Spelarbetyg: Manchester United – Southampton

Efter en lång pina i andra halvlek kunde trots allt United göra det dem är bäst på, vinna matcher. Första halvlek var stundtals väldigt bra och vissa anfall höll yppersta världsklass. Rooney tillbaka i målform då han nätade två gånger och fastställde slutresultatet till 2-1. Vi passade även på att utöka avståndet till City om någon nu skulle ha missat det.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
5,5

Hamnade i trubbel redan efter 3 minuter efter Carricks dåliga hemåtpassning. Var feg i duellen mot Rodriguez. Spelade upp sig men släppte återigen konstiga returer.

Phil Jones
7

Spelade högerback för dagen. Bra i första halvlek med fina överlapp och god kvalité i sina inlägg. Fick gå upp på innermittfältet i slutet av matchen.

Chris Smalling
5,5

Utbytt 63′. Kändes vilsen lÃ¥nga stunder i matchen. Vidic fick ta ansvar för Smalling nÃ¥gra gÃ¥nger. De lÃ¥nga uppspelen var inte alls var dem borde vara.

Nemanja Vidic
6,5

Hade fina bataljer mot Lambert. Visade prov på goda ledaregenskaper och markerade mot lagkamrater.

Patrice Evra
7

Assist. Märktes inte så mycket i spelet. Gjorde inte bort sig i defensiven och låg bakom segermålet med sin nick till Rooney.

Danny Welbeck
6

Står för några fina prestationer med snabba fötter. Osynlig långa stunder på kanten och visst är det inte rätt position för Danny. Godkänd insats.

Michael Carrick
6

Dåligt ingripande i början av matchen med hemåtpassningen till De Gea. Kommer aldrig riktigt in i matchen men täcker mycket ytor och vann mycket andrabollar idag.

Anderson
5

Utbytt 68′. Kom inte alls upp i sin normala standard idag. Missade väldigt mÃ¥nga avgörande passningar och tappade mycket boll. Nya tag Anderson.

Shinji Kagawa
7,5

Utbytt 73′. Assist. Första halvlek var Kagawa lÃ¥nga stunder byggnadsstenen i offensiven. Hittar mycket fria ytor och har en underbar bollbehandling. Kom inte med i spelet pÃ¥ samma sätt i andra halvlek och blev senare utbytt.

Wayne Rooney
8

2 mål. En pigg Rooney hade bra utdelning i första halvlek med två baljor. Var delaktig framför allt i det offensiva spelet och är svår för motståndarna att hålla koll på. Tröttnade i andra halvlek men jobbade föredömligt.

Robin Van Persie
6

Hade ingen rolig dag på jobbet. Sprang i djupled väldigt mycket men fick inte alls lika mycket uträttat som vi har vant oss vid. Nickade en boll som Boruc gjorde en kanonräddning på. Nicken efter gick i mål men vinkades felaktigt av för offside.