U21 vann toppmöte

United tog emot serieledande Tottenham på sin nya hemmaarena i Salford där det blev vinst direkt. United vann nämligen med 1-0 efter mål av Ryan Tunnicliffe.

Trots att Tottenham leder serien med ganska god marginal var det United som öppnade klart bäst och som hade det mesta. Både Lingard och Januzaj hade bra chanser i första halvlek utan att hitta rätt.

Efter en dryg timmes spel skulle United få utdelning när Tunnicliffe tog sig förbi den föredetta Unitedspelaren Zeki Fryers och hinner sedan före målvakten och kan peta in 1-0.

United fortsätter att spela bra men får ingen utdelning. Tottenham å sin sida skapar också några chanser, men Amos i målet håller tätt och United kan hålla undan och vinna med just 1-0.

Det betyder att United befäster sin andraplats i gruppen bakom just Tottenham och läget ser mycket bra ut för U21 inför slutspurten.

Manchester United U21 – Tottenham U21 1-0 (0-0)
Uniteds mål: Tunnicliffe (56)
United: Amos – Veseli (Blackett 10, Lawrence 84), Thorpe, Fornasier, Vermijl – Lingard, Ekangamene, Cole, James – Tunnicliffe – Januzaj

Källa: manutd.com


MANCHESTERGUIDE
  • Alex

    Var på matchen, tyckte Januzaj såg väldigt spännande ut. Har hört Fergie tala gott om honom, hur nära tror du han är en ligacupmatch till nästa säsong? Vet du hur det ser ut med playoff-systemet i slutet av säsongen, vilka positioner är det som går till slutspel? Bra jobb som vanligt med ungdomslagen!

    • Lag 1-3 i ”elitgruppen” (där United spelar i både U21 och U18) går till semifinal (spelas i en match). Sedan möts gruppvinnarna i de övriga två grupperna (vilket är rätt bisarrt då alla lag i mellangruppen var bättre än alla lag i den sämsta gruppen i det första gruppspelet) i kvartsfinalen – vinnaren där möter ettan i elitgruppen i semi medan tvåan och trean i elitgruppen följaktligen möts i den andra semin.

  • Ja, precis. Han är nog väldigt nära en ligacupmatch nästa säsong om allt går som planerat. Han har trots allt tagit stora kliv framåt och han behövde ingen anpassningsperiod till U21 heller, utan han har i princip gått direkt från U18 och varit bäst i laget trots att han ofta spelat på en ovan position i ett defensivt balanserat lag.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se