Matchtr̴d: Manchester United РLiverpool 3-1

Manchester United vann International Champions Cup efter att ha vunnit med 3-1 mot Liverpool i finalen i Miami. Gerrard gav Liverpool ledningen på straff men United vände genom Rooney, Mata och Lingard.

Publicerat av:
Mikael Österdahl

Cleverley: En lovande start

V var inte riktigt inne i matchen i första halvlek, men det visar att vi kan spela dåligt och ändå vinna matcherna, vilket är vad vi inte gjorde förra året. Så det är en lovande start och förhoppningsvis kan vi ta det med oss in i den nya säsongen.

Publicerat:
2014-08-05,
15.38

Mata: Jag gillar positionen

Det var en bra turné för oss. Två eller tre bra veckor att försöka bli redo fysiskt och mentalt samtidigt som vi försökt anpassa oss till ett nytt system. Givetvis förlorade vi ingen match, vilket är bra för självförtroendet. Men det viktigaste är att vi tror på vad vi gör.

[…]

Jag känner mig bra och jag känner mig bekväm i den här positionen. Jag måste göra det managern vill att jag ska göra, både offensivt och defensivt, och jag försöker göra det. Det kan vara en bra position för mig att försöka prestera mitt bästa.

Det var viktigt att komma tillbaka i andra halvlek mot ett lag som Liverpool, så jag tycker att de två målen i 55:e och 57:e minuten var avgörande för att vinna matchen.

Publicerat:
2014-08-05,
15.33

Rooney: Alltid kul att slå Liverpool

Det har varit ett par bra veckor. Vi har en ny manager som vill att vi ska spela en annan sorts fotboll. Vi måste anpassa oss. Vi hade några bra resultat mot lag av högsta klass, så vi kan vara nöjda.

Jag tycker att systemet passar laget, inte bara mig själv. Managern kom in och tittade på spelarna vi har. Han har gjort vad han tycker passar vårt lag bäst.

Han är en tuff manager men han har varit fantastisk sedan han kom in. Han har gett oss alla ett annat sätt att se på fotboll, som vi inte hade förut. Det har varit fantastiskt för oss och förhoppningsvis kommer det att fortsätta.

Vi ville vinna matcher, spela bra. Och givetvis har vi gjort det. Vi har vunnit en trofé också. Det är alltid roligt att slå Liverpool. Vi är glada med arbetet vi har gjort härute. Nu går vi vidare mot Valencia och sedan börjar säsongen.

Citat: Theguardian.com.

Publicerat:
2014-08-05,
15.28

Rodgers: Det var en bra match

Jag tycker att det var en väldigt bra match och båda lagen hade ett bra träningspass därute. Jag tyckte att vi förtjänade ledningen och hade ett par chanser att öka på det och det såg ut som att vi kanske skulle ha haft en straff till.

Vi släppte in ett kvitteringsmål som var en besvikelse och sedan väldigt snabbt släppte vi in ett till. Så matchen började bli lite utsträckt. Men överlag är jag mycket nöjd med hela turneringen och vad det har gjort för oss.

Publicerat:
2014-08-05,
15.25

Van Gaal: Det var inte så bra

United vann med 3-1 mot Liverpool men trainer-coach Louis van Gaal var ändå missnöjd med Uniteds prestation.

Idag var inte så bra. Mot Madrid var det fantastiskt. När vi dominerade matchen mot Champions League-vinnarna var jag väldigt nöjd. Idag hade vi problem, det var för mycket att spela två på två dagar och allt resande. Men vi har gjort våra fans nöjda.

Fokus på Swansea
Givetvis är det bättre att vinna än att förlora under försäsongen, men den viktigaste matchen är mot Swansea City, det är den vi måste vinna.

Beröm till Rooney
Han är alltid en vinnare. Jag tycker att han förtjänade priset [som turneringens bästa spelare] eftersom han gjorde många assist och gjorde mål. Men vi försvarade bra, de fanns många försvarare som också kunde ha varit den mest värdefulla spelaren i den här turneringen.

Kapten Rooney?
Jag letar alltid efter möjligheter att ge spelare kaptenens armband. Idag spelade Rooney 90 minuter för första gången. Fletcher hade redan gjort det tre gånger, då var han kapten och Cleverley eftersom han också hade 90 minuter.

Jag tycker att du måste välja, när det är möjligt, den engelska stilen. Det är när det är möjligt.

Om skadorna på Welbeck och Valencia
Valencia kände av sitt ben. Jag sa till honom före matchen att man måste lyssna på sin kropp. Den totala tröttheten i den här turneringen är hög.

[…]

[Welbecks] reaktion idag var bra. Men det var smart att vi inte spelade honom.

Publicerat:
2014-08-05,
15.07

Hoppa till Viasatsport.se för höjdpunkter från matchen.

Rooney turneringens bästa spelare

Wayne Rooney utsågs till bästa spelare i International Champions Cup.

[Twitter]

Publicerat:
2014-08-05,
04.24

United vann finalen

Manchester United plockade hem International Champions Cup 2014 efter att ha vänt underläge till seger 3-1 mot Liverpool i Miami. Rooney, Mata och Lingard sköt Uniteds mål.

Efter en pigg inledning av United där man tidigt borde ha tagit ledningen genom Hernandez var det istället Liverpool som skulle göra matchens första mål. Jones drog ner Sterling och Gerrard satte säkert den efterföljande straffen i mål.

Det var sedan Liverpool som dominerade den första halvleken och United såg stundtals virriga ut.

I inledningen av andra halvlek var Sterling mycket nära att göra 2-0.

Istället vaknade United till liv. Chicharito levererade ett utmärkt inlägg till Rooney som behärskat styrde in bollen i mål från snäv vinkel. Ett par minuter senare tog Uniteds ledningen genom Mata, som sköt från distans och bollen styrdes in av Sakho som försökte blockera skottet.

Efter ledningsmålet kunde United kontrollera matchen och Liverpool hade egentligen inga riktigt kvalificerade kvitteringschanser.

Young drog iväg ett skott som gick över ribban och prickade målramen och studsade in på planen igen. Rooney höll sig framme och rullade in bollen i mål. Till allas förvåning dömde domaren mål. Efter en stunds konferens och Liverpoolprotester annullerades dock målet.

I slutskedet stormade Ashley Young fram längs högerkanten och hans inlägg hittade Kagawa som missade mottagningen, varpå Jesse Lingard såg sin chans och tryckte till och lämnade målvakten chanslös.

Därmed vann United med 3-1 och Louis van Gaals lag kan resa till England med resväskorna fullproppade av självförtroende.

Smolket i glädjebägaren var att Valencia blev skadad.