Matchtr̴d: Preston North End РManchester United 1-3

United är klara för kvartsfinal i FA-cupen efter att ha bortabesegrat Preston med 3-1 i åttondelsfinalen. Preston gjorde matchens första mål men United vände tack vare mål av Herrera, Fellaini och Rooney.

I kvartsfinalen väntar hemmamatch mot Arsenal.

Van Gaal: Fantastisk lagkänsla

• Van Gaal var hyfsat nöjd med Uniteds insats i den första halvleken. Han menar att United inte gav Preston nÃ¥gonting och att det alltid är svÃ¥rt i sÃ¥dana här matcher.
  • MÃ¥let var lite oturligt tyckte trainer-coachen. ”Men efter det visade vi igen en lagkänsla som är otrolig. Vi bytte formationen och det var lösningen tycker jag.
  • Framför allt det andra mÃ¥let. Valencia, bortre stolpen, Fellaini. Jag gillade det mycket, för vi har tränat mycket pÃ¥ det. SÃ¥ jag var väldigt glad för Valencia.
  • Jag har inte alltid en position för [Fellaini] och det är mitt problem.
    Avslutningsvis kom ett pliktskyldigt bra spelat frÃ¥n reportern, vilket Van Gaal inte höll med om: ”Lagkänslan var bättre än ‘bra spelat’ tycker jag.
Publicerat:
2015-02-16,
22.54

United vidare efter underläge

Manchester United är klara för kvartsfinal i FA-cupen efter att ha vänt underläge till seger med 3-1 mot Preston i åttondelsfinalen. Herrera, Fellaini och Rooney gjorde målen.

Efter en mållös första halvlek skulle Preston ta ledningen tidigt i den andra halvleken, då Laird sköt bollen i mål via Valencia.

United skulle dock komma tillbaka. Van Gaal gjorde det logiska och bytte ut en anfallare (Falcao) för en vingback (Young). Bytet gav effekt och Young (som inte spelade vingback) hade bara varit på planen i fem minuter när han spelade fram Ander Herrera som lirkade in bollen vid målvaktens högra stolpe. Hemmalaget skrek på offside men domaren konstaterade korrekt att Rooney inte påverkade spelet.

Vi ramlade sedan baklänges när Valencia prickade Fellainis skalle med ett inlägg. Målvakten räddade förvisso men Marouane Fellaini var först på returen och stänkte in Uniteds ledningsmål. United skulle också göra matchens sista mål då Rooney sprang igenom och ramlade i straffområdet. Möjligen ett svanhopp av Rooney, men givet målvaktens satsning ändå en solklar straff. Wayne Rooney tog själv hand om straffen (Uniteds andra för säsongen och den andra på två matcher) och han gjorde det mycket säkert.

I kvartsfinalen ställs United mot Arsenal på Old Trafford.

Publicerat:
2015-02-16,
20.41

Lottat: Arsenal hemma i kvartsfinalen

Om United besegrar Preston i åttondelsfinalen väntar hemmamatch mot Arsenal i kvartsfinalen.

Herrera tillbaka i startelvan

Det glädjande beskedet i dagens startelva är att vi äntligen får se Ander Herrera lira från start. Återstår att se vilken position han får.

Det till synes självklara skulle ju vara att spela Rooney på topp, men givet Van Gaals uttalanden skulle det överraska om han inte spelar på mittfältet. Van Gaal har också pratat upp Fellaini som anfallare och det var ju också så det såg ut mot Cambridge.

Bakom anfallarna skulle det kunna vara Di Maria, men jag får en känsla för att Herrera kan få chansen i den rollen. Van Gaal gillar ju att ha vänsterfotade spelare till vänster och då finns ju bara Di Maria.

Blind är tillbaka efter huvudvärk och i backlinjen går Smalling, Shaw och Valencia in från start tillsammans med givna Rojo.

Debut för Victor Valdes? Nope.

Publicerat:
2015-02-16,
19.49

Prestons laguppställning

Preston: Stuckmann, Clarke, Huntington, Wright, Laird, Humphrey, Welsh, Kilkenny, Gallagher, K Davies, Garner

Kvartsfinallottning 20.30

En kvart innan avspark ska kvartsfinalerna i FA-cupen lottas. (Kollar man på Thefa.com verkar det som att lottningsprocessen börjar 20.35, efter fem minuters försnack.)

Manchester United återfinns tillsammans med Preston North End i boll nummer 8.

De sju tidigare åttondelsfinalerna avgjordes utan omspel, så de sju potentiella motståndarna är: