Spelarbetyg: QPR – Manchester United

United besökte Loftus Road nere i London och lyckades ta med sig tre poäng utan att egentligen imponera. Dock väldigt fina insatser av Ryan Giggs och Rafael som båda stod för varsitt mål.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
7

Spanjoren hade en sällsamt lugn dag på jobbet med få ingripande. De få proven han utsattes för klarade han fint.

Rafael da Silva
8,5

Fortsatte att imponera genom solitt defensivt arbete tillsammans med vassa offensiva räder. Fick måla ännu en gång efter ett enastående skott från håll.

Rio Ferdinand
7

Härligt att se Rio och Nemanja Vidic tillsammans från start. Stod för en oklanderlig insats. Även om motståndet ofta stoppades högre upp i banan.

Nemanja Vidic
7

Som nämnt ovan en väldigt fin insats. Tillsammans med Rio höll de QPR borta från straffområdet och skyddade sin målvakt.

Patrice Evra
7

Sedvanlig stabil insats från fransmannen utan att glänsa. Tar flera löpningar offensivt och har ett gott samarbete med Young.

Nani
7,5

Hade inledningsvis svårt att komma in i matchen men arbetade sig in den och var i andra halvlek ständigt i rörelse längs kanten och ville utmana. Stod för en assist till Giggs 2-0-mål.

Michael Carrick
7

En stabil Carrick-insats. Inte lika dominerande som han brukar kunna vara men det berodde främst på att QPR hade lite att säga till om. Blev hyllad av de tillresta bortafansen genom en egen sång.

Ryan Giggs
7,5

Mäktigt att Ryan spelade 90 minuter och gjorde det med bravur. Inte minst genom att sätta dit 2-0-målet. Var ständigt i rörelse och var på ett fint spelhumör.

Ashley Young (ut ’67)
6,5

Hade ungefär motsatt kurva som Nani. Började relativt starkt med dalade i andra halvlek. Hade bra samspel med Evra – både defensivt och offensivt – flera gånger.

Robin van Persie (ut ’41)
6,5

Talas mest om Robins märkliga skada (föll ned i en fotografgrop) efter matchen. Dock verkar det inte vara någon större fara med honom. Fram tills bytet en pigg insats. Låg bakom förledet till det som blev Rafaels mål.

Javier Hernandez (ut 61’)
6,5

Gör sällan lika bra matcher från start som när han blir inbytt. Stod för en fin kämparinsats men fann sig ofta ensam på topp.

Antonio Valencia (in ’67)
6,5

Hade mycket boll på högerkanten efter att han kom in men hade (som vanligt) svårt att få till något farligt inlägg.

Wayne Rooney (in ’61)
6,5

Ersatte Chicharito och kom in och skapade en del oreda i QPR-försvaret utan att lyckas få bollen i nätet.