Matchtr̴d: West Brom РUnited 2-2

United fick 2-2 mot West Brom efter en sen kvittering av Daley Blind. West Brom tog ledningen två gånger om, men United kvitterade, först genom Marouane Fellaini och sedan alltså genom Blind.

Publicerat:
2014-10-21,
01.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini nöjd med målet, missnöjd med resultatet

Det var mitt första mÃ¥l för säsongen och för Manchester United ocksÃ¥, sÃ¥ det var bra för mig. Men resultatet var en besvikelse eftersom vÃ¥ra tvÃ¥ nästa matcher är väldigt svÃ¥ra matcher. För självförtroendet är det inte sÃ¥ bra,” sa Marouane Fellaini efter matchen.

Det var en bra känsla. Jag har väntat länge på den här stunden och nu har jag gjort mål, så jag hoppas göra fler mål den här säsongen.

Han har väntat länge på målet och hade onekligen en svår debutsäsong i klubben:

Det var väldigt svårt men jag jobbar hårt varje dag och jag vet att när jag är 100 procent fit kan jag vara väldigt farlig.

Publicerat:
2014-10-21,
01.28

Van Gaal: Säsongens bästa match

Jag är väldigt besviken eftersom vi spelade vÃ¥r bästa match för säsongen och resultatet är inte bra nog,” var Louis van Gaals analys efter den oavgjorda matchen mot West Brom.

Jag tycker att vi kunde ha vunnit men det räknas inte i vÃ¥r värld sÃ¥ det är därför jag är besviken. Men jag mÃ¥ste ocksÃ¥ vara glad eftersom vi skapade massor av chanser och bara tvÃ¥ skott frÃ¥n West Bromwich Albion, som blev mÃ¥l. […] Det är synd att vi inte fick resultatet vi förtjänade.

Van Gaal bestämde redan efter en halvtimme att Marouane Fellaini skulle bytas in: ”Jag är en tränare som alltid tänker pÃ¥ kreativa spelare, men i England behöver du ocksÃ¥ fysiska kroppar i ditt lag och Fellaini är en av dessa.

Om Herrera: ”Herrera har spelat en normal match, inte en väldigt bra, men normal.

Om tolv poäng pÃ¥ Ã¥tta matcher: ”Det är inte alltför bra eftersom jag tycker när vi ser matcherna är vi normalt det bättre laget. När du har tolv poäng pÃ¥ Ã¥tta [matcher] är det enligt min Ã¥sikt Ã¥tta för lite.

Publicerat:
2014-10-20,
23.14

Blind blev poängräddare

United fortsätter att vägra vinna på bortaplan. Man fick bara 2-2 mot West Brom och för det krävdes det en sen kvittering av Daley Blind.

Det började dåligt, redan i den åttonde minuten tog West Brom ledningen genom Sessegnon. Di Maria gav bort bollen, Shaw stötte högt och West Brom kunde kontra. Blind tvingades försöka täcka för Shaw men ingen funderade på att täcka för Blind. Rojo och Jones backade och backade och Sessegnon blev fri och kunde skjuta in bollen otagbart bakom De Gea.

Inför den andra halvleken kom Marouane Fellaini in istället för Herrera, som var märkbart hämmad av sin revbensskada. Fellaini behövde bara tre minuter på sig för att fixa kvitteringen, då han fångade in Di Marias höjdboll, vände om och stänkte in bollen i mål.

United forcerade sedan ordentligt för 2-1. I inledningen av andra halvlek hade man osannolika 80-20 i bollinnehav. Pressen kom av sig och mitt i halvleken kunde istället West Brom ta ledningen på nytt. Jones sprang ett halvt maraton för att gå in i en duell han var dömd att förlora. Rafael stod samtidigt och sov tio meter bakom resten backlinjen, varför Berahino fick ett jättefriläge och enkelt kunde placera bollen i mål.

United försökte sedan utan att egentligen kunna. En hemmaspelare fick spela volleyboll i eget straffområde utan att straffas av domaren. Van Persie prickade stolpen, men närmare såg inte United ut att komma. Med kvarten kvar tycktes hoppet om poäng dö, då Di Maria tvingades kliva av till förmån för Young.

I den 87:e minuten föll dock en retur till Daley Blind utanför straffomrÃ¥det. Blind – som dessförinnan varit närmare hörnstolparna än mÃ¥let vid sina skottförsök – slog till direkt med välplacerat skott vid mÃ¥lvaktens högra stolpe. 2-2.

Under slutskedet forcerade United för att hitta ett segermål, men det ville sig inte.

Säsongens femte bortamatch blev också den femte utan seger. Räknar vi in de avslutande matcherna förra säsongen har United nu fyra oavgjorda och fyra förluster på de åtta senaste bortamatcherna. Uselt, förstås.

United borde ha vunnit den här matchen, men man slarvar alldeles för mycket.