Matchtr̴d: Stoke City РManchester United 1-1

United åkte till Stoke och spelade 1-1 på nyårsdagen i en match som vi helst glömmer. Shawcross gav Stoke ledningen efter två minuter. Radamel Falcao kvitterade för United mitt i den första halvleken.

Van Gaal: Vi förtjänade inte mer

Manchester Uniteds trainer-coach Louis van Gaal var inte speciellt nöjd med Uniteds insats mot Stoke.

• Vi har svÃ¥rt att försvara mot lÃ¥ngbollar.
  • Vi kunde ha spelat bättre, för jag tycker att vi hade mycket tid och ytor att bygga upp. Men vi gjorde det inte bra och pÃ¥ grund av det skapade vi inte sÃ¥ mycket. Vi gjorde ocksÃ¥ mÃ¥l pÃ¥ en fast situation, sÃ¥ jag tycker inte att vi förtjänade mer.
  • VÃ¥ra inlägg frÃ¥n kanterna var väldigt dÃ¥liga idag. […] Det är ocksÃ¥ pÃ¥ grund av vinden och planen. […] Men det var inte tillräckligt bra idag.
  • Jag tycker inte att du kan säga att det är en straff. […] Du kan inte skära av din arm, det är inte möjligt. SÃ¥ jag tycker inte att det var en straff.
Publicerat:
2015-01-01,
21.25

Evans: Oavgjort var rättvist

Vi spelade inte så bra som vi har gjort de senaste matcherna. Det är en tuff plats att komma till och vädret gör det tufft, framför allt i andra halvlek när vinden var mot oss. Så du kanske kan säga att oavgjort var ett rättvist resultat.

Publicerat:
2015-01-01,
21.22

Hughes: Vi skulle ha haft två straffar

Stokes manager Mark Hughes var som vanligt sprudlande glad när han talade med media efter dagens match.

Vi är klart besvikna. Vad gäller skapade chanser, press och momentum var vi definitivt det laget som var närmast att göra mål.

Hughes tyckte att Stoke skulle ha fått två straffar och tar upp det innan reportern ens hinner fråga om det.

Vi hade två straffar enligt vår mening som inte gavs. Den givna är Peter Crouch då han hade en fantastisk nick, gjorde bort sin markering och boll är på väg mot mål. Jag tycker att det är en onaturlig rörelse från Smalling. Han slog i princip ner bollen. Det är en klar straff och jag vet inte varför domaren inte har gett den, han var bara några meter bort. Han behöver vara stark i den situationen.

Och sedan då [Crouch] styrde bollen i stolpen. Om du tittar nära väntar Geoff Cameron på att sätta bollen i mål och blir neddragen.

Så från vår synpunkt är vi besvikna eftersom vi gick upp mot ett bra lag och jag tyckte, den här dagen, att vi definitivt var det bättre laget. Det visar hur långt vi har kommit.

Publicerat:
2015-01-01,
16.06

Van Gaal: Young kan bli borta många veckor

Louis van Gaal säger att han är rädd att Ashley Young kommer att bli borta ”mÃ¥nga veckor” med en hamstringskada. Han tillägger dock att han inte är nÃ¥gon läkare och att vi fÃ¥r vänta och se vad undersökningen säger.

[Twitter, 2]

Publicerat:
2015-01-01,
15.43

Bara 1-1 i Stoke

United fick nöja sig med 1-1 i Stoke efter en tafflig insats på nyårsdagen. Stoke tog ledningen redan efter ett par minuter då Shawcross tryckte in bollen efter en hörna. Uniteds kvittering kom också på hörna, i mitten av den första halvleken. Carrick skarvade Rooneys hörna och Falcao stod på rätt plats och kunde sätta bollen i mål.

Den förlustfria sviten förlängdes förvisso, men United fortsätter att inte vinna på bortaplan och man fortsätter att inte vinna när motståndarna gör det första målet.

Publicerat:
2015-01-01,
13.05

Shaw tillbaka, Young kvar

Luke Shaw gör sin första match från start sedan matchen mot Arsenal. Det innebär att Ashley Young flyttar över till högerkanten, medan Rafael da Silva får nöja sig med en plats på bänken. Antonio Valencia är skadad.

I mittförsvaret går Smalling in istället för McNair, som inte är med i truppen. Istället hittar vi Blackett på bänken.

Offensivt är det oförändrat i United. Falcao och Van Persie på topp med Mata och Rooney bakom.

Bland avbytarna noterar vi glädjande att både Herrera och Januzaj är tillbaka i truppen.

I Stoke noterar vi att Bojan inte är med i truppen.