Longford – United XI 0-1

Uniteds reserver, under titeln Manchester United XI, spelade igår kväll sin första träningsmatch för säsongen. Longford Town, som till vardags spelar i den irländska andradivisionen, besegrades med 1-0. Norrmannen Mats Daehli gjorde Uniteds mål, detta redan efter 8 minuter.

Det var ett oerfaret Unitedlag som kom till spel inför 2100 åskådare i regnet på Irland. Majoriteten av Uniteds bästa reservlagsspelare är ju med a-laget i Kina. Michael Keane var tillbaka i spel efter U19-EM. Tom Thorpe saknas dock fortfarande, antagligen p.g.a. av den skada som störde hans deltagande i nämnda turnering.

Uniteds mål kom efter att Daehli löpt på en frispark längs vänsterkanten, dribblat bort en försvarare och sedan lyft bollen över målvakten.

United hade flera chanser att göra 2-0 men hemmalaget hade minst lika många kvitteringschanser. Framför allt hade irländarna en längre press i andra halvlek.

Longford Town – Manchester United XI 0-1 (0-1)
Uniteds mål: Daehli (8)
United: Sutherland – McGinty, Fornasier, M Keane, Giverin – Lawrence (Agnaldo 45), Ekangamene (James 36), Gladstony (Barmby 45), Januzaj (van Velzen 71), Daehli (Hendrie 61) – King

Nästa match för reserverna är på onsdag då man ställs mot Cork City.

Källa: Manutd.com