U21 föll i norr

Uniteds U21 åkte på en tung förlust uppe i norr när Newcastle gjorde matchens enda mål och tog alla tre poäng.

United, med mittfältaren Pereira som ensam striker, hade ett stort spelövertag men skapade inte några chanser av värde. United fick inte till någon spets och första halvleken blev tämligen händelsefattig och slutade 0-0.

Endast fyra minuter in i den andra halvleken tar Newcastle ledningen när man utnyttjar ett oerhört passivt försvarsagerande från Uniteds sida.

United hotade inte nämnvärt i den andra halvleken heller. Andreas Pereira hade en bra möjlighet på en frispark men Newcastlemålvakten kunde styra den i ribban och United klev av planen mållösa och Newcastle höll sin första nolla den här säsongen.

United har en obalanserad trupp och resultatet blir där efter. Man är kort om mittbackar och anfallare säsong efter säsong både. Samtidigt är det svårt att peka på vad man ska göra istället, man måste trots allt se till spelarnas individuella utveckling och det är förstås klokt att låna ut spelare när tillfälle ges.

Newcastle U21 – Manchester United U21 1-0 (0-0)

United: Amos – Varela, McNair, Ekangamene, Rowley – Janko, James, Pearson, Rothwell, Weir (Harrop 54) – A.Pereira (Rudge 80)