Rooney lämnar turnén

Wayne Rooney har skadat sig på träning och kommer att lämna Uniteds turné omedelbart. Plus Vidic, Valencia, Thiago och en träningsmatch på teve.

Manchester United meddelade idag att Wayne Rooney lämnar Uniteds turné i Asien och Australien med omedelbar verkan. Detta sedan Rooney drabbats av en hamstringskada på träning. Rooney förväntas bli borta i en månad.

Vidic och Valencia

I relaterade nyheter har United nu bekräftat att Nemanja Vidic stannade hemma då resten av truppen reste till Asien då han har problem med ischiasnerven (nedre delen av ryggen). Skadan bedöms inte som allvarlig och det är möjligt att Vidic kommer att ansluta till turnén vid ett senare tillfälle.

När det gäller Antonio Valencia har ingen förklaring ännu givits kring dennes frånvaro. Den senaste spekulationen är att han helt enkelt, precis som Robin van Persie, har fått förlängd semester och kommer att ansluta till turnén vid ett senare tillfälle. Det förefaller vara rimligt då Valencia var på landslagsuppdrag lika länge som Van Persie.

Thiago

I dagens silly season har Pep Guardiola bekräftat att han vill värva Thiago Alcantara till Bayern München. Det gör att Bayern nu får ses som favoriter att värva Barcelonaspelaren, även om det förefaller vara ett märkligt val av mittfältaren att välja just Bayern då anledningen till att han vill lämna Barcelona är bristande speltid. Konkurrensen är inte direkt dålig i Bayern.

All Star XI – United visas på Viasat Fotboll (HD)

I glädjande, och överraskande, nyheter har Uniteds träningsmatch på lördag dykt upp i tablån för Viasat Fotboll. All Star XI mot United visas på Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD och Viaplay på lördag klockan 15.00.

För närvarande är ingen ytterligare träningsmatch inkluderad i tablån men låt oss hoppas – det förefaller vara rimligt att man köper samtliga matcher på turnén i ett paket.

Källor: Manutd.com, Viasatsport.se, Skysports.com


MANCHESTERGUIDE
 • becktona

  Och visst har de gjort klart med fem asienmatcher. Viasat alltså. Gött det.
  WR har åkt hem för att välja bland sina erbjudanden. Skadad? Jo säkert. I sitt livs form senaste fem åren och skadar sig direkt.

  • Ja, skönt att slippa leta en sunkig piratstream för en gångs skull under försäsongen. Fast kanske slår åt fel håll och bara resulterar i att man ser hur dåliga motståndarna verkligen är…

   Jag har ju väldigt svårt att se vad United ska tjäna på att dölja att Rooney har fått tillåtelse att prata med andra klubbar – visst någon märklig tanke på att United skulle vänta med det tills man har gjort klart med en ersättare, men det kompenseras ju möjligen att om man meddelar att Rooney är till salu så kanske nya intressenter kommer med bud. Samtidigt har jag svårt att se att Rooney inte skulle kunna förhandla från Asien.

   Å andra sidan känns det en aning märkligt att skicka en skadad spelare på en jättelång flygresa – som t.o.m. i bästa komfort lär slita på kroppen. Men man kan ju anta att de i United som är bäst på att ta hand om skadade spelare är kvar på Carrington och vårdar Nanis näsa.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se