Omröstning: Matchens lirare mot Bayer Leverkusen

Manchester United åkte till Leverkusen och stod för en formidabel insats när Bayer Leverkusen besegrades med 5-0. Antonio Valencia, Jonny Evans, Chris Smalling, Nani och självmål gjorde för Uniteds mål. Wayne Rooney stod för fyra assist och Shinji Kagawa var inblandad i flera av målen. Matchens snyggaste assist stod dock Sir Ryan Giggs, 39 år och 363 dagar ung, för då han serverade Nani för matchens sista mål.

Det började bra och fortsatte ännu bättre. United var fullständigt överlägsna mot den tyska ligatvåan, trots att man saknade tre spelare i centrallinjen, i form av Vidic, Carrick och Van Persie.

United tog en tidig ledning efter en formidabel kontring där Giggs och Kagawa var involverade innan Rooney serverade Valencia med öppet mål. United ökade på till 2-0 då självmål nådde högst på Rooneys frispark.

I andra halvlek fortsatte Uniteds uppvisning då den självklare guldbollenvinnaren Jonny Evans tog till vara på en retur efter skott av Rooney. Några minuter senare sparkade Smalling in 4-0, framspelad av Rooney. United skulle göra ytterligare ett mål då Giggs spelade fram Nani.

United är därmed klara för slutspelet i Champions League. För att vinna gruppen måste United emellertid undvika att förlora mot Shakhtar i den sista gruppspelsmatchen på Old Trafford om ett par veckor.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).

[poll id=”152″]

Wayne Rooney utsågs till bästa spelare mot Cardiff med 64 procent av rösterna. Tvåan Evra fick 9 procent och trean De Gea fick 7 procent.


MANCHESTERGUIDE
 • Nani

  ” United skulle göra ytterligare ett mål då Giggs spelade fram Nani.” Varför detta hat mot Nani?! Jag har aldrig tvivlat, vet att vi köpte en spelare som dalar rätt hårt, så är det! hellre det än young alla dagar i veckan. Men nu kunde ni ju ändå skrivit att han var väldigt bra, tog mycket nyttiga löp och avslutade kvällen med ett fantastisk mål där han rundade målvakten o enkelt retfullt chippade in bollen, som om vi var tillbaka i fornstora dagar!

  • saanie

   Jag tycker inte att det är något hat mot Nani i denna artikel. Det förklarar ju bara kort vad som hände, annars kan man ju nämna både Kagawas samt Rooneys insats vid det fjärde målet.
   Nani var bra, men missade även mycket under matchen, speciellt i passningsväg. Han försöker mycket, och förhoppningsvis kan han behålla formen och drivet nu. Målet var fantastiskt snyggt, men över hela matchen så var han inte jätteinvolverad. Detta kan bero på att Evra inte var med lika mycket uppåt denna match, men så är fallet.

   • Nani

    Kan hålla med dig om att detta är rätt kortfattat och snabbt förklarat, vilket är bra. Mycket bra att ni skriver här inne så man får andras tankar och funderingar, men generellt känns det som att 85% inte gillar Nani och har nog nästan aldrig gjort. Han har alltid dalat och toppat mycket hårt! Nani tog tillbaka bollen flest gånger i matchen läste jag, men låt oss fokusera på det negativa. Vi alla vet att han är i hans längsta svacka, men känns bättre att se att han kanske är på väg ur den, än att fortsätta baka in honom i den bubblan han inte ska/bör vara i. Evra vågade nog inte gå upp lika mycket denna match efter vad som hände i ligan i helgen.. Jag ska inte höja honom till skyarna heller, han missade pass osv, men han är inte så dålig som många(dom flesta) vill få honom att framstå som.
    Tack för ordet, och kul att du svara!

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se