det hände inte sÃ¥ mycket mer och man kan väl sammanfatta denna match med att motivation slÃ¥r klass utan motivation. Nu är det Wolves pÃ¥ söndag och huvudsaken är väl att vi vinner i den matchen, sen Ã¥ker jag till Manchester pÃ¥ torsdag och ska vara där över helgen och se United – Fulham vilket är en ljuspunkt efter denna bedrövelse.