Spelarbetyg: Manchester United – Liverpool

På söndagen kom ärkerivalen Liverpool på besök till Old Trafford och fick sedermera se sig besegrade med 2-1. Vår nye målkung van Persie visade återigen prov på sitt fina målsinne och lysande form.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea

7

Spanjoren blev inte utsatt för speciellt många svåra uppgifter och de han fick mot sig skötte han bra. Man skulle önska att han kunnat styra undan skottet som sedan resulterade i mål på returen men jag tycker ändå inte han skall klandras för det.

Rafael

8

Spelade utomordentligt bra och hade sedvanligt många fina offensiva ruscher. Precis innan paus tog han ner ett inlägg på ett fullkomligt fenomenalt sätt för att sedan spela vidare och det är ytterst nära att det blir 2-0.

Nemanja Vidic (ut ’79)

7

Blev tilldelad ett mål då han lite turligt styrde in Evras nick till 2-0-målet. Fick lite mer att göra i andra halvlek och hade svårt att hänga med ibland men klart godkänt. Formen börjar infinna sig.

Rio Ferdinand

7

Första halvlek hade Liverpool inte mycket i anfallsväg och det de hade avstyrde Rio/Vidic av galant. Fick mer att göra i andra halvlek då Liverpool började pressa på.

Patrice Evra

8

Vår nya poängkung fortsätter att ånga på. Blev ”bestulen” på ett mål av Vidic men visar alltjämt prov på en härlig anfallslust och vinnarmentalitet. Det är även Evra som efter ett fint anfall slår ett hårt inlägg längs marken som van Persie styr in efter knappt 20 minuter.

Ashley Young (ut ’45)

6

Hade svårt att komma in i matchen ordentligt även om han försökte så gott han kunde. Kändes som att matchbilden inte passade honom.

Michael Carrick

9

En enastående insats på mittfältet tillsammans med Ceverley. Gav inte Liverpool en chans att hålla bollen på mittfältet. Totalt dominerande i första halvlek.

Tom Cleverley

8

Tillsammans med Carrick en av planens bästa spelare. Var med i det fina anfallet som resulterade i första målet. Hade även ett jätteläge innan paus där skottet smiter precis utanför.

Shinji Kagawa (ut ’77)

7

Är på gång att hitta tillbaka till formen efter sin frånvaro. Löper ständigt mycket och visar sig. Hade en bra skott efter dryga 60 min som förtjänade ett bättre öde.

Danny Welbeck

8

Hade ett par fina chanser i första halvlek, bland annat en gratischans när Allan slog en felpassning, dock täcktes skottet. Borde gjort minst ett mål. Dock en riktig kämparinsats där han ständigt var i rörelse och oroade Liverpool-försvaret.

Robin Van Persie

9

Visade att han gillar stora matcher som i dag mot Liverpool. Med sitt enorma sinne för mål styr han vackert in Evras inlägg till 1-0. Slår även frisparken som Evra, via Vidic, nickar i mål. Vidare gör han de där små sakerna som väldigt få spelare klarar av i de trängda lägena, exempelvis klacken vid 90 min.

Antonio Valencia (in ’46)

6

Hade likt Young, som han ersatte, svårt att sätta sin prägel på matchen. Slog dock ett par fina crossbollar.