United klara för final i Milk Cup

United är traditionsenligt med i den Nordirländska ungdomsturneringen Milk Cup. Efter två segrar och en oavgjord i gruppspelet stod det klart att United avancerade vidare till semifinal där man sedan slog Partick Thistle med 4-0. I finalen på fredag väntar Veende.

Man United – Gold Coast 11-0

Uniteds mål: Rashford (4, 21), Obi (5, 14), Mitchell (32, 37, 43, 50), Dearnley (52), Johnson (54), Thompson (60)
United: Henderson (Byrne 35) – Reid (Warren 35), Williams (Borthwick-Jackson 35), Tuanzebe – Thompson, Scott, Gribben (Johnson 35), Rashford (Dearnley 47), Borg – Mitchell, Obi

Man United – Co. Armagh 3-0

Uniteds mål: Thompson (17), Mitchell (30), Rashford (58)
United: Dorrington – Warren, Williams, Borthwick Jackson – Mitchell (Johnson 61), Gribbin, Thompson, Borg – Rashford, Obi (Dearnley 36)

Man United – CSKA Moskva 2-2

Uniteds mål: Gribbins (27), Rashford (35)
United: Henderson – Williams, Borthwick-Jackson, Tuanzabe – Mitchell, Scott, Gribbin, Dearnley, Borg – Rashford (Warren 44)

Man United – Partick Thistle 4-0

Uniteds mål: Obi, Borthwick-Jackson, Mitchell, Thompson
United: Dorrington – Reid, Williams, Warren – Borthwick-Jackson, Tuanzebe – Mitchell, Dearnley, Thompson, Gribbin (Johnson) – Obi

Matcherna spelas 2×35 minuter

United, som är regerande mästare, inledde ocksÃ¥ mästerligt med att besegra australiensiska Gold Coast med hela 11-0. Marcus Rashford inledde mÃ¥lskyttet med en frispark efter fyra minuter. Uniteds provspelare Obi gjorde sedan tvÃ¥ mÃ¥l innan Rashford gjorde sitt andra – och dÃ¥ hade det bara gÃ¥tt 21 minuter. Sedan tog Demetri Mitchell över scenen och gjorde fyra mÃ¥l i följd. Zachary Dearnley, Travis Johnson och Jordan Thompson gjorde de tre sista mÃ¥len.

I Uniteds andra match i turneringen slog man nordirländska hoppet Co. Armagh med 3-0. Nordirländarna försvarade sig inledningsvis exemplariskt men kunde inte stå emot när Jordan Thompson drog till med en volley efter ett fint inlägg av Obi, detta efter 17 minuters spel. Obi var även inblandad i Uniteds andra mål som kom fem minuter kvar till paus genom Demetri Mitchell. United punkterade sedan matchen i den andra halvleken när Rashford slog till med ett vackert solomål.

I den tredje och sista gruppspelsmatchen tog United emot CSKA Moskva. Ryssarna tog ledningen efter tio minuters spel. Det dröjde ända till den 27:e minuten innan United kunde kvittera och det var Gribbins som slog in en retur efter ett skott från Dearnley. Marcus Rashford gav sedan United ledningen just innan paus med ett vackert skruvat skott. CSKA Moskva kunde sedan kvittera i den andra halvleken efter lite kalabalik på en frispark och matchen slutade oavgjort vilket innebar att United vann gruppen före CSKA Moskva.

I semifinalen fick United möta tvåan i den andra gruppen, Partick Thistle. I en jämn första halvlek lyckades United att få in ett psykologiskt viktigt mål just innan halvtid genom Obi. I den andra halvleken kunde United spela mer avslappnat och när Borthwick-Jackson gjorde 2-0 släppte United verkligen loss och Mitchell passade på att göra sitt sjätte mål i turneringen när han ökade på till 3-0 och Jordan Thompson avslutade sedan målskyttet genom att göra 4-0.

United möter nu Vendee i final under fredagen.