Fellaini klar för United

I det absoluta slutskedet innan transferfönstret stängde blev Marouane Fellaini klar för Manchester United. United betalar 27,5 miljoner pund till Everton för Fellaini, som förväntas användas som mittfältare i United.

Marouane Fellaini

Född: 22 november 1987 i Etterbeek, Bryssel, Belgien
Längd/vikt: 194 cm/85 kg
Position: Mittfältare, anfallare
Till United: 2013-09-02 från Everton (£27 500 000)
Karriär: Standard Liege (2006-2008, 84 matcher/11 mål), Everton (2008-2013, 261/44), Manchester United (2013-)
Landskamper/mål: 42/7

Marouane Fellaini har ryktats vara på väg till Manchester United hela sommaren. Han hade en utköpsklausul på 23,5 miljoner pund som United valde att inte aktivera och nu värvas han alltså till United för 27,5 miljoner pund, en summa som har bekräftats av Everton.

Fellaini föddes i Bryssel 1987 och efter att ha representerat flera belgiska klubbar som ungdomsspelare skrev han på för Standard Liege då han var 17 år gammal. Fellaini slog sig in i Standards a-lag 2006 och värvades till Everton av David Moyes två år senare. I Everton blev han snabbt en publikfavorit och något av en kulthjälte med sitt karakteristiska utseende.

När David Moyes lämnade Everton för Manchester United tog han alltså, efter en sommars väntan, med sig Fellaini till United.

I skrivande stund är inga detaljer kring Fellainis kontrakt med United offentliggjorda.

Fellaini kan spela både på mittfältet och som anfallare. Han bästa position anses vara som mittfältare men i Everton har han ofta fått agera anfallare i brist på bättre alternativ. I United får vi förmoda att han primärt kommer att användas som mittfältare. Som spelare har han sina styrkor i sitt sätt att utnyttja sin fysik. Han är stor, stark och uthållig. Han är bra på att hålla i bollen och bra i luftrummet.

Jag har hela tiden varit positivt inställd till en värvning av Fellaini. Jag tycker att han tillför egenskaper som United saknar, lite vassa armbågar är inte alltid fel. Jag tror också att han är en spelare som kan höja sig ett par nivåer i en klubb som United. Jag tycker dock att det är mycket konstigt att man väntar så länge med värvningen. Tycker Moyes att Fellaini är bra nog för United borde han väl ha plockat in honom direkt?

Källor: Evertonfc.com, Premierleague.com, Wikipedia


MANCHESTERGUIDE
 • Den skeptiske

  Märkligt att han kostar mer än vad vi gav för van Persie.
  Fellaini kommer säkert vara nyttig för laget, men det känns som att
  klasskillnaden mellan honom & skyttkungen de 2 senaste säsongerna borde
  visa sig även på prislappen.

 • Göran Svensson

  ”Marouane Fellaini har ryktats vara på väg till Manchester United hela sommaren. Han hade en utköpsklausul på 23,5 miljoner pund som United valde att inte aktivera och nu värvas han alltså till United för 27,5 miljoner pund, en summa som har bekräftats av Everton.”

  Säger ju allt, lägg till Ander Herrera och Fabio Coentrao = #EdWoodwardOut!
  Men tror Afro kan tillföra en del ändå. Frågan är väl om killen kan gå in i CL och bli den udd vi saknat tidigare – mer tveksamt, men har gärna fel på den punkten.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se