Guardian: Rooney inte till salu till något pris

Enligt The Guardian har Manchester United beslutat att Wayne Rooney inte kommer att säljas, oavsett hur mycket Chelsea än bjuder och oavsett om det betyder att man kommer att ha en missnöjd spelare i truppen.

Chelsea har under sommaren kommit med två bud på Rooney och sägs ha varit övertygade om att United till slut skulle gå med på att sälja anfallaren. United har emellertid inga sådana tankar och enligt uppgift ska Glazerfamiljen vara av åsikten att det skulle vara mycket svagt att vika sig för spelaren, som fortfarande vill lämna klubben. United ska också ha uppfattat de tidigare buden från Chelsea som skrattretande och man är rädda att det skulle skada klubbens status att sälja en spelare av Rooneys kaliber.

Enligt tidningen kommer David Moyes inom de kommande veckorna att vädja till Uniteds supportrar om att respektera Rooneys bidrag till United och att undvika att visa missnöje mot spelaren då denne gör comeback. Uniteds förhoppning är att Rooney ska få tillbaka glädjen att spela för United

Oviljan att sälja spelare gäller inte bara Rooney. Under sommaren ska United ha nobbat flera bud på Nani och Bebe uppges vara den enda spelaren man är villiga att sälja. Detta är en smula märkligt då United har 26 spelare under kontrakt som måste registreras på a-listan för att få spela i Premier League. I och med att man bara får registrera 25 spelare på a-listan betyder en värvning i så fall att man kommer att ha kontrakterade spelare som inte får spela i ligan, något som verkar tämligen korkat.

United jobbar hårt för att få in några nyförvärv innan transferfönstret stänger. Evertons Leighton Baines och Marouane Fellaini är alltjämt på önskelistan. Moyes kollar dock även på andra mittfältare och vill helst förstärka med två centrala mittfältare.

Transferfönstret stänger den 2 september, så än finns det gott om tid.

Källa: Guardian.co.uk


MANCHESTERGUIDE
 • Jörgen

  är det inte troligt att både Macheda och Bebe samt en av Amos/Lindegård lämnar? Fletchers eventuella comeback är kanske inte så trolig heller? Om en mittfältare (eller 2) köps in tror jag dessutom att Smalling lånas ut till en bra PL klubb (typ Villa). Buttner lär väl lånas ut eller säljas om Baines kommer in

  • Jörgen

   förtydling: om mittfältare köps in kommer Jones användas i försvaret där han hör hemma, vilket skulle göra Smalling till 5e val som CB, något han inte kommer gilla när det är VM nästa sommar. Nästa år kanske både Vidic o Rio försvinner dock, så han kommer nog inte vilja bli såld…

   • nepthis

    macheda och bebe säljer man säkert bara det kommer in nå bud lindegaard vet jag att det är mycket intresse på dock har han sagt i februari att hans dröm fortfarande är att bli uniteds nummer 1 som jag aldrig ser kommer hända med tanke på de gea, jones+evans känns som det framtidia försvarsparet och smalling kan försvinna i framtiden men han lär inte säljas på nåt år i alla fall sen är det büttner jag tycker han är för svag defensiv men tror aldrig att united kommer köpa in baines för att man har evra och förmodligen är det fabio som kommer ta vänster backen när han försvinner.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se