Reserverna krossade Blackburn i LSC

Uniteds reserver åkte till Blackburn för match i Lancashire Senior Cup och kom hem med en komfortabel 5-0 vinst som facit. W.Keane, Herrera, A.Pereira och Rothwell gånger två stod för målen.

United, som kom med ett starkt lag, inledde ändå överraskande passivt. Blackburn tryckte på och Lindegaard i målet fick vara på alerten. Men när väl William Keane satte Uniteds ledningsmål i minut 15 efter fint förarbete från Januzaj och Janko så hade United inga som helst problem med Blackburn. Herrera ökade på till 2-0 efter 26 minuter och redan där var matchen avgjord, målet kom efter en frisparksvariant där Januzaj slog snett inåt bakåt till Herrera som satte den distinkt från 15 meter.

3-0 kom vid halvlekens sista minuter när Andreas Pereira avancerade från sin mittfältsposition och avlossade ett skott som målvakten borde tagit.

Tidigt i den andra halvleken dunkar inhoppande Joe Rothwell (som kom in för skadade Harrop i den första halvleken) in 4-0 från nära håll med ett mäktigt skott.

Samme Rothwell fastställde sedan slutresultatet till 5-0 efter ett fint anfall.

United, som ställde upp med en startelva där nio av spelarna har erfarenhet av spel i Manchester Uniteds a-trupp, hade förstås inga problem med Blackburns reserver. Noterbart var att Jonny Evans var tillbaka från skada och spelade lite över en timme utan synliga bekymmer och att Ander Herrera helt plötsligt fick speltid efter att ha suttit på bänken i a-laget flera matcher i följd.

Blackburn – Manchester United 0-5 (0-3)

Uniteds mål: W.Keane (15), Herrera (26), A.Pereira (42), Rothwell (49, 80)
United: Lindegaard – Janko (Grimshaw 68), Thorpe, J.Evans (Love 64), Vermijl – Januzaj, Pearson, A.Pereira, Herrera, Harrop (Rothwell 29) – W.Keane