Moyes: Vi gjorde inte tillräckligt för att vinna

United har gjort sitt i FA-cupen för den här säsongen, efter att ha förlorat mot Swansea. David Moyes var förstås inte munter efter matchen.

”I slutändan gjorde vi inte tillräckligt för att vinna. Vi skapade några möjligheter men de räckte inte. När vi reducerades till tio spelare så behövde vi bara se ut det och försöka forcera fram ett omspel, men vi kom inte riktigt så långt. Vi försökte gå för det och gick bort oss lite och förlorade det andra målet.

”Jag tycker att vi spelade ganska bra i första halvlek. Vi kom i närheten av kanten på straffområdet ganska regelbundet men vi kunde inte riktigt skapa möjligheterna för att göra mål.

”Jag tyckte att [Routledges mål] var enda gången de hade varit långt fram på planen under de första 15 minuterna. Det var riktigt dåligt av oss att släppa in ett mål men vi kom tillbaka direkt. Vi hade tid att skapa fler chanser, att göra fler mål. Kanske missbrukade vi det lite, mängden chanser vi fick, och gick inte för att försöka avsluta en bättre.

”Det var besvikelsen då vi hade kommit tillbaka från underläge och jag tyckte att vi under långa perioder hade kontroll på matchen. Men vi fick inte ett mål eller skapade tillräckligt många chanser från det.”

Ju förr de skadade kommer tillbaka desto bättre

Uniteds förlust kom med sju spelare på skadelistan, något som förstås försvårar lagets möjligheter. Moyes ser fram emot att få tillbaka de skadade spelarna men avser att vänta tills de är redo:

”Det blir fantastiskt när vi får [tillbaka] dem. Ju förr vi får dem tillbaka desto bättre. Vi kommer att ta in dem när de är redo men de är inte redo än.

”Om du förlorar en match är det alltid svårt, i alla klubbar, och i Manchester United är det ännu större. Men det är mitt jobb och jag måste gå vidare. Vi har en match som kommer på tisdag och vi kommer att försöka få spelarna redo för den.

”Då vi tog oss an matchen var vi också tvingade att ha [tisdagens] match i åtanke, då två matcher på 48 timmar betyder att vi måste beakta dem båda. Det kommer att bli svårt att åka dit för den första matchen av två i semifinalen, så det är svårt att bedöma exakt hur det första matchen kommer att gå.

”Vi kommer att åka dit för att försöka ta oss till finalen. Det har alltid varit vitalt att vinna varje match och gå till varje cupfinal. Om jag kan har jag försökt i varje och jag kommer att försöka göra det i den här också.”

Darren Fletcher tackade Uniteds supportrar efter matchen och Uniteds manager var också tacksam mot supportrarna:

”Supportrarna har varit fantastiska, de behöver se oss vinna. Jag är väldigt besviken att resultaten inte har varit tillräckligt bra, här på Old Trafford framför allt. Så tack för stödet och vi kommer att försöka ge dem några segrar.”

Rio Ferdinand utgick skadad när en kvart återstod. Där har vi inte fått någon uppdatering.

Källa: Manutd.com


MANCHESTERGUIDE
 • Björn

  Hej Mikael! Här kommer min reflektion av dagens United som du väldigt gärna får kommentera. Har varit United trogen i över 30 år så jag har viss erfarenhet om laget. Som jag ser det så är det faktiskt bara att inse att dagens United är inte tillräckligt bra för att vinna PL och CL. City, Chelsea, Arsenal o Liverpool är bättre lag med stabila centrallinjer. I United saknas stabila och skadefria mittbackar, vi saknar helt en modern spelmotor på mitten och en striker som avgör matcher. Även om vår trupp vore skadefri så ser jag ändå inte en chans att vinna PL eller CL. Värva är ett måste redan nu annars kan raset bli ett faktum. Att missa chansen att spela CL kommande år försämrar chansen att värva de spelare Moyes behöver avsevärt. Uniteds pengar är inget värda om de inte utnyttjas – de tappar snarare sitt värde. Att sparka Moyes är inget alternativ nu, viktigt att komma ihåg är att även Sir Alex gjort många misstag, bl.a. att inte släppa fram Pogba. Rensa i truppen, bort med bl.a.Rio, Nani, Andersson, Giggs (som spelare) och Evra. Släpp fram klubbens talanger och värva smart NU! Om vi missar CL så lär Rooney röra på sig. Rooney är klubbens hjärta och ett lag utan hjärta är inget lag….

  • Det är väl högst oklart hur mycket pengar United verkligen har. Som jag har förstått det så finns det ungefär 90 miljoner pund på banken (likvida medel), vilka oavkortat skulle kunna användas till övergångssummor. Det vore förmodligen inget problem att trolla fram en hel del mer om de förbannade ägarna verkligen ville det, trots att man har en skuld på några hundra miljoner pund. Hur mycket pengar de förbannade ägarna verkligen är beredda att skjuta till (och då inkluderar jag pengarna på banken) är en annan femma.

   Sedan tillkommer förstås löner och där är Uniteds kanske största problem. För bara tio år sedan kunde United välja och vraka när det kom till värvningar, då man hade störst framgångar och betalade högst löner (i alla fall i England). Nu är det en helt annan situation där den stökiga grannen har mycket mer pengar. I London har vi Chelsea som betalar mer och även Arsenal verkar nu ge sig in i leken på allvar (tänker framför allt på Ozil). Eventuellt kanske även Tottenham ska räknas. Samtidigt är London en mycket attraktivare stad än Manchester för utbölingar. United må fortfarande ha de största framgångarna men det har jämnats ut där också, framför allt då fyra lag spelar i Champions League (framgångar betyder inte bara titlar).

   Jag tror inte att ett år utanför Champions League i någon avsevärd utsträckning påverkar Uniteds attraktionskraft på marknaden sommaren 2014. De spelare som kan välja och vraka bland klubbar har vi förmodligen ändå ingen chans att värva. Även om ledningen gärna vill ge sken av något annat.

   Jag tycker egentligen att Uniteds centrallinje är starkare än vad som utmålas för tillfället. Det saknas en kugge bredvid Carrick men annars är det stor kvalitet i De Gea, [vilka två mittbackar man nu väljer], Carrick, Rooney och Van Persie. Skadorna har kostat – t.ex. har jag för mig att United har 6-2-0 i de matcher som både Rooney och Van Persie har startat.

   På kort sikt tror jag att United kan få ett positivt resultat av att sparka Moyes. Men jag tror att risken är stor att det på lång sikt kommer att påverka klubben negativt. Nästa manager vet då att han har ett halvår på sig och då är det stor risk för kortsiktiga lösningar och rätt vad det är står vi utan egna produkter i laget.

   Till sist håller jag inte alls med om att Rooney skulle vara hjärtat i klubben. Klubbens hjärta sitt i supportrarna, historien och traditionen. För mig är Rooney en legoknekt som för tillfället gör ett väldigt bra arbete för laget. Varken mer eller mindre.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.

Senaste artiklarna

Muss.se