Spelarbetyg: Arsenal – United

United gästade Emirates förra veckan och kom hem med ett oavgjort resultat efter en mållös och tämligen tråkig batalj.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
7

Testades ganska ordentligt under en period i andra halvlek när Arsenal gasade lite och stod för en handfull fina ingripanden.

Rafael
6

Utbytt 46´. Nästan varenda av de få anfall som United fick till i den första halvleken gick via högerkanten och Rafael. Inläggsspelet var emellertid mindre bra. Ådrog sig vad som skulle visa sig vara en hjärnskakning vid en smäll mot slutet av halvleken men spelade trots detta vidare halvleken ut. Till den andra halvleken var han dock ersatt av Ferdinand.

Chris Smalling
7

Stod för en fin insats som mittback innan han flyttades ut till högerbacksplatsen på grund av Rafaels skada. Väl där gjorde han inte heller någon besviken med sin insats.

Nemanja Vidic
6

Svår att betygsätta med tanke på att han kom in i matchen helt snett, vilket hade kunnat resultera i ett par mål från Giroud. Spelade sedermera upp sig och var stundtals en gigant i luftspelet men missade i markeringen vid något tillfälle till och landar därför på ett betyg som inte är högre än godkänt.

Patrice Evra
6,5

Helt okej bakåt och visade även några fina tendenser i anfallsspelet, särskilt i kombination med Mata. Inte lika offensiv som vanligt, vilket förstås beror på taktiska restriktioner.

Tom Cleverley
6

En okej insats av Cleverley, men det skall sägas att United lämnade över det mesta av bollinnehavet till hemmalaget att innermittfältarnas arbetsuppgifter blev därefter.

Michael Carrick
6

Detsamma som ovanstående plus att han lyckades iscensätta ett par omställningar.

Antonio Valencia
5,5

Utbytt 82 ´. Varnad. Anonym.

Wayne Rooney
6,5

Bra i presspelet, vilket sånär gav frukt efter att RvP fått en möjlighet i matchinledningen. Valde rätt när han slog inlägget tillbaka till RvP.

Juan Mata
6

Utbytt 75´. SÃ¥g bra ut när han väl involverades – vilket inte var ofta – men hämmades av taktiken. Hör hemma högre upp i banan.

Robin van Persie
5,5

Fick inte jättemycket att jobba med. Hade emellertid två riktigt fina chanser varav den första borde ha förvaltats bättre. Att den sista inte gick i nät kan han inte lastas för då Szczesny stod för en fantastisk räddning.

Rio Ferdinand
6

Inbytt 46´. Stod för en okej insats, även om han och kollegan inte riktigt hängde med i svängarna vid ett par tillfällen då hemmalagets direktpassningsspel kom igång mot slutet av matchen.

Adnan Januzaj
n/a

Inbytt 75´. Hann inte uträtta särskilt mycket. Hade gärna sett honom byta av Valencia istället så att han och Mata hade kunnat få lite tid på planen tillsammans, men Moyes ville annorlunda.

Ashley Young
n/a

Inbytt 82´. Varnad. Satte inte något avtryck på matchen under de tio minuterna han fick.