Spelarbetyg: Fulham – United

Manchester United besegrade Fulham med 3-1 efter en fantastisk första halvtimme där laget sprang iväg till 3-0 och i praktiken avgjorde matchen. Uniteds mål gjordes av Antonio Valencia, Robin van Persie och Wayne Rooney.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6

De Geas främsta insats i matchen är en räddning på ett tämligen tamt skott från Berbatov. Jag vill istället diskutera målet. En sämre målvakt än De Gea hade förmodligen räddat målet. De Gea lämnas chanslös då Rooney styr skottet från Kacaniklic. Det är dock mycket möjligt att en sämre målvakt inte hade reagerat så snabbt som De Gea gör och därför hade haft en chans att nå styrningen. På samma sätt hade den sämre målvakten förmodligen även hunnit rädda det ursprungliga skottet, då det inte var speciellt hårt. Sådant kan livet för en målvakt vara.

Rafael da Silva
7

Utbytt 46. Rafael har ännu inte hunnit få Moyes fulla förtroende. Därför är skadan extra olycklig. Rafael skulle behöva några matcher i rad för att en gång för alla visa för Moyes att han, utan någon som helst tvekan, är Uniteds klart bästa högerback. Annars är risken att Moyes får för sig att Smalling skulle vara ett säkrare val. För Rafael tycks den största utmaningen i karriären tyvärr alltjämt vara att hålla sig skadefri.

Jonny Evans
7

Utbytt 46. Precis som Rafael har Jonny Evans problem med skador, ryggen den här gången. Precis som för Rafael kommer skadan på Evans väldigt olägligt. Firma Evans och Vidic utgjorde ett stensäkert mittbackspar i den första halvleken och jag menar att de är Uniteds bästa mittbackspar.

Nemanja Vidic
7,5

Vidic gör en finfin insats, även om motståndets kvalitet inte var av högsta klass.

Patrice Evra
7

Tydligen fick Evra en smäll i slutet av första halvlek och fullföljde därefter matchen med smärtor. Tack och lov verkar han vara gjord av enbart prima virke och vi räknar med att han fortsätter att spela varenda match. Evra håller en konstant hög nivå och jag har svårt att förstå varför Moyes så gärna vill värva Baines.

Antonio Valencia
7,5

1 mål. Varnad. Enligt Moyes var högerback Valencia Uniteds bästa spelare i andra halvlek. Jag är benägen att hålla med. Dessförinnan hade han inlett lovande som högerytter och min känsla är att han är på väg tillbaka till sin normala nivå. Jag är också övertygad om att han är Uniteds bästa alternativ som högerback om Rafael inte kan spela (i alla fall då Moyes inte verkar ha något förtroende för Fabio).

Phil Jones
7

Jones gör faktiskt ett fullgott arbete som central mittfältare bredvid Cleverley. Att detta sker i en match som United förväntas föra är ganska överraskande – att Jones kan göra en insats i en strikt defensiv mittfältsroll vet vi.

Tom Cleverley
7

Utbytt 46. Cleverley gör en fin insats innan han tvingas byta i halvtid. Han är faktiskt inblandad i två av målen. Vid det första målet är Cleverleys löpning in i boxen en stor del i att Valencia lämnas naken vid bortre stolpen. Vid det tredje målet slår Cleverley en bra passning (hade passningen varit något kortare hade den varit utmärkt) till Van Persie som sedan ger Rooney öppet mål.

Adnan Januzaj
7

1 assist. Det är väldigt, väldigt kul att se Adnan Januzaj spela fotboll. Klok, begåvad, orädd.

Wayne Rooney
8

1 mål. 1 assist. Rooney är bäst på planen igen. När han behövs framåt är han där framme och spelar fram och gör mål. När han behövs bakåt så är han där bak och hjälper till. Han är förvisso olycklig som styr bollen i eget mål men det kan vi leva med. Efter en väldigt stökig sommar är det väldigt imponerande att se hur han har tagit sig an den här säsongen. Såväl hans prestation som arbetsinsats håller en mycket hög nivå. Men han är fortfarande en osympatisk gosse.

Robin van Persie
7

1 mål. 1 assist. Van Persie har fortfarande en bit kvar till förra säsongens höga nivå. Formkurvan pekar dock åt rätt håll, liksom självförtroendet, vilket allra bäst illustreras av hans sätt att bara stänka in bollen till 2-0.

Shinji Kagawa
5

Inbytt 46. Jag hade nog räknat med att Kagawa skulle starta den här matchen. Nu blev det andra halvlek istället och det blev tyvärr en väldigt anonym insats. Han fick förvisso en otacksam uppgift då Uniteds offensivlusta i andra halvlek var dålig men Kagawa är i ett skede av karriären där han måste ta vara på varenda minut på planen.