En seger och två oavgjorda för reserverna

Medan Uniteds a-lag värmer upp för säsongen i Asien fortsätter reservernas försäsong hemma i Storbritannien. Den senaste veckan har reservlaget avverkat tre matcher – mellan tvÃ¥ oavgjorda matcher mot Ross County och Stevenage besegrade laget Chorley. Dessutom har laget tagit emot Manchester Senior Cup och sÃ¥ är truppen för Milk Cup annonserad.

Ross County – Manchester United XI 2-2

Uniteds mål: Petrucci (35), Tunnicliffe (64)
United: Johnstone; Vermijl, Thorpe, Wootton, Ekangamene (Lawrence 35); Cole, Tunnicliffe, Pearson, Petrucci, Bebe (Grimshaw 60); Macheda (Wilson 82).
Avbytare: J Pereira, Barmby, A Pereira.

I lördags i förra veckan tog Warren Joyce med sig sitt reservlag till den skotska orten Dingwall för en match mot det skotska Premier League-laget Ross County. Matchen skulle sluta 2-2 och Uniteds mål gjordes av Davide Petrucci och Ryan Tunnicliffe.

Hemmalaget tog ledningen redan efter fem minuter. United var nära att kvittera nästan omedelbart men ribban stod i vägen för Bebes skott.

Uniteds kvittering skulle istället komma i slutet av den första halvleken då Petrucci dunkade in en frispark.

I den andra halvleken tog Ross County ledningen på nytt. United skulle dock kvittera en stund senare genom Tunnicliffe efter att bra samarbete med Federico Macheda.

Hemmalaget hade ett par chanser att avgöra men Sam Johnstone stod i vägen.

Chorley – Manchester United XI 0-1

Uniteds mål: Rowley (16)
United: Gollini; Weir (Love 72), McNair, Grimshaw, Rowley; Barmby, Rudge (Adarabioyo 66), Rothwell, Pereira; Lawrence, Wilson (Byrne 66)
Avbytare: Sutherland

I onsdags reste ett ungt Unitedlag några mil för en träningsmatch mot Chorley. Nicky Butt ansvarade för laget, medan Warren Joyce såg matchen från läktaren. I United noterar vi att provspelaren Fisayo Adarabioyo fick göra ett inhopp.

Det var Chorley som öppnade bäst och innan fem minuter var spelade hade försvararen James Weir räddat på mållinjen och målvakt Pierluigi Gollini räddat en straff.

United svarade med chanser från Andreas Pereira, James Wilson och Tom Lawrence. Vänsterback Louis Rowley, som hade orsakat straffen, styrde sedan ett motståndarskott över.

Rowley var involverad igen en stund senare då han skulle göra matchens enda mål. Målet kom då sedan Lawrence hade tvingat målvakten till en räddning efter Jack Barmbys förarbete.

Gollini fick sedan göra ett par räddningar och hemmalaget fick ett mål bortdömt medan United hade chanser att öka på till 2-0 innan den första halvleken var över.

I den andra halvleken mattades spelet av och United skulle till slut vinna med 1-0.

Stevenage – Manchester United XI 2-2

Uniteds mål: Byrne (32), Rothwell (37)
United: Johnstone; Love, McNair, Grimshaw, Rowley; Weir, Rudge (Harrop 67), Rothwell, Barmby; Byrne (A Fletcher 82), Wilson (Adarabioyo 65)
Avbytare: Gollini, C Evans

Nicky Butt var pÃ¥ nytt ansvarig när ett ungt Unitedlag i fredags spelade 2-2 borta mot Stevenage. Det var tredje matchen under försäsongen Butt tog hand om ansvaret medan Warren Joyce har varit ansvarig dÃ¥ de ”ordinarie” reserverna har spelat.

United gick fram till 2-0 genom två mål av Sam Byrne och Joe Rothwell under den sista tredjedelen av första halvlek. I den andra halvleken skulle dock Stevenage komma tillbaka och United fick nöja sig med 2-2.

Provspelaren Fisayo Adarabioyo fick på nytt göra ett inhopp.

Trots att United skulle gå upp till 2-0 var det Uniteds målvakt Sam Johnstone som var mest involverad i spelet med flera fina räddningar. United fick mestadels försvara sig mot League One-laget Stevenage.

United skulle dock överraska med matchens första mål, då Byrne tog till vara på returen efter en frispark från Jack Barmby. Några minuter senare ökade United på till 2-0 då Rothwell avslutade fint efter Donald Loves inlägg.

I den andra halvleken skulle dock hemmalaget komma tillbaka med två mål. I slutet av matchen fick United kämpa hårt för att klara oavgjort.

United tog emot Manchester Senior Cup

Under veckan har Manchester FA också varit på besök på Carrington för att dela ut Manchester Senior Cup till Uniteds reserver. Cupen avbröts i förtid förra säsongen sedan lagen inte kunde genomföra samtliga inplanerade matcher. Då United toppade tabellen utsågs man till vinnare och fick nu alltså ta emot pokalen.

Cupen kommer att spelas på nytt säsongen 2013/14, då förhoppningsvis som arrangören har tänkt. United inleder cupen med en match mot Bolton den 30 september.

Återstoden av försäsongen

Uniteds reserver har två träningsmatcher kvar på försäsongen, innan man den 6 augusti möter Manchester city i finalen på Lancashire Senior Cup.

Imorgon åker United till Crewe och då ska Nemanja Vidic vara med i Uniteds lag. Det är mycket möjligt att även Nani eller Antonio Valencia får chansen imorgon.

På tisdag väntar sedan en match mot Skelmersdale United.

Ung trupp deltar i Milk Cup

Uniteds trupp i Milk Cup

Joel Castro Pereira, Tyler Reid, Jordan Thompson, Axel Tuanzebe, Cameron Borthwick-Jackson, Scott McTominay, Joe Riley, Matthew Willock, Ruairi Croskery, Oliver McBurnie, Demetri Mitchell, Callum Nicholas, Kieran O’Hara, Andreas Pereira, Marcus Rashford, Charlie Scott, Vashiko Dick, Oliver Rathbone

I veckan som kommer ska Uniteds juniorer spela Milk Cup i Nordirland. Turneringen inleds imorgon, vilket betyder att a-laget har match i Hong Kong, reserverna i Crewe och juniorerna i Nordirland.

Uniteds trupp för Milk Cup är nu presenterad och det är ett mycket ungt lag som Paul McGuinness har tagit ut. Andreas Pereira och Demetri Mitchell är de enda spelarna i truppen som har erfarenhet från spel på U18-nivå. United har problem med skador och har därför lånat anfallaren Oliver McBurnie från Bradford City.

Cupen har ett tämligen udda upplägg där de 20 deltagande lagen spelar tre kvalmatcher vardera. Därefter matas alla lagen ihop i en enda tabell och de fyra bästa lagen går till slutspel medan placeringsmatcher väntar för övriga lag.

Källa: Manutd.com