Landslagskollen: Nani till kvartsfinal

Portugal och Nani är klara för kvartsfinal medan Danmark och Anders Lindegaard får packa semesterväskorna. Detta står klart sedan Portugal besegrat Holland med 2-1 samtidigt som Danmark förlorade med 2-1 mot Tyskland.

Nani
Portugal fick en dålig start i matchen mot strykpåsen Holland och låg tidigt under med 1-0. Holland jagade en seger med minst två mål vilket öppnade ytor för Portugal där den förre Unitedspelaren Cristiano Ronaldo fick massor av chanser att göra mål (tolv skott i en och samma match är nytt EM-rekord). Det var också Ronaldo som skulle kvittera efter knappa halvtimmen.

I andra halvlek fick Nani en utmärkt chans att göra 2-1. Unitedspelarens avslut i fritt läge var dock inte bättre än att mÃ¥lvakten kunde rädd. Nani skulle dock fÃ¥ revansch nÃ¥gra minuter senare dÃ¥ han med en delikat passning friställde Ronaldo som inte gjorde nÃ¥got misstag – 2-1 till Portugal, vilket ocksÃ¥ skulle bli slutresultatet. Portugal därmed till kvartsfinal.

Nani spelade förstås återigen från start. Han gjorde igen en mycket bra match och gör en utmärkt turnering. Precis som i tidigare matcher blev han också utbytt i slutskedet. Nani och Portugal ställs nu mot Tjeckien och borde ha utmärkta chanser att boka en semifinalplats.

Anders Lindegaard
Portugals seger mot Holland betydde att Danmark var tvingade att besegra Tyskland för att nÃ¥ kvartsfinal och den uppgiften blev danskarna övermäktigt. Anders Lindegaard fick Ã¥terigen sitta pÃ¥ bänken och peta i näsan. Tyskland vann med 2-1 men kanske hade den danska sagan slutat bättre om de hade fÃ¥tt den straff de skulle ha haft vid ställningen 1-1…