Krönika: John Terry gjorde bort sig

Jag får börja med att be om ursäkt – jag vet mycket väl att detta är ett forum för Manchester United. Men samtidigt kan jag inte låta bli att skriva av mig efter denna sanslösa fotbollskväll.

Det är med ytterst blandade känslor som jag såg framemot kvällens match mellan Barcelona och Chelsea. Jag sympatiserar inte med något av lagen utan känner tvärtemot ett stort förakt mot de båda klubbarna. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag innan matchen inte hade någon favorit.

Men nu blev det som det blev och matchen innehöll allt godis som en neutral fotbollsnjutare kan önska sig. Straff, rött kort, skador och avgörande mål i slutsekunderna!

Såhär är i efterhand så är jag väldigt nöjd med outputen. Framförallt med att Barcelona gick på pumpen och att dvärgen Messi blev syndabock med en missad straff som antagligen hade vunnit matchen för katalanerna. Jag må vara en av få som inte ser deras briljanta spel men det är främst för att jag blir förblindad av deras fula spel med filmningar och onödigt tjafs hela tiden.

Är jag, som anglofil, nöjd och glad över att vi får se en engelsk representant i Champions League-finalen? Inte det minsta! Tro inte för en sekund att jag är belåten över Chelseas avancemang utan min glädje är endast förankrad i Barcelonas misslyckande. Jag hoppas att detta kan vara början på slutet på medias orimliga glorifiering av Pep Guardiola.

Chelsea i övrigt gjorde ett bra jobb till trots för att det försvårades avsevärt efter att äcklet Terry, tillika lagkapten, gjorde bort sig totalt och fick rött kort. I stunden tyckte jag att det var hårt dömt men efter att ha bevittnat reprisbilderna så är det ett solklart rött kort. Chelsea parkerade bussen framför straffområdet och höll emot. Sett över hela denna semifinalserie så tycker Petr Cech var det mest värdefulla spelaren.

Nu är det synnerligen viktigt att Chelsea inte vinner finalen. Det är de inte värda. Och jo, jag vet att de är i final och vi gick inte ens vidare från gruppspelet men jag kan inte förlika mig med tanken att de skulle vara bäst i Europa. Oavsett om Chelsea får möta Real Madrid eller Bayern München i finalen så tror jag att de blir några nummer för små. Men om de nu skulle lyckas med konststycket att dra det längsta strået så glädjer det mig något oerhört att John Terry är avstängd och inte kommer få chansen att leda sitt lag till en europacuptiteln.


MANCHESTERGUIDE
 • Janne Ekholm

  Är United-fan och kan knappast påstå att jag gillar Chelsea men denna krönika var det sämsta och mest bittra jag någonsin läst och totalt opassande. För egen del är jag en större människa och gratulerar Chelsea och deras fans då jag faktiskt känner till ett par personer som älskar den klubben och som är fina människor.
  Pat Nevin, den gamle Chelsea-spelaren, är en av dom och jag gladde mig med honom ikväll när jag på nätet tittade på Chelsea TV och deras program efter matchen.
  Jag tror det ska mycket till för att de ska vinna CL men de har i alla fall visat att PL som enligt alla hade en kris fortsätter att dominera i Europa.
  VI håller inte på en liga vi som gillar engelsk fotboll men vi kan konstatera att väldigt många vill snacka ner PL och åter igen tog ut saker och ting i förskott.

 • Janne Banan

  Janne: Du har inte läst mycket va? Om det här var det sämsta och mest bittra hittills.

  • Janne Ekholm

   Jag tycker att rubriken stämmer men JT gjorde inte bort sig men däremot den som skrev denna såkallade krönika. Den är ovärdig denna sida men också ovärdig alla oss United-fans som har någon slags värdighet och kärlek i våra ådror.
   Den här typen av missunnsamhet som krönikan är ett resultat av är orsaken till att fotbollen ser ut som den gör idag. Jag är djupt bedrövad över att dagens ungdomar inte kan respektera andra som presterar något. Istället för att missunnas andra kan man ta lärdom av det och inspireras av det.
   Grattis Chelsea och det var som att se Juve-United i CL-semi 1999 då vi låg under med 2-0 men vann med 3-2 sedan segermålet kom till när Yorke rundade målvakten men fälldes och Cole höll sig framme och gjorde mål. Den matchen och den igår var väldigt lika varandra på många sätt.

 • Fredrik

  Att inte du skriver krönikor då, som vet precis vad som är värdigt?

  Jag håller helt med i krönikan, det var sjukt roligt att se Terry göra bort sig och inte få vara med i finalen.

  • Janne Ekholm

   Jag tycker det var ovärdigt då det visade på en missunnsamhet som inte är fräsch. Kan tänka mig att Chelsea-fans läste det och skrattade åt någon som tydligen är avis. Det får oss andra United-fans och denna sida att framstå som dåliga losers.
   Vinner Chelsea CL så får Terry ändå lyfta pokalen men som vi såg 1999 så är tyskar svåra att slå och det kräver en alldeles speciell insats. Jag hade förstått en kommentar om Terry och Chelsea förlorat finalen men denna säsong har många tagit ut mycket i förskott och tyvärr även våra fans som sitter med tröjor med nummer 20 på. De som har dessa i Sverige kanske kan kasta de på Valborgsbrasan om det vill sig illa.
   Åter igen så väljer jag att vara en större människa och väljer att gratulera Chelsea till att ha slagit Barca vilket borde ha glatt vilken normal United-fan som helst med tanke på de senaste åren.
   En Spanien-fri final känns väldigt fräscht och behövligt och kanske kan vi få en lite sundare journalistik nu också när de svenska brudarna inte längre kan dreggla över spanska benmuskler i våra tidningar.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.

Senaste artiklarna

Muss.se