Matchtr̴d: Manchester United РEverton 2-1

United vann med 2-1 mot Everton efter stor dramatik. Di Maria sköt 1-0, framspelad av Mata, och spelade sedan fram till Falcaos 2-1-mål. Den stora matchhjälten var dock David de Gea som räddade en straff i första halvlek och sedan levererade ett par drömräddningar på tilläggstid i andra halvlek.

Publicerat:
2014-10-05,
20.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Martinez skyller på domaren

Roberto Martinez var inte alls nöjd med att Manchester Uniteds segermål. Martinez menar att spelet borde ha stoppats då Steven Pienaar var skadad.

Vi är besvikna på det andra målet. Jag tyckte att domaren gjorde ett stort, stort misstag. Jag förstår bara inte det beslutet.

Steven Pienaar får en smäll och han faller till marken, bollen är framför honom och domaren är väl medveten om det. Han pratar med fjärdedomaren. Det är ett entydigt beslut, regeln säger att om spelaren är på marken och bollen inte är i en farlig position behöver du stoppa spelet.

Manchester United anfaller och bollen hamnar i vårt nät, jag tycker inte att det är rättvist.

Vi frÃ¥gar regelboken (sidan 65 i den svenska versionen, sidan 73 i den internationella) som berättar att ”spelet tillÃ¥ts fortsätta till dess bollen är ur spel om en spelare, enligt domarens uppfattning, är lindrigt skadad”. Där stÃ¥r ingenting – ingenting alls – om bollens position. SÃ¥ det verkar vara ett fall av att Martinez hittar pÃ¥ sina egna regler. SÃ¥ tokigt.

Citat: Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-10-05,
18.59

De Gea: En av mina bästa matcher

Matchhjälten David de Gea var förstås belåten efter segern mot Everton.

Det var en av de bästa matcherna i min karriär för Manchester United och jag är verkligen nöjd med räddningarna, segern och för laget också. Det är svårt att säga något om publiken. När de sjunger ditt namn sådär är det otroligt.

Jag kollade pÃ¥ [Baines] straffar innan matchen, men du mÃ¥ste ha tur ibland. […] Jag tycker att backlinjen spelade väldigt bra. Paddy [McNair] är väldig ung men han är riktigt lugn, bra med bollen och stark. Jag tycker, med Marcos [Rojo], att de är väldigt bra försvarare.

Publicerat:
2014-10-05,
18.55

Shaw: Det är ingen skada som håller mig borta

Luke Shaw ger lugnande besked angående sin skada. Närmast på schemat för Shaw är EM-kval med U21-landslaget och han räknar med att vara tillgänglig.

Det är ingen svÃ¥r skada. Det är en lÃ¥rkaka [dead leg] pÃ¥ mitt knä. […] Jag pratade med doktorn och givetvis managern ocksÃ¥ och bÃ¥da känner att det är bäst att jag Ã¥ker [med U21-landslaget], dÃ¥ det inte är en skada som kommer att hÃ¥lla mig borta.

Förhoppningsvis ska jag vara i träning inom ett par dagar och kan få två matcher med 90 minuter. Som jag sa, jag har pratat med managern och vi pratade om det och tycker att det är en bra idé för mig att åka och hjälpa till i U21-landslaget och få lite speltid också.

Publicerat:
2014-10-05,
17.27

Falcao lättad målskytt

”Alla anfallare behöver mÃ¥l och för mig var det lite av en lättnad att göra mitt första mÃ¥l. Jag hoppas göra mÃ¥nga i framtiden. Det var otroligt att mitt första mÃ¥l var pÃ¥ Old Trafford,” säger Radamel Falcao efter att ha gjort sitt första mÃ¥l för United.

Jag och min familj trivs här och vi skulle vilja stanna i många år i Manchester United.

Falcao passade ocksÃ¥ pÃ¥ att hylla David de Gea: ”Han var otrolig. Han räddade en straff och i det sista spelet i matchen var han fantastisk. Grattis till honom.

Van Gaal hyllar De Gea

• Matchen:Det var en väldigt bra första halvlek. […] Vi skapade massor av chanser men i den första halvleken gjorde vi bara ett mÃ¥l frÃ¥n alla de chanserna. […] SÃ¥ trodde jag att i andra halvlek skulle det vara enklare att spela mot Everton eftersom de ville kvittera. SÃ¥ vi var tvungna att hÃ¥lla bollen, men vi kunde inte göra det. […] Under de sista 15 minuterna skapade de tre stora chanser.
  • De Gea:David de Gea var fantastisk idag. När det är mÃ¥nga spelare framför dig är din sikt inte sÃ¥ bra som en mÃ¥lvakt. När skottet kommer in frÃ¥n utanför straffomrÃ¥det är det alltid i sista sekunden som du ser bollen, men hans reflexer är väldigt bra.
  • Falcao:Ja, han behövde det mÃ¥let.
  • Di Maria:Jag sa pÃ¥ min presskonferens att han är en lagspelare som ger massor av assist och han gör mÃ¥nga mÃ¥l.
  • Shaws skada:Det var en smäll pÃ¥ hans knä och han hade ett dött knä. Han kunde ha förvärrat det, sÃ¥ det är därför han gick ut.

Shaw utgick med knäskada

Wilson och Fellaini var tillbaka i spel efter skador. Istället skrev Luke Shaw in sig på skadelistan igen, då han utgick i den andra halvleken med en knäskada. Louis van Gaal tror dock att det inte ska vara så allvarligt.

De Gea matchhjälte när United vann

Manchester United besegrade Everton med 2-1 och klättrar till en fjärdeplats i tabellen. Di Maria och Falcao gjorde Uniteds mål men den stora matchvinnaren var David de Gea.

United öppnade klart bäst och var ett par klasser bättre än Everton i den första halvleken. Uniteds effektivitet lämnade dock en hel del att önska och pressen gav bara ett mål, då Mata spelade fram Di Maria som skruvade in bollen med ett högerskott [sic!].

I slutsekunden av den första halvleken fick Everton en straff, sedan Shaw fällt Hibbert, eventuellt efter att först ha tagit bollen. Baines, med 14 mål på 14 försök, klev fram men hans straff var svag och De Gea kunde rädda.

Everton skulle dock kvittera i inledningen på andra halvlek, då Baines hittade Naismith.

United hittade dock ett nytt ledningsmål. Howard, som hade lämnat straffområdet, slarvade och Rafael (som även var inblandad i det första målet) vann bollen. Rafael valde behärskat att inte gå på en svår avslutning och spelade istället till Valencia som rullade vidare till Di Maria. Argentinaren provade med ett skottinlägg, som Falcao styrde in i mål. Efter en evighets väntan kunde det konstateras att linjedomaren inte vinkade för offside.

Everton pressade ordentligt sedan på slutet. Chanserna dröjde dock till slutskedet. Först kunde De Gea klistra ett lågt skott från Osman, där en retur hade kunnat bli ödesdiger. I den första tilläggsminuten fick Osman en jättechans men De Gea drog till med en superb räddning.

Det räckte dock inte där. Everton fick en frispark och först drog Blackett till med en fantastisk block. Returen föll till Oviedo som drog till på volley och kvitteringen såg ut att vara ett faktum. Då dök emellertid David de Gea upp med en matchvinnande fantomräddning. En räddning som sannolikt kommer att vara en kandidat till hans bästa i karriären, när hans karriär ska summeras om 20 år.

Därmed vann United med 2-1. United klättrar, åtminstone tillfälligt, upp på en Champions League-plats.