Fletcher gjorde comeback i förlust mot Aberdeen

Ett Manchester United-lag förlorade ikväll med 2-1 mot Aberdeen. Resultatet var emellertid sekundärt, kvällens stora händelse var att Darren Fletcher gjorde comeback för United, då han spelade matchens sista halvtimme.

United Ã¥kte till Aberdeen för en välgörenhetsmatch för Aberdeenlegenden Neil Simpson med ett blandat lag. De Gea, Ferdinand, Scholes, Giggs och Anderson, som inte spelar landskamper imorgon var med i Uniteds trupp. De fick sällskap av reservlagsspelare och tre före detta Unitedspelare – Clayton Blackmore, Dwight Yorke och Quinton Fortune.

Viktigast är ändå att Darren Fletcher alltså tog plats i Uniteds trupp och spelade matchens sista halvtimme. Så som matchen gestaltade sig är det inte lönt att bedöma Fletchers insats, vi är bara glada att se honom på en fotbollsplan igen. Han har antagligen en lång väg att vandra innan han konkurrerar om en plats i a-laget men att han klarar av att spela boll är mycket positivt. Låt oss hoppas.

Innan matchen sa Sir Alex Ferguson följande om Fletcher: ”Pojken har gjort framsteg i det tysta. Han började delta i träning för ett par veckor sedan och det är en av de situationer där du säger: ’LÃ¥t oss se hur han gör,’ för han har haft en mycket svÃ¥r tid det senaste Ã¥ret. Därför lade jag inte allt för mycket hopp pÃ¥ det men lÃ¥t oss se hur han gör det.

”Han har kommit till ett stadie nu där han känner att han behöver en match. Han har tränat riktigt bra. Jag lät honom ansluta till Skottland den här veckan för deras match men han ville spela en match sÃ¥ jag sa: ’Kom till Aberdeen och anslut efterÃ¥t.'”

Matchen är inte så mycket att orda om. Scholes tappade, helt onödigt, bollen i eget straffområde i slutet av första halvlek. Hayes tackade och sköt 1-0 till Aberdeen.

Aberdeen gjorde 2-0 med 20 minuter kvar att spela genom Shaughnessy. Målet får Johnstone ta på sig då han enkelt skulle plocka ner en hörna men lyckades tappa bollen.

United reducerade med tio minuter kvar att spela. Anderson väggspelade med Dwight Yorke, dribblade sig igenom försvaret och lyfte in bollen i mål.

Efter matchen delades det ut priser. Det lämnade i alla fall mig fullständigt chockerad. Sådant jippobeteende existerar bara i Sverige, det har jag läst i åtskilliga texter signerade häftiga svenska Unitedsupportrar.

Aberdeen – Manchester United XI 2-1 (1-0)
Uniteds mål: Anderson (81)
United: De Gea (Johnstone 46) – M Keane, Thorpe, Ferdinand (Blackmore 46), Blackett (Fortune 68) – Bebe, Powell (Fletcher 59), Anderson, Scholes (Januzaj 46), Giggs (Cole 59) – Macheda (Yorke 46)

Källa: Manutd.com