United inledde med seger i UEFA Youth League

Det var inte bara Uniteds a-lag som mötte Leverkusen igår utan det gjorde även ett nykomponerat U19-lag som leds av Nicky Butt. United vann den dramatiska matchen med 4-3 i Salford.

United startade utmärkt och tog ledningen med 1-0 efter bara fyra minuter när James Wilson snappade upp ett misstag av målvakten och kunde enkelt rulla in 1-0. United behövde inte vänta länge på nästa mål, då Ben Pearson utökade till 2-0 efter tio minuters spel.

Den suveräna starten hjälpte dock föga eftersom Leverkusen både kunde reducera och kvittera, i den 28 och 29 matchminuten. 2-2 stod det på resultattavlan när domarens pipa ljöd för halvtid.

Andra halvlek startade ungefär som den första slutade, då Leverkusen gör ännu ett mål och tar ledningen i matchen. Men United vägrar ge sig och Andreas Pereira kvitterar till 3-3 med 20 minuter kvar av matchen.

Endast ett fåtal minuter efter det så drabbas McNair av sitt andra gula kort och blir därmed utvisad. Allt tyder på att Leverkusen ska kunna avgöra detta men James Wilson ville annat och med en minut kvar av den ordinarie tiden så utnyttjar han sitt steg och blir fälld i straffområdet, en straff han själv tar hand om och förvaltar på bästa sätt.

Manchester United U19 – Bayer Leverkusen U19 4-3

Uniteds mål: Wilson (4, 89 str), Pearson (10), Pereira (71)
United: Gollini – Weir (Willock 69), McNair, Ioannou, Rowley – Pearson (Harrop 69), Grimshaw, Rothwell, A.Pereira (Evans 86) – Byrne, Wilson