Matchtr̴d: Manchester United РSunderland 2-0

Manchester United vann enkelt med 2-0 mot Sunderland på Old Trafford. Wayne Rooney gjorde båda målen, det första på straff.

Eventuellt hamstringskada på Shaw

Van Gaal verkar ha sagt olika saker om Luke Shaws frånvaro idag. Som framgår i videon nedanför så säger ju Van Gaal att det beror på trötthet. Men i andra intervjuer verkar han ha sagt att Shaw led av en hamstringskada.

Publicerat:
2015-02-28,
19.21

De Gea hade problem i andra halvlek

Louis van Gaal berättade efter matchen att David de Gea hade känning av en skada i andra halvlek. Målvakten förväntas dock kunna spela på onsdag.

Publicerat:
2015-02-28,
19.10

Van Gaal: Vi var nervösa i första halvlek

• Van Gaal var missnöjd med inledningen dÃ¥ han tycker United var nervösa och slarvade med bollen. Men han tycker ocksÃ¥ att det är logiskt efter förra veckans förlust. Efter en dÃ¥lig första kvart tycker han dock att laget spelade upp sig. Han menar att United var bättre och skapade fler chanser i halvleken.
  • I den andra halvleken spelade vi mycket bättre. […] Bolltempot var bättre. […] Jag var nöjd med prestationen, framför allt i andra halvlek. […] Vi kunde ha gjort fler mÃ¥l.
  • Om bytet pÃ¥ Di Maria: ”När en spelare inte är med i matchen mÃ¥ste jag göra det. […] Vi mÃ¥ste ge Angel lite mer tid att anpassa sig till Premier League, den höga engelska rytmen. […] Det är alltid svÃ¥rt att byta ut en sÃ¥dan spelare.
  • Jag var väldigt glad för att [Januzaj] för första gÃ¥ngen ocksÃ¥ hade en assist.
  • Van Gaal berömde ocksÃ¥ Falcao för situationen som gav straffen.
  • Om spelarna som saknades: ”Shaw var lite trött och Jones var sjuk, sÃ¥ jag kan inte ställa upp med spelare som är trötta och sjuka. Victor Valdes har ocksÃ¥ problem, han var inte pÃ¥ bänken. Det var den sista dagen i vÃ¥r förberedelse och jag mÃ¥ste ändra pÃ¥ tre positioner.

United – Sunderland 2-0

United vann med 2-0 mot Sunderland på Old Trafford efter två mål av Wayne Rooney.

Det var en match som United dominerade fullständigt, man hade till exempel sanslösa 74 procent bollinnehav. Sunderland bjöds dock på några riktigt vassa kontringslägen efter stora individuella misstag i United.

Trots dominansen var det mÃ¥llöst i halvtid. Agent John O’Shea var närmast att ge United ledningen men hans styrning gick i ribban.

Den matchavgörande sekvensen kom 20 minuter in i andra halvlek dÃ¥ Falcao fick bollen i straffomrÃ¥det och vackert vände bort sin försvarare, bara för att bli neddragen av O’Shea. Domaren gjorde det enda rätta: Han blÃ¥ste straff och visade ut Wesley Brown.

Trots att i princip alla spelare pÃ¥ planen pÃ¥pekade för domaren att O’Shea borde ha fÃ¥tt det röda kortet stod domaren pÃ¥ sig. Det var domare East första Unitedmatch nÃ¥gonsin. Förhoppningsvis var det ocksÃ¥ hans sista. Inte bara visade han ut fel spelare, han var genomgÃ¥ende usel och nervös.

Rooney satte enkelt straffen i mål och därmed var matchen död.

United gick sedan ifrån till 2-0 då Rooney nickade in bollen på en retur efter skott av den pigga inhopparen Januzaj.

Publicerat:
2015-02-28,
15.15

Tankar om startelvan

Uniteds formation är på förhand tämligen oviss. Mycket tyder dock på att det blir 4-3-3 med Wayne Rooney på mittfältet.

Backlinjen som Van Gaal matchar idag känner man sig kanske inte helt trygg med. Om man säger så.

Offensivt ser det dock intressantare ut, framför allt borde ju en 4-3-3-uppställning borga för bättre bredd i anfallen.

På avbytarbänken noterar vi att Michael Carrick är tillbaka i truppen efter en månads skadefrånvaro. Vi noterar också mycket överraskande att Lindegaard ersätter Valdes på bänken.