U19 tog revansch i Youth League

Efter förlusten i hemmamötet mot Real Sociedad senast tog United idag en nödvändig revansch efter en imponerande 2-0-seger borta mot spanjorerna. James Wilson och Joe Rothwell gjorde Uniteds mål.

United stod inför en tuff uppgift när man reste till Spanien för möte med gruppledarna Real Sociedad. United, som dessutom hade mittfältsmotorn Ben Pearson avstängd, tog ledningen tidigt genom en volley av James Wilson på passning från Sam Byrne.

Sociedad tvingade Unitedmålvakten Joel Pereira till några bra räddningar men Uniteds ledning höll sig till halvtid.

Tio minuter in i andra halvleken utökar United på sin ledning till 2-0 efter ett kyligt avslut från Joe Rothwell. United höll sedan undan och tog en imponerande seger mot ett lag som ännu inte hade tappat någon poäng i gruppen.

James Wilson fortsätter att göra mål och Joe Rothwell, som varit bra tidigare i turneringen, fick punktera matchen helt. Man ska även nämna försvaret som höll nollan mot ett starkt Real Sociedad och Pereira i målet som gjorde flera fina räddningar.

Real Sociedad U19 – Manchester United U19 0-2 (0-1)

Uniteds mål: Wilson (11), Rothwell (56)
United: J Pereira – Janko, McNair, McConnell, Goss – Byrne (Evans 70), Rothwell, Weir, Harrop (Rowley 57) – A Pereira (Barber 79) – Wilson (c)