Robin Van Persie helt klar för United

Holländaren Robin Van Persie är nu helt klar för United. Arsenal och United kom överrens om övergångssumman i onsdags eftermiddag, igår kväll klarade han sin medicinska undersökning och idag skrev han under kontraktet tillsammans med Sir Alex Ferguson. Övergångssumman är som vanligt inte officiell, men enligt The Telegraph så betalar United £15milj. direkt, en summa som kan stiga till £22milj. beroende på olika klausuler.

Van Persie kom till Arsenal från Feyenoord i maj 2004 och kostade då £2,75milj. Han har under årens lopp varit väldigt skadebenägen och bara 4 gånger på 8 säsonger gjort 25 ligamatcher eller mer. Bara 1 gång har han gjort fler än 30 matcher, det var ifjol då han spelade alla 38 matcherna för Arsenal. På dessa gjorde han 30 mål och 13 assists och utsågs till säsongens bäste spelare i Premier League.

Personligen är jag delad till övergången. Den ena sidan av mig vill inte se en så pass skadebenägen spelare i klubben, det har vi nog av redan. Dessutom då från Arsenal. Den andra sidan av mig säger dock att man inte kan tacka nej till en spelare ev den kalibern om tillfälle ges. Så vi får hoppas att han undviker skador under säsongen.

United’s anfall består nu av Wayne Rooney, Robin Van Persie, Danny Welbeck, Javier Hernandez, Dimitar Berbatov och Federico Macheda. Det är ingen vågad gissning att Berbatov försvinner inom de närmaste dagarna och att Van Persie tar tröja nummer 9.

Robin Van Persie:
”It’s an honour to sign for Manchester United. I am looking forward to following in the footsteps of so many great strikers, bringing my experience and playing my part to help the team compete for the biggest trophies in the game. I can’t wait to get started.”

Sir Alex om Van Persie:
”Robin is a world-class striker with a proven record in England and in European football. His talents need no introduction to our fans – he has scored a number of goals against us in some classic battles with his former club. His movement, finishing and all-round ability are outstanding.”

”It wasn’t an easy one,” said Sir Alex. ”Understandably, Arsene Wenger didn’t want to sell to Manchester United – he’s already mentioned that in the morning papers. The boy wanted to come to us and that’s important. He turned down various clubs to join us because he wants the challenge of coming to the biggest club in the world. I think that’s fantastic.”

”That’s what swung it and what made it possible. If he hadn’t come out forcibly to Arsenal to tell them he wanted to go to Manchester United, it meant the negotiations were really over – the only negotiation left was agreeing a fee with Arsenal as there was no-one else in the picture because the boy wanted it and was desperate to come to Manchester United.”

Läs hela intervjun på ManUtd.com


MANCHESTERGUIDE
 • wahrburg

  Jaaaaaa!!!!!!!!!
  Fantastisk värvning!!

 • Richard Milton

  250 miljoner?! Skojar dom eller?! Killen sitter för fan på ett utgående kontrakt, är 29 år och spenderar mer timmar på rehab än nåt annat! Hade hellre sett att man lagt lite krut på namn som M´vila eller Sahin, spelare som spelar på positioner där det BEHÖVS förstärkning och föryngring!

  • Mili

   Käre Richard 250 mill är ingeting vi har fått en världklass striker plus så vet jag att Manchester United inte hade köpt honom om dom visste att han skulle gå sönder så tack så mkt saf för våran kommande titel:)

 • Mats

  Bedrövligt!!!
  hur fan kan vi lägga så mycket pengar på en 29-åring forward, när det behövs spelare som
  kan spela fram bollen vi behöver. Säljer vi Chicarito nu eller?? Uselt tycker jag.

 • Robin

  Det här kan ha varit den sämsta pissvärvningen united har gjort, i mina ögon är van persie en högst begränsad spelare egentligen plus hans skadebenägenhet och överflöd av anfallare, känns som en väldigt knepig värvning..

 • Cantona

  Om värvningen av RVP är bra eller dålig kommer framtiden att visa, vi värvade Berba för 300 m och han var inte purung, men levererade ganska mycket, vi värvade Carrick för 225 m. som jag har en känsla av att han är otroligt populär bland framförallt svenska supportrar, personligen tycker jag att han är en överskattad vattenbärare, Värvningen av RVP visar att SAF och ManUtd är med på banan igen gentemot shitty och chelskey, Mancini kommer garanterat sova dåligt framöver.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se